LPG plyn do auta

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG plyn do auta

Příspěvek od Yurii »

hlobilp píše:Yurii: a jak je mozne mit v miste rezervy plynovou nadrz? to by pak nejak nesedelo ne?
Hele netusim, uprimne receno rukama mi proslo jedno scoupe co kdysi bylo na plyn a nadrz melo taky misto rezervy. Nevim proc se nekde nadrze na plyn davaj do kufru a nekde misto rezervy kazdopadne se to lisi instalace od instalace. :-k
Kazdopadne u Hyundaiu proste u nas nejni zakonem povoleno jezdit bez rezervy. Bohuzel si uz nepamatuju cislo toho zakona a nechce se mi to znova hledat ale je to tak.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Reklama

hlobilp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlobilp »

Yurii: instalace nadrze zalezi na prani zakaznika podle toho, kam ji chce namontovat.. toroidni vetsinou stoji vic. Ale porad mi vrta hlavou co pises.... kdyz mam rezervu pohozenou v kufru tak to neva a kdyz ji tam nemam tak je prusvih.... muzes sem dat odkaz, kde to Hyundai zakazuje?
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

ja porad nechapu, proc to nektere automobilky zakazuji, a jine povoluji. to fakt jde o tu deformacni zonu??
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Yurii
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Spatne ste to pochopili :) Zakazano u Hyundaiu je nevozit ssebou rezervu, pokud ji ssebou mas a vozis ji treba na sedadle spolujezdce aby ti nebylo smutno tak to nevadi... pak si muzes pod kufr treba nacpat i toroid :)

V zari jsem se o to zajimal a nasel sem dokonce nejakej oficialni dokument podle kteryho Hyundai jako automobilka nepovolí svým minulým ani současným vozidlům jezdit bez rezervy.
Dneska sem v záplavě toho internetovýho dopadu našlel jen pár okazů a netroufnu si tvrdit že sou bůhví jak důvěryhodný ale všechny řikaj o Hyundaích to samý...

http://auto.idnes.cz/vyhodit-z-kufru-re ... 3_pneu_fdv
http://www.zenavaute.cz/index.asp?menu=3&record=77984
http://www.ahaonline.cz/cz/spolecnost/4 ... 1&otid=254
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
autogas

Příspěvek od autogas »

Yurii píše:Co já vim, většina hyundaiů má rezervu jako součást deformační zóny takže v tomhle ohledu smůla... Navíc nedávno když vyšla novela zákona která upravuje to vození rezervy, je tam jasně uvedeno že vozy Hyundai nepatří mezi vozy co mohou jezdit bez rezervy jen se sprejem.

U Subaru máme nádrž troid, místo rezervy a kriplkolo přidrátovaný pod autem.
Ten seznam aut které nemusí mít rezervu je někde na stránkách mdcr.cz
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Právě Hyundai je však jedním z výrobců, kteří vyndání rezervy neumožní.
=D>

jsem rad, ze nevymejslej takovy ptakoviny jako Ford, aby davali jen tu lepici sadu a rezerva zadna. Segra je ted v Italii svym S-Maxem TDCI, tedy nafta a ani v plny vybave Sport to nema blbou dojezdovou rezervu. Pri prorazeni pneu treba v Rakousku by to bylo docela nadeleni.
Jinak za 6 let se mi podarilo 3x prorazit gumu (tedy neopravitelne), na kazdem aute jednou. Poprve o obrubnik, podruhe na parkovisti z sutraku a naposled pred rokem byly provadeny prace na silnici, ja jel ze smeru, ktery mel prednost, ale v protismeru Avie to ignorovala, musel jsem najet ke skale a tam se mi nejak podarilo ji prorazit. Vsechny ty pneumatiky byly pomerne novy (cca 6mm) a "znackovy".
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Hardcam píše:
=D>

jsem rad, ze nevymejslej takovy ptakoviny jako Ford, aby davali jen tu lepici sadu a rezerva zadna. Segra je ted v Italii svym S-Maxem TDCI, tedy nafta a ani v plny vybave Sport to nema blbou dojezdovou rezervu. Pri prorazeni pneu treba v Rakousku by to bylo docela nadeleni.
Jinak za 6 let se mi podarilo 3x prorazit gumu (tedy neopravitelne), na kazdem aute jednou. Poprve o obrubnik, podruhe na parkovisti z sutraku a naposled pred rokem byly provadeny prace na silnici, ja jel ze smeru, ktery mel prednost, ale v protismeru Avie to ignorovala, musel jsem najet ke skale a tam se mi nejak podarilo ji prorazit. Vsechny ty pneumatiky byly pomerne novy (cca 6mm) a "znackovy".
ale vymýšlejí, třeba zrovna ix35 nemá v základní verzi rezervu, ale jen opravnou sadu
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

To je spatny :roll:
tohle bych nechal na rozhodnuti zakaznika, jestli ma chut travit noc nekde v lese bez signalu s prorazenou pneumatikou...ne, najivni nejsem, uz jsem to zazil s kamaradovou Alrmerou jeste kdyz jsem nemel ridicak (ridil on). Sice neslo o pneumatiku, ale vyslo to nastejno.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

black_sheep píše:
Yurii píše:Co já vim, většina hyundaiů má rezervu jako součást deformační zóny takže v tomhle ohledu smůla... Navíc nedávno když vyšla novela zákona která upravuje to vození rezervy, je tam jasně uvedeno že vozy Hyundai nepatří mezi vozy co mohou jezdit bez rezervy jen se sprejem.

