laufas píše:To je IMHO podle toho co si vybrat. Bud stabilitu nebo komfort. Jinde to maj sladeny oboje dohromady, ale i30 proste ne. Ta je na tu stabilitu a kvalitni cesty. Nerekl bych, ze to dela neprijemnou jizdu. Mne treba cim dal vic vadi, ze kdyz se vytoci, docela dost rve. Kdyz jedu sam, tak pohoda, to mi nevadi, naopak. Ale posledni dobou jezdim s nekym a ty poznamky uz me nebavi.
Problém je, že stabilitu máš jen na slušných silnicích. Když řízneš nějakou zatáčku, kde je roleta od brždění, nebo prostě hrboly, tak to podvozek nezvládá. Štvou mě kokoti redaktoři motoristických časopisů. Přečetl jsem o i30 všechno možné a všude psali, jak je komfortní, rodinný kočár, který se nehodí na sport a podobné kraviny. Realita je taková, že jsem ještě nejel s tvrdším autem a myslím si, že na lepších gumách je i30 sportovní až dost.
Nejhorší je, že bych přežil, že mi z poskakování padjí brejle z nosu a dítě (které jezdí pět let a za tu dobu se v autě poblilo jen jednou) po půl hodině v tom autě chce zvracet. Já se hlavně bojím, že vzhledem k tomu, jaké jsou to neustále rány a šlupky, že ten podovozek na našich silnicích bude brzy v hajzlu. Když k tomu připočteš problémy se stabilizátory sesterského Ceedu a i celkově trochu vachrlaté provedení auta, myslím, že u Hyundaie budeme pravidelně nechávat slušné prachy za výměnu věcí, co na jiných autech vydrží o dost déle.
](./images/smilies/eusa_wall.gif)