Tak nás opustilo další Coupe :(

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

Playgamer
**

Re: Tak nás opustilo další Coupe :(

Příspěvek od Playgamer »

můžu říct že jsem neměl vrak RD, kupoval jsem ho po Hujerovi .) je teda pravda že jsem ho naboural ale i po opravě jelo moc pěkně :) i moje umístění na sprintech o tom svědčilo.Ale dnes jsem se přesvědčil že jede opravdu můj turbochrchel lépe.Tomáš(ten kamarád co jsem mu ho prodal) chtěl dát závod tak jsme to protáhli po D1 a můžu říct že po sepnutí turba prostě coupe nemělo moc šancí :) ač se snažil ... začínali jsme na 130 a končili jsme závod ve 210km/h(tachometrovejch, kdy jsem měl 4tis. otáček) a od rychlosti 150km/h jsem nechal coupe asi tak o 10m za sebou, dálnice byla prázdná nikde překážky, že by musel někdo z nás brzdit ... takže můj názor je ten že sice na sprintech proti němu nemám šanci(možná na jaře po chipu pokud se mi do něj bude chtít), ale na dálnici je Mondeo silný soupeř.Borku neber to tak že bych měl něco proti coupe to vůbec ne zažil jsem s ním spoustu super chvil ale prostě nemůžu si mondeo vynachválit hlavně z toho důvodu jak to sedí.Ve 150km/h v Mondeu mi to připadá asi jako 90 v coupe, Mondeo se prostě na tý silnici ani nehne :)
Hyundai Coupe r98 2.0 16V - prodáno :(
Ford Mondeo 2.0 16V TDCi 85kW - chip na 110kW
Reklama

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

V pohodě-ani ode mne to nebylo(jak jsem psal)myšlené špatně.Mondeo je povedené a pohledné auto,ale prostě já jsem detailista :oops: .Ty údaje jsem si nevymyslel a jsou všechny naprosto jasně v prospěch Coupe RD.
Podobně jsme se tady dohadovali s jedním členem se Sonatou CRDi(a ta má 103kW-po čipu majitel udává tuším 125kW :!: -má to v podpisu).Tak jsme to porovnali(mám Coupe GK-2,0l)v Roudné na srazu.Jízdy na letišti jasně ukázaly,že nafta nemá nejmenší šanci ani na sprintech(po 200m už byl rozdíl v délce několika aut ve prospěch Coupe GK),ani v dosažené rychlosti na radaru.Takže s 85kW a spoustou kil navíc,nevěřím,že bych Mondeo vůbec viděl ve zpětném zrcátku,natož vpředu.Pokud jste zkoušeli ze 130km a kamarád nepodřadil,tak na stejný rychl.stupeň,to pak chápu.Kamarád nedávno také machroval,že koupil letadlo-Octavii 2,0TDI(103kW)-a i s poměrně nízkou hmotností 1400kg a oblaka dýmu :lol: ,se jen díval na zadní světla Tiburona.Protože to nemohl zkousnout,tak jsme museli jezdit 6x-potom sportovně přiznal,že to jeho letadlo je jen vzducholoď :lol: .Takže je možné,že třeba kamarád nebyl ve formě... :D Coupe RD mělo jiný podvozek-menší rozvor i rozchod....než současná generace GK,tak asi nemá tak stabilní jízdní vlastnosti jako GK.Protože i při rychlostech nad 200km/h s GK,není problém držet volant dvěma prsty a auto jede jako přisáté.Zatáčky-tvrdý podvozek,nízké těžiště,dobré rozložení hmotnosti(i proto posunutí kabiny vzad)-tak když jedu do Deštného v Orl.horách s jinými auty,tak mám pocit,že se i v menší rychlosti převrátí(s neochotou držet stopu).Tak mě bylo i divné,co píšeš o zatáčkách(i když jak jsem psal,RD má jiný podvozek,není taková rozkročená placka,tak tam taková jistota nebude-a možná i tlumiče mají za ta léta něco za sebou,ne :D ).
Jinak ještě jednou ti chválím výběr a Mondeo jako rodinné auto se mi líbí.Pokud jsi ho chtěl i na nějaké to "lítání",tak bych volil jiný motor(2,0l a 2,5 6V benzín nejsou žádný zázrak,spíše naopak :? -tomu i odpovídají jízd.hodnoty)ale 3,0l 6V(nebo i stejný motor s vyšším výkonem ST 166kW)-to je ten správný motor na "svezení"v Mondeu.Ale ten by tě sežral :D a i cena je jinde ,takže chápu tvoji volbu.
Tak ať ti jezdí k plné spokojenosti a až uvidím někde černý mrak,tak vím,že jsi to ty :D .
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
mirpie

Příspěvek od mirpie »

to kamarád na Coupé na té dálnici asi opravdu nepodřadil, protože jinak by tvé mondeo s 85kW nemohlo být rychlejší... Semtam potkám hrdé majitele chrotooktávek nebo chrotopassatů, co chtějí potrápit korejské coupé, ale většinou to skončí tak, že potrápim já je. V kopci jen vidim ve zpětným zrcátku oblaka dýmu ufuněných dieselů a v zatáčkách jen velké náklony, kde jim ujíždím rozdílem třídy (ono ten těžkej motor pěkně pohne s těžištěm a s momentem setrvačnosti) A to jsou motory 96kW v případě 1.9TDI PD, nebo 103kW v případě 2.0TDi. O octaviih TDi 66kw nebo 81Kw nemluvim vůbec, ty ztrácím v zrcátku hned.

