uvažuju o koupy
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: uvažuju o koupy
Mozna v bazaru ti ten rozdil neprisel (buh vi, v jakym to bylo stavu), ale uzivatelsky je ten rozdil propastnej...facelift se mi ale uz nelibi (otresny vydechy topeni, zadni svetla a dalsi drobnosti). Ja mel jeste tu vyhodu, ze jsem mel edici Fifa, takze uvnitr to byl proti verzi GL taky rozdil dvou galaxii.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
to jo, lepší interier (stále nic krásnýho) a extra edice s extra výbavou (v reálu pár kousků který stejně nekoupíš); tak přesně takový byl ale rozdíl mezi fáčkem a felicií.
to podstatné - motor, podvozek, převodovka,... žádný praktický rozdíl.
ano, podstatné zlepšení v interiéru, například zadní víko kufru sedanu má tapecírung, lepší sedačky, tlačítka mají příjemný chod, loketka vzadu (ale ne u všech), ale to mi příjde bejt trošku málo. podvozkově to třeba zmákne trošku víc ale po půlhodině jěždění to je pořád ta stará lantra. v cizině to je beztak elantra už od roku 1990 ano, ty před rokem 1996 byli hodně jinde - tam byl vážně skok jak prase.
to podstatné - motor, podvozek, převodovka,... žádný praktický rozdíl.
ano, podstatné zlepšení v interiéru, například zadní víko kufru sedanu má tapecírung, lepší sedačky, tlačítka mají příjemný chod, loketka vzadu (ale ne u všech), ale to mi příjde bejt trošku málo. podvozkově to třeba zmákne trošku víc ale po půlhodině jěždění to je pořád ta stará lantra. v cizině to je beztak elantra už od roku 1990 ano, ty před rokem 1996 byli hodně jinde - tam byl vážně skok jak prase.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- black_sheep
- Moderátor
no trošku tu elantru (XD) ex-majiteli lantry (RD2) rozmlouvám, protože jsem sám ve stejné situaci - ve finále je to stejně na posouzení bohrosika, jestli to vidí stejně jako já, nebo spíš jako hardcam.
zpátky tedy k tématu: na co se nachystat? já sám jsem si všiml hlavně koroze, prasklejch svodů. obojí se mezigeneračně nepovedlo zlepšit. ostatní věci byli běžná spotřebka jako jiná auta.
u dotazů na spolehlivost, línost/rychlost a pak ty praktické věci: - velikost kufru, spotřeba (benzín/olej) bych právě odpověděl tím, ať čeká to, již dobře známe.
zpátky tedy k tématu: na co se nachystat? já sám jsem si všiml hlavně koroze, prasklejch svodů. obojí se mezigeneračně nepovedlo zlepšit. ostatní věci byli běžná spotřebka jako jiná auta.
u dotazů na spolehlivost, línost/rychlost a pak ty praktické věci: - velikost kufru, spotřeba (benzín/olej) bych právě odpověděl tím, ať čeká to, již dobře známe.
I ❤ cars
- bohrosik
- **
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád, že jste se vrátili, po výměně názoru, k tématu Díky za názory.
No, ta co byla v Brně ,tak už je prodaná a další jsem objevil kousek za Brnem. Bude-li v sobotu čas , pojedu se na ni juknout a zhodnotím rozdíl mezi lantrou. Zatím jsem neměl tu možnost se v Elantře svést.
Doufám, že kdyžtak lantra ještě nějakej ten čas vydrží , kdyby náhodou... , ale to mlácení zadní pravé nápravy už mě nějak leze krkem (a servisak je bezradnej )
Vašek
No, ta co byla v Brně ,tak už je prodaná a další jsem objevil kousek za Brnem. Bude-li v sobotu čas , pojedu se na ni juknout a zhodnotím rozdíl mezi lantrou. Zatím jsem neměl tu možnost se v Elantře svést.
Doufám, že kdyžtak lantra ještě nějakej ten čas vydrží , kdyby náhodou... , ale to mlácení zadní pravé nápravy už mě nějak leze krkem (a servisak je bezradnej )
Vašek
Aktuálně Hyundai Elantra 1.6i GL 77kW, Hatchback, 12/2005
Hyundai Lantra 1.6i GLS 85kW, KOMBI, 1999 - prodáno 18.12.2011
Hyundai Accent GS 1,3, 62kW, 3-dv, 1996 - prodáno 01/2009
Black: psal jsem uzivatelsky, ne pohledem...ucinnejsi brzdy, vyrazne lepsi osvetleni (H1 a H7 vs. H4), mekci podvozek, palubni pocitac, moznost autoklimy, TCS, tech rozdilu, ktery ti udelaji vetsi radost a pridaji na komofrtu bych nasel brzo jest mnohem vic, ale pro me je to uz minulost a proto vyjmenuju jen ten zaklad.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
nevím jak 2.0 lantra, protože 2.0 coupé je tvrdý hodně, víc než elantra.
ale srovnání lantra 1.6 a elantra 1.6 vychází tak, že je elantra tvrdší!
ano, ano, možnost lepší výbavy. zase jsme u srovnání rozdílů s fáčkem a felicií. 80 % felicií má beztak hovno, ale některé kousky - panečku! to je fáro. 4x pytle, klima, ABS... takže tady to samý. nech už to být... každej máme jinej pohled, hm? