Dneska jsem se stavil do Saloonu omrknout novou Elantru. Sice jenom staticky, ale celkem důkladně jsem si ji prolezl a mám trochu smíšené pocity.
Začnu zvenku: předek dobrý, zadek dobrý, ale to mezi tím...
![Think :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
no nic moc, hlavně tvar C sloupku s velmi úzkým a zašpičatělým zadním bočním okýnkem mě nenadchnul, výhled šikmo vzad je dost bída. Zadní okno je hodně naplocho, spíš jako střecha, tudíž perfektní lapač prachu a po krátkém čase nebo po dešti prakticky neprůhledné. To znamená opravdu velmi časté mytí.
I ve verzi Comfort chybí např. denní LED světla nebo litá kola, která jsou dnes standardem i na malých autech.
Jinak snad zvenku nic podstatného, zrcátka jsou dost velká, nastupování celkem pohodlné.
Auto je dost dlouhé, z místa řidiče není vidět ani předek ani zadek auta.
A teď dovnitř: palubka a budíky OK, středový panel na první pohled trochu nepřehledný, ale jinak pěkný a ke stylu auta se dobře hodí.
V černém provedení interiéru je to trochu smutné, stříbrný dekor to zachraňuje jen málo, ale k dispozici je i dvoubarevná kombinace, takže si vybere každý.
A teď mínusy: celkem málo místa na předních sedadlech, lépe řečeno interiér díky dlouhému a skloněnému sklu nepůsobí tak vzdušně, malé boční okýnka tento pocit ještě umocňují.
Poměrně vysoko uložené sedadlo řidiče i v nejnižší možné poloze, představoval bych si delší sedák. Volant by mohl být nastavitelný v trochu větším rozsahu, hlavně nahoru (měřím 191cm).
Naopak na zadních sedadlech je vše v pořádku, v klidu jsem se posadil sám za sebe a ještě jsem měl asi 6cm místa před koleny
![Applause =D>](./images/smilies/eusa_clap.gif)
. S místem nad hlavou to bylo horší, ale žádná tragédie.
Celkově jde o povedené auto, naprosto srovnatelné ve své kategorii se značkami jako jsou škoda, seat, ale třeba i ford nebo francouzské a japonské značky.
Představoval bych si trochu jinak namíchanou výbavu vzhledem k ceně a větší možnost individualizace pakety.