Elantra 04 a výš

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

pan JIndra

Re: Elantra 04 a výš

Příspěvek od pan JIndra »

[já mám elu 2.0ltr v benzínu. předtim jsem měl lantru 1.6. auto jede super, sedačky jsou akorát, někomu se může zdát tvrdší když seděl ve francouzovi. řazení i řízení jsou přesné, akorát ve vyšších rychlostech se mi zdá, že je posilovač moc horlivej. akorát brzdy nastupujou docela mdle, nevim kde je problém, ale jinak na zašlápnutí se koušou perfektně. kufr je velkej, ale bez kapes je to takový divný, ani neni kam dát lékárnu. teď jsem koukal, že maj v akci dvoulitra za 399.900,-Kč v plný výbavě - tak to je super cena - možná jí vyměním. proti lantře velká změna
Reklama

Bruce Lee
**
Kontaktovat uživatele:

Hodnocení Elantry

Příspěvek od Bruce Lee »

Mám Lantru 1.8 r.96 a jek jsem poprvé nahlídl do Elantry tak bohužel plasty a tapicírunk na mne dojem neudělaly.Jestli máš dostatek škváry tak ji klidně ber,ale ty peníze co chtějí za nové auta,to je zlodějina!Já ji v roce 2000 koupil v Praze za 170000,-Kč a má plnou výbavu:ABS,klima manuál,okna a zrcátka v elektrice,centrál+alarm Clifford.Jen jsem dokoupil elektrony Ronal 14´´,medvěd blok,folie 3M Panther,a pár okras...Jo a jestli jsi srovnával motory a cenu pojištění?Podle mne je 1.6 málo a 2.0 dost na placení i o nic moc více než 1.8 .Bohužel motory 1.8 od dob Lanter nedělají a musím si je pochválit jak ze stránky výkonu 127PS(to nemá snad ani jiná značka:Škoda,Opel,...),tak pojistky 4.632,-Kč.No prostě motor 1.8 je bomba!!!No jen ten krouták by mohl být větší...To kompenzuji benzínem Shell V-Pover 99.
Návštěvník

Re: Elantra 04 a výš

Příspěvek od Návštěvník »

pan JIndra píše:[já mám elu 2.0ltr v benzínu. předtim jsem měl lantru 1.6. auto jede super, sedačky jsou akorát, někomu se může zdát tvrdší když seděl ve francouzovi. řazení i řízení jsou přesné, akorát ve vyšších rychlostech se mi zdá, že je posilovač moc horlivej. akorát brzdy nastupujou docela mdle, nevim kde je problém, ale jinak na zašlápnutí se koušou perfektně. kufr je velkej, ale bez kapes je to takový divný, ani neni kam dát lékárnu. teď jsem koukal, že maj v akci dvoulitra za 399.900,-Kč v plný výbavě - tak to je super cena - možná jí vyměním. proti lantře velká změna
Nemáte pls někdo zkušenost srovnání Ela dvoulitr benzín vs. dvoulitr CRDi? Co byste doporučili? díky
jandaxx

Příspěvek od jandaxx »

Taky mám Elu 2.0 benzín a za naftu bych ji určitě neměnil. Vůbec mi nevyhovuje průběh výkonu a krouťáku u nafty. Do 1800-2000 se nic neděje, pak kopanec do zad a okolo 4000 mrtvo. Já mám raději benzín který zatahuje sice od vyšších otáček ale zato až do 6500 a naprosto lineárně. A navíc, auto se neklepe a nesmrdí. Toť můj názor. :wink:
Návštěvník

Díky za odpověď

jandaxx píše:Taky mám Elu 2.0 benzín a za naftu bych ji určitě neměnil. Vůbec mi nevyhovuje průběh výkonu a krouťáku u nafty. Do 1800-2000 se nic neděje, pak kopanec do zad a okolo 4000 mrtvo. Já mám raději benzín který zatahuje sice od vyšších otáček ale zato až do 6500 a naprosto lineárně. A navíc, auto se neklepe a nesmrdí. Toť můj názor. :wink:
Měl jsem právě obavu, že benzín je potřeba víc točit, tedy bude hlučnější a přišlo mi že diesel má průběh krouťáku docela dobrý...

Ale stejně uvažuju o automatu a mám pocit, že CRDi se v automatu nedělá (aspoň není ani v brožuře ani v žádném ceníku dealera)....trochu mě to překvapuje, podle mě se právě diesel k automatu víc hodí...

Nemáte pls někdo zkušenost s automatem 2.0 CVVT?
ondrasek

CRDi

Příspěvek od ondrasek »

Srovnat benzin a naftu nemuzu, protoze mam zkusenosti jen s CRDi

Jede to hezky, je to trosku hhlucnesjsi, ale ja rad slysim motor... Spotreba kolem sedmi litru (ale jezdi se s tim jak prase... takze fajn)

Max rychlost je 190 - to je motor na 4000 ot/min a konec. Ale do te doby je akcelerace ok...
Sid

Elantra 06

Příspěvek od Sid »

Nemáte náhodou nějaké info o modelu 2006? Já jsem něco málo našel na US neofic. stránkách, kde se tváří že je vylepšený motor i podvozek... Dealer Hyundaie u nás mi říkal jen o novém interiéru, každopádně by měl jít objednat už v srpnu... CAN'T WAIT! :lol:
viki_
*

Re: Elantra 06

Příspěvek od viki_ »

Sid píše:Nemáte náhodou nějaké info o modelu 2006? Já jsem něco málo našel na US neofic. stránkách, kde se tváří že je vylepšený motor i podvozek... Dealer Hyundaie u nás mi říkal jen o novém interiéru, každopádně by měl jít objednat už v srpnu... CAN'T WAIT! :lol:
tady je neco malo + spy foto
http://www.edmunds.com/future/2006/hyun ... eview.html

edit - jeste neco:
http://www.ewheels.ca/scripts.dll?actio ... 22&target=
Návštěvník

Dobrý den pánové,mám Elantru 1.6 r.v.10/04 a je ok. Za rok chci provést výměnu, protože točím 65tisíc ročně. Máte-li zkušenost chci poradit- jestli 2.0l benzín nebo CRDI. Díky Tibor
Tibor Korduliak

Příspěvek od Tibor Korduliak »

Anonymous píše:Dobrý den pánové,mám Elantru 1.6 r.v.10/03 a je ok. Za rok chci provést výměnu, protože točím 65tisíc ročně. Máte-li zkušenost chci poradit- jestli 2.0l benzín nebo CRDI. Díky Tibor
igitu

Automaticke zap klimy

Příspěvek od igitu »

Caute od 07/2005 mam Elantru automaticke zapinanie klimy funguje ak je na volici kam ma fukat vzduch symbol celneho skla. Pohrajte sa s volicom smerovania vzduchu. Je dobre obcas zapnut klimu koli premazaniu kompresora.
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Technická sekce“