U Subaru máme nádrž troid, místo rezervy a kriplkolo přidrátovaný pod autem.
jak jsi na tohle prisel?? mas nekde seznam modelu ktery musi / nemusi mit rezervu? to by dost zkomplikovalo plany na dalsiho :hyu:, pac chceme S/F v plynu, predpokladam ze nadrz bude toroid a rezervu jsem premyslel, ze by mohla jit napasovat na zadni dvere ala offroudi, ale tam by byli dve veci proti: vzpery jsou plynovy a dvere se oteviraji nahoru.. (bude to drzet otevreny? sli by silnejsi vzpery?) a taky to otevirani pouze zadniho okynka by bylo znemozneny pouzivat.....
Na ty dveře to nepůjde, to bys měl problém je vůbec otevřít nehledě na to, že by nedržely nahoře. Jedinou možností je použít výklopnou kolébku do boku, ale není to tam kde uchytit. Muselo by se to odstrojit a navařit držet z nosníku pod zadním nárazníkem. Každopádně s tím pak však neprojdeš legálně STK.
Ideální možností je buď umístit rezervu do dvojitého dna kufru, jako to mají někteří SF od výroby. Anebo naopak rezervu nechat pod autem a do dvojitého dna kufru umístit toroidní nádrž.
Audi A8 4.2Q

black_sheep
Moderátor

zdenek76 píše:
Hardcam píše:
=D>

ale vymýšlejí, třeba zrovna ix35 nemá v základní verzi rezervu, ale jen opravnou sadu
ta ix35 v zakladu je teda uplnej offroad, kdyz to tady ctu co ma za specifika.. :-) kua, jeste aby hyundai zacala zavadet opatreni jako skodovka, to bych se z nich posral :-(
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

jj, za chvilku budou vepředu elektrický okýnka a vzadu klasika švihadla. Ne no, tak ono ix35 už není SUV, ale spíše zvýšený osobák, takže tam je odklon od vození rezervy všeobecný, ať už kvůli místu, hmotnosti či financím.
Audi A8 4.2Q

Yurii
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Nojo prostě je to tak jak to je ale musim uznat, že Hyundai to u všech starších aut vyřešil asi nejlíp jak moh a všichni majitelé maj ve vození rezervy jasno.
Kdyby naši chytří zákonodárci prostě řekli: Necháme odpovědnost za chybějící rezervu nechali na jednotlivcích jestli sebou bude vozit rezervu nebo jenom sprej a kompersůrek udělali by líp, než když odpovědnost za uživatele přehodili na výrobce vozidla. Není se tedy čemu divit že se k tomu Hyundai takhe postavil.

Ale abychom se vrátili k LPG nikde jsem nenašel směrnici která by upřesňovala umístění rezervy na místě pro ní určeném tudíž když si do auta necháte namontovat homologovanej plyn s toroidem místo rezervy, pořád máte za podmínky že rezerve někde v tom autě je legálně provozovatelný vůz. 8)
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Yurii píše:Ale abychom se vrátili k LPG nikde jsem nenašel směrnici která by upřesňovala umístění rezervy na místě pro ní určeném tudíž když si do auta necháte namontovat homologovanej plyn s toroidem místo rezervy, pořád máte za podmínky že rezerve někde v tom autě je legálně provozovatelný vůz. 8)
To je jasný, ale nemůžeš si svařit z trubek nosič a rezervu vozit venku na zadních dveřích. Musíš minimálně použít nějaký homologovaný držák, což na SF těžko bude.
Audi A8 4.2Q

black_sheep
Moderátor

zdenek76 píše:
Yurii píše:Ale abychom se vrátili k LPG nikde jsem nenašel směrnici která by upřesňovala umístění rezervy na místě pro ní určeném tudíž když si do auta necháte namontovat homologovanej plyn s toroidem místo rezervy, pořád máte za podmínky že rezerve někde v tom autě je legálně provozovatelný vůz. 8)
To je jasný, ale nemůžeš si svařit z trubek nosič a rezervu vozit venku na zadních dveřích. Musíš minimálně použít nějaký homologovaný držák, což na SF těžko bude.

myslis, ze by na to nekdo prisel? je fakt ze to je potencialne nebezpecny, ale nastesti by byla dost vysoko vuci ostatnim autum :-)
I cars
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

vůbec nachápu...jaký máte porát problémy s rezervou :shock: :mrgreen:
Přílohy
galloper 007.jpg
galloper 007.jpg (63.6 KiB) Zobrazeno 1500 x
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY