Mlžení předních světel
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: mlžení předních světel
Zkuste ten světlomet před jízdou zezadu odvíčkovat, aby se teplem žárovky mohla vlhkost odpařit a po dojetí ještě teplé světlo zase zadeklovat, případně těsnění kolem toho deklíku natřít silikonovým olejem a podívat se, jestli není někde vymačkané nebo prasklé.
U několika aut mi to pomohlo. Pravděpodobnost špatně nalepeného skla (plastu) není vysoká, vlhkost se dostane do světla během přepravy od dodavatele, skladování ve vlhkých a nevytápěných halách apod., při montáži to pak zadeklují a jakmile se venku ochladí, vlhkost se nemůže dostat ven a sráží se na vnitřní straně skla.
EDIT: kubatrabant mě předběhl, někdy to odvíčkování opravdu nepomůže nebo jen na chvíli, pak je netěsnost jasná a pomůže jedině výměna.
U několika aut mi to pomohlo. Pravděpodobnost špatně nalepeného skla (plastu) není vysoká, vlhkost se dostane do světla během přepravy od dodavatele, skladování ve vlhkých a nevytápěných halách apod., při montáži to pak zadeklují a jakmile se venku ochladí, vlhkost se nemůže dostat ven a sráží se na vnitřní straně skla.
EDIT: kubatrabant mě předběhl, někdy to odvíčkování opravdu nepomůže nebo jen na chvíli, pak je netěsnost jasná a pomůže jedině výměna.
Accent 1,4 Dynamic, 2007, Celadon Blue
- Reklama
a zapnutie klimy a ofuk by nepomohol???
PS sorry,nedalo mi to
PS sorry,nedalo mi to
-
- **
Ahoj,pro jistotu jen taková poznámka,auto má jen jednu levou a jednu pravou stranu a to podle směru jízdy. Nic jiného se v praxi neřeší,vede to jen omylům ....když se na to dívám.......ať se dívám jak dívám je pravá strana po směru jízdy vpravo a levá vlevo. Takže ,když stojím před autem je pravá strana ta vlevo Nic ve zlém Takhle to prostě je. Frantaisquash píše:to PetrUL: si ty světlomety určitě nafoť, ať máš materiál pro případné dokazování. Jinak
když kouknu na tu fotku uživatele kubatrabant a na fotky dalších testů po internetu např. tady:
nebo tady
Vypadá to, že na lince se to lícuje podle levé strany (myšleno z pohledu operátora, který stojí
čelem k autu ) a pravá pak vypadá na všech autech stejně. Pokud ti to tedy nikde nedrhne
o další součastky při otevírání, či zavírání, tak bych to neřešil.
-
- **
Potí se Ti okna zevnitř? U ix 20? To není možné,prostuduj lépe návod,ix 20 je pověstná propracovaným systémem odmlžování,vůbe tento jev neznám,ani,když vezu lidi v mokrých kabátech..... Franta.iggyno píše:otazka...v com vam to ako vadi? Svetlo dobre nesvieti? Je tu risk skratu,ci? Mne to skorej vadi vnutri na oknach...
Franto, stava sa mi to v lete, ked sa v horku spusti leja...predne okno sa hned zahmlí...ano, mam odhmlievanie okien,pouzivam to vtedy casto...
1,6 AT
40500km
40500km
Ako Vam vybavili reklamaciu svetiel ?
Ja som dopadol takto:
Ohľadom sťažnosti na rosenie svetlometov som poslal žiadosť o schválenie garančného hlásenia s príslušnou fotodokumentáciou. Toto hlásenie bolo zamietnuté nakoľko nejde o výrobnú chybu svetlometu. Mierne rosenie je bežné, pri zapnutých svetlometoch zmizne
Ja som dopadol takto:
Ohľadom sťažnosti na rosenie svetlometov som poslal žiadosť o schválenie garančného hlásenia s príslušnou fotodokumentáciou. Toto hlásenie bolo zamietnuté nakoľko nejde o výrobnú chybu svetlometu. Mierne rosenie je bežné, pri zapnutých svetlometoch zmizne
Hyundai ix20,1.4 CVVT
- kubatrabant
- *
jen pro pořádek, po výměně světel hned po první jízdě i dalších se světla mlží dále stejným způsobem. Řeším dále s panem Jedličkou. I nadále trvám na tom, že pokud jsou světla při kažné jízdě orošená a odmlžení tvrvá do druhého dne, jedná se o závadu. Jinak mě tak všeobecně přijde způsob jednání naprosto hrozný a připadá mi že auta prodávají jako rohlíky a dál je nic nezajímá i když je jejich zákazník nespokojený. Pokud to porovnám s firemními fordy nebo renaulty, které máme a jezdíme pravidelně do servisu tak musím říct že jsem u nich nikdy nenarazil na takový přístup.kubatrabant píše:Ahoj,
tak lehce k mlžení světel:
Světla se mi mlžily pokaždé při jízdě, čím delší cesta tím víc. Odmlžení travalo do druhého dne.
