Střešní nosič - rady a tipy

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Alpako

Re: Střešní nosič - rady a tipy

Příspěvek od Alpako »

i30mpact píše: 12 kvě 2024, 21:08
kkc píše: 21 říj 2023, 11:31 NORDRIVE SILENZIO 120 cm, ALU, TUV, CityCrash

To comu stale uplne nerozumiem, je ci je OK, ze sa to aj po nahodeni a fest zatiahnuti da rukou hybat - otacavim smerom.
Kedze je hore diera, tak to vnimam za "konstrukcny nedorobok" a inak to asi s tymto nosicom ani nemoze byt.
Jsem to dneska zkoumal a taky mi přijde, že to Nordrive Silenzio se po dotažení trochu houpe. Zkoušel jsem trochu laborovat (dávat výš a niž), ale nemělo to žádný efekt. Na předchozím autě, co jsem měl, byl nosič ukotvený přímo ve střeše a držel pevně.

Nicméně v momentě, kdy na něm je nosič na kolo, to přestane (protože se oba dva příčníky propojí a nemaj se kam hnout).
Měl jsem na jiném autě Hakr příčníky to už bych nechtěl plast, někde i kov šli přímo na podélné "hagusy" odřelo to barvu i když jsem to všelijak podkládal. Teď mám NORDRIVE SILENZIO a spokojenost, ano když za ně vší silou vezmu a kroutím s tím jak se tu psalo otáčivým směrem tak vidím nepatrný pohyb, ale beru to tak že je to uchycení celé z masivní gumy a ta má nějakou pružnost. Má to atest je to odzkoušené určitě to neuletí. Já jsem spokojen vypadaj skvěle, má to "T" drážku na uchycení držáků nákladu, nosnost 100kg a za jízdy o tom nevím. =D>
i30 combi komfort 1.5DPi 2020
Reklama

Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Ostatní“