Co je ale největší minus je to zrychlení... s takovým motorem 10,4s je víc než podprůměrný výkon, navíc to auto je dost těžké, takže na našich cestách bude pořádně trpět. No nevím koncem roku budu měnit, ale na Veracruz to nevypadá, půjdu ho prubnout, ale nevím za ty prachy a na 5 roků. Ve výběru mám ještě Q5, M-B GLK a Volvo XC-60, tak to všechno vyzkouším a porovnám.[/quote]
na to zrychlenie mam jednoduchu odpoved. Prevodovka.
Zober si napr nasu X5. Aj seriovka ma 500Nm a 218k /stary model/. 0-100 asi 8,3s.
Videl som par videii kde na sprinte dala dole 730d s velkym naskokom a 530d asi o 1/2 auta.
Samozrejme od 120km/h uz isli dopredu. Ci bolo mokro alebo sucho vzdy vyhrala X5.
Jednoznacne aj podla mechanikov ma X5 ukrutne silnu prevodovku, najsilnejsiu z BMWcok.
Preto dokaze tak akcelerovat, podobne to bude aj pri Touragovi ci Q7.
Mi mame X5 nacipovanu na 590Nm!!! a 267k, sprint je brutalny, takmer ti je zle z toho.
Pri Veracruze je problem automat, ktory je vyladeny na 450Nm, dokonca ma viac koni v serii nez nasa X5. Ale podla slov predajcu chiptuning nebudu v ziadnom pripade robit lebo vraj viac nez 450Nm ta prevodovka nezvladne. Tu je odpoved na tvoju otazku preco az 10,4s na 100km/h. Tak velke auta akceleruju na Nmetre nie na kone.
Napriklad VW pri Touaregovi V10TDI sa nechvali ze tam je japonsky automat, pretoze ich by ten mamuti tocak skratka nezvladol. Skoda ze taky nema IX55, hoci vraj je tam japonsky automat co je len dobre.
Inak IX55 ide s tym motorom velmi ale velmi svizne osobne som bol spokojny. Nema ale prave tu Nm silu, ktora nie je tak citit, zato ale je to auto kultivovano silne, kde uz X5 je pre slabsie zaludky problem, myslim to vazne mal som tu cest so sesternicou mojej zeny

Na sprinte z krizovatky som musel zastat a tycka