Mondeo je supr volba. Má bezkonkurenční podvozek, stejně jako třeba Focus. Subjektivně se ti zdá, že to tahá jak prase. Ano, tahá, ale jen krátkodobě, kdy to hned umře, ty řadíš a coupé stabilně stejně táhne, sice slabším momentem, ale konstantně až do 6000 otáček.
Na svižné svezení bych do Mondea volil 2,0 Duratec (16V řetěz, 140PS) nebo 2.5 V6 (řetěz, 24V, 170PS). Ale jak psal Borek, tenhle motor, nebo pak verze ST s motorem 3.0 V6 (řetěz, 24V, 226PS) by tě finančně ohromily (spotřeba). Ale svezení by bylo o třídu jinde.

Na přijemné cestování se supr spotřebouj e ovšem TDCi surp volba.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

taky se pripojuju mondeo je proste v kurzu uz ho bude mit 3ti kamos ted a jak sly ceny dolu... Jinak jizdni vlastnosti by si musel porovnavat s coupe GK musis brat stejnou kategorri a jak pise borek v GK jede 180 uplne v klidu az si clovek ani nevsimne kolik jede :) Je to hodne o rizeni a kamos coupe nechtel treba hned trapit tak nebyl moc v otackach to stejne sem delal ja a pak se zdalo ze mi to tolik nejede ale byl sem pouze "setrnejsi" :)
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Playgamer
**

Příspěvek od Playgamer »

jo asi to tak opravdu je, te´d jsem se svezl v GK a je to hodně vělký rozdíl to jede mnohem lépe než RD myslím tím jízdní vlastnosti.Ale taky to hodně dělalo na tý D1 to, že na coupe má 185/65/15 zimáky a já tu mám 205/55/16 tak to taky lépe sedí.Ale jak říkám nestěžuju si ... tohle auto mi snad už vydrží a příště už mám vybráno pro co si jedu :) pokud to vyjde tak co jsem tak počítal finance tak do 5ti let bych měl vyrazit do USA a přivezu několik Ford Mustang GT-500 V8 500kobyl :) jendoho si nechám a ostatní prodám.Chci je komplet renovovat, nevyjde to ani na moc peněz ... hlavně je to auto mých snů .)
Hyundai Coupe r98 2.0 16V - prodáno :(
Ford Mondeo 2.0 16V TDCi 85kW - chip na 110kW
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Cirou nahodou jsem minuly tyden u Plzne smer Praha na D5 narazil na kamarada s Mondeem 96kW, ja mam 83kW...a proste sanci jsem nemel, drzel jsem se ho statecne, ale pomalu se vzdaloval. Ale je pravda, ze usek mel asi 65-70km a porad byl na dohled. S Lantrou bych to 96kW Mondeo dal jako nic, protoze me Lantra jela skutecne dobre a s Elantrou absolutne nersrovnatelne, ale je to vykoupeno spotreou. Dalsim velkym faktorem je ridic. Coupe RD muze mit skutecne lepsi papirovy vlastnosti, ale kdyz ridic neumi radit, tak mu ujedes i s Getzem.
Kdyz jsem jeste ne moc dobre ovladal Lantru a dal jsem si to proti Fabii RS, diky drzeni volantu jsem prohral. Pak jsem se to naucil a vysledek se dostavil.
Mondeo 85kw mel muj byvaly "tchan"...a s Lantrou 102kW to srovnatelny nebylo. A ze bych ve 160 necitil, ze jedu, jsem taky nepocitil. Nevim, jestli za to mohlo, ze to byl kombik, ale liny to bylo festove.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
dantasik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dantasik »

Co se sprintu se sonatou tyce, to jsem byl ja :)Nicmene, co mam coupe GK tak stim jsme zkouseli sprinty proti BMW325tds, jedna byla 85kW - ty sem s coupe naklepal uplne rapidne, a pak 105kW, ktery jsem ujel jen o kousek mozna i stejne. Co se fabie RS tyce, byl jsem s coupe na okruhu v moste a v posledni zatacce jsem vyjizdel za fabii RS, kterou jsem si pomalinku na rovince daval. Nebylo to nejak rychle ale proste jsem si ji pomaloucku daval. Takze stim ze by 81kW mondeo bylo rychlejsi nez 2.0 102kW nevim. Je to otom vytocit to opravdu do otocek.
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Dantasík-nechtěl jsem tě jmenovat,nevěděl jsem,jestli ti to nevadí.Oceňuji,že jsi to bral sportovně.
dantasik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dantasik »

Borek píše:Dantasík-nechtěl jsem tě jmenovat,nevěděl jsem,jestli ti to nevadí.Oceňuji,že jsi to bral sportovně.
V tomdle smeru jsem dost v poho :)tos snad mohl poznat na srazech :)
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

dantasik píše:
Borek píše:Dantasík-nechtěl jsem tě jmenovat,nevěděl jsem,jestli ti to nevadí.Oceňuji,že jsi to bral sportovně.
V tomdle smeru jsem dost v poho :)tos snad mohl poznat na srazech :)
Potvrzuji,supr chlap :!: Jsem rád,že je tady další skvělý člověk,kterého znám osobně ze srazů.
Odpovědět

Zpět na „COUPE“