Ano, stejně jako si lidi kupují BMW "protože to je kvalita", tak si kupují škodovku. Vždy jsou lidi, kteří chtějí mít to nejdražší, protože musí mít to nejlepší, přestože jakýsi procentuální přínos hodnoty je za to dražší minimální.
Já nepopírám, že Škodovka je lepší (minimálně pověstí a tím pádem zůstatkovou hodnotou), ale připlácet za to tolik? To máte srovnání jako třeba že BMW je jako Apple, kvalitní - ale nesmyslně drahý. VW je jako Samsung - dobrý, drahý. A Hyundai je jako smartphone z Číny. Je za cenu, která je oproti Samsungu úplně jinde, umí stejně i víc, ale stejně si ho většina lidí nekoupí, protože tomu nevěří, navíc je tak levný...
Jinak já jsem taky konfiguroval O3 stejně jako moje i30. Samozřejmě to nejde shodně, takže jsem dal 1.2 TSi 77 kW a kuriozně levněji vyšla Elegance s méně příplatky než Ambition s více. Ceníková té Elegance byla 557.000. Navíc oproti i30 má jen kolenní airbag, bederní opěrku, asi více reproduktorů a osvětlení prostoru pro nohy a nástupního prostoru. A škrabku.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moje skladová i30 byla za 52 % ceny. Účetní a auditoři kupují Hyundai.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)