Na radu servisu jsem: zkontroloval těsnění víček k výměně žárovek - nepomohlo
nechal vrchní víčko otevřené po dobu jízdy asi tak hodinu, jel co nejvíce na dálkové aby se světlomet vyhřál a vlhkost odpařila - nepomohlo
nafotil a dal nareklamaci - zítra si pojedu pro auto s vyměněnýmy světly
Hyundai ix20 Trikolor - 1,4 CVVT , Ice Blue, 11/2011
- PetrUL
- **
- Kontaktovat uživatele:
U mě se mlžení světel zlepšilo samo.
Není to sice úplně perfektní, ale dá se to přežít - při dešti nebo sněžení se mi po jízdě světla v rozích maličko zamlží ... oproti původnímu stavu je to neuvěřitelná změna
Chtěl jsem reklamací počkat až na garančku, ale vidím, že to nemá cenu vůbec řešit. Po výměně mohu dopadnou jako kubatrabant a bude to ještě horší.
Není to sice úplně perfektní, ale dá se to přežít - při dešti nebo sněžení se mi po jízdě světla v rozích maličko zamlží ... oproti původnímu stavu je to neuvěřitelná změna
Chtěl jsem reklamací počkat až na garančku, ale vidím, že to nemá cenu vůbec řešit. Po výměně mohu dopadnou jako kubatrabant a bude to ještě horší.
ix20 1,6 CVVT 16V,TRIKOLOR
Vanilla White, 11/2011
Vanilla White, 11/2011
Navíc vlhkost na skle mění optiku a také bude požírat povrchovku na terminálech a spojích konektorů. Určitě nechat opravit.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Motas dohromady nesouvisejici veci, servis neni importer a rozhodnuti servisu ti neco uznat muze dopadnout tak, ze nebudou dily proplacene. Proro ta ostrazitost ci neochota mlzici se svetlo vymenit. Srovnani s Fordem atp. by bylo objektivni az pote, kdybys resil stejny problem. Pokud ti vad konkretni projev zamestnancu, zmen servis, ale neskatulkuj, ze tam jednaji tak a jinde onak. Nicmene ostatni nazory s Tebou sdilim, jak ohledne jednani kompetentnich osob, tak prodeje "rohliku". Takto je to ale az od doby i-series, kdy Hyundai vyrazne vzrostlo sebevedomi.kubatrabant píše: Řeším dále s panem Jedličkou..........Jinak mě tak všeobecně přijde způsob jednání naprosto hrozný a připadá mi že auta prodávají jako rohlíky a dál je nic nezajímá i když je jejich zákazník nespokojený...........jezdíme pravidelně do servisu tak musím říct že jsem u nich nikdy nenarazil na takový přístup.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- kubatrabant
- *
ahoj,
taky se Vám mlží světla ?
přilkádám aktuální fotografie, přední světla řeším od listopadu, zatím pro neřešitelné !!!!!!
jak jste na tom?
taky se Vám mlží světla ?
přilkádám aktuální fotografie, přední světla řeším od listopadu, zatím pro neřešitelné !!!!!!
jak jste na tom?
- Přílohy
-
- web2.jpg (53.79 KiB) Zobrazeno 4803 x
-
- web1.jpg (66.91 KiB) Zobrazeno 4803 x
Hyundai ix20 Trikolor - 1,4 CVVT , Ice Blue, 11/2011
Re: Mlžení předních světel
Taky jsem měl ten problém s mlžením . Objevilo se to ale po delší době. Auto normálně parkuji v garáži. Bez připomínek mi levou lampu vyměnili za novou.
Na zadní levé lampě jsem si zase všiml, že se při mytí auta na ruční myčce dostala dovnitř voda-spousta vody. Taky bylo světlo vyměněno.
Jezdím do servisu v Karviné.
Na zadní levé lampě jsem si zase všiml, že se při mytí auta na ruční myčce dostala dovnitř voda-spousta vody. Taky bylo světlo vyměněno.
Jezdím do servisu v Karviné.
Re: Mlžení předních světel
Ahoj, nějaké řešení, či postup?
Hned jak jsem přivezl auto od prodejce se zamlžila přední světla.
Hned jak jsem přivezl auto od prodejce se zamlžila přední světla.
Hyundai ix20 1,6 Czech Edition Plus (TRIKOLOR Essential) Ara Blue (01/12/2016 - ..............)
Hyundai i20 1,2 Inclusive Plus Comfort Ice Blue (21/06/2011 - 01/12/2016)
Hyundai i20 1,2 Inclusive Plus Comfort Ice Blue (21/06/2011 - 01/12/2016)