Rozdiel medzy plech a plech je na 100%... Kamoska si kupila plechy 14sky, boli to funglovky /bohuzial neviem vyrobcu/ boli lacne... Na plechace sme dali fungel pneu goodyear excellence a normalne sa vyvazili... Po jednom roku pouzivania boli hrdzavejsie ako tie originaly, s ktorymi sa behalo v zime. Casom jemnunke vyliezky na obrubnik na nich bolo extremne vidiet. Postupne samozrejme zacali triast volantom, nesli poriadne vyvazit. Beriem, je to zena, ale na origoch diskoch sa odjazdili dve sezony.. Zimna, letna, tak preco iba tie jedny disky? Tie plechace boli ako blato!! Lacne plechy nekupovat..
mozno sme natrafili na teketo nieco, pripadne podobne.. http://www.az-pneu.sk/index.php?goto=cl ... dclanky=19
sú rozdiely v kvalite plecháčov?
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Re: sú rozdiely v kvalite plecháčov?
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
- Reklama
Re: sú rozdiely v kvalite plecháčov?
Tak kedze rád debatím aj ja sa pridám....
Niekomu sa peniaze ušetrené za " alu " disky hodia na niečo iné, tak ak mu to nevadí prečo nie. Rozdiel samozrejme byť môže aj v kvalite aj v povrchovej úprave. Ako to zistiť? Asi kúpiť nové so zárukou.... Ja som pred 4 rokmi kúpil disky nové ale pod rukou, nakoniec som zistil že rozmery nie sú presne moje- sú trošku užšie, sú origo na Suzuki Ignis ale pneu sedia dobre len brzdy vpredu sú trošku bližšie k disku- iné ET. Za 4 roky sú minimálne hrdzavé v oblasti lemu, pred ďalšou výmenou zimných pneu za cca 1-2 roky ich možno opieskujem a nechám naniesť asi práškovú farbu- a možno nie, podľa ceny.
A aby som ešte niečo dodal k alu diskom- výhoda by okrem vzhľadu mohla byť jedna- váha. Ale aj to bolo v jednom čísle auto bild spochybnené. Musíte zvážiť svoj alu disk a svoj plecháč a potom môžete povedať že je ľahší. Ja som nevážil tak neviem, nemci vážili a prišli na to že nie všetky alu sú ľahšie ako plechy v danej veľkosti.
Takže záver je taký šalamúnsky- rozdiel v kvalite plechov bude ale ak kupuješ nové so zárukou asi veľmi nie, ak kupuješ pod rukou tak sa to aj tak nedozvieš. Najlepšie je kúpiť auto s origo alu, v zime k tomu v akcii zobrať sadu pneu a dokúpiť plechy- nové alebo jazdené- ako kto chce.... ja som tohto roku hľadal plechy na otcove punto II, bola to vcelku ťažké, nakoniec po dlhej dobe sme kúpili ale rozdiel voči novým nebol závratný, ak by ich trebalo ešte striekať tak sa to neoplatí. Getz nie je tak rozšírené auto, ponuka starých plechov je malá, hlavne Slovensko.
Niekomu sa peniaze ušetrené za " alu " disky hodia na niečo iné, tak ak mu to nevadí prečo nie. Rozdiel samozrejme byť môže aj v kvalite aj v povrchovej úprave. Ako to zistiť? Asi kúpiť nové so zárukou.... Ja som pred 4 rokmi kúpil disky nové ale pod rukou, nakoniec som zistil že rozmery nie sú presne moje- sú trošku užšie, sú origo na Suzuki Ignis ale pneu sedia dobre len brzdy vpredu sú trošku bližšie k disku- iné ET. Za 4 roky sú minimálne hrdzavé v oblasti lemu, pred ďalšou výmenou zimných pneu za cca 1-2 roky ich možno opieskujem a nechám naniesť asi práškovú farbu- a možno nie, podľa ceny.
A aby som ešte niečo dodal k alu diskom- výhoda by okrem vzhľadu mohla byť jedna- váha. Ale aj to bolo v jednom čísle auto bild spochybnené. Musíte zvážiť svoj alu disk a svoj plecháč a potom môžete povedať že je ľahší. Ja som nevážil tak neviem, nemci vážili a prišli na to že nie všetky alu sú ľahšie ako plechy v danej veľkosti.
Takže záver je taký šalamúnsky- rozdiel v kvalite plechov bude ale ak kupuješ nové so zárukou asi veľmi nie, ak kupuješ pod rukou tak sa to aj tak nedozvieš. Najlepšie je kúpiť auto s origo alu, v zime k tomu v akcii zobrať sadu pneu a dokúpiť plechy- nové alebo jazdené- ako kto chce.... ja som tohto roku hľadal plechy na otcove punto II, bola to vcelku ťažké, nakoniec po dlhej dobe sme kúpili ale rozdiel voči novým nebol závratný, ak by ich trebalo ešte striekať tak sa to neoplatí. Getz nie je tak rozšírené auto, ponuka starých plechov je malá, hlavne Slovensko.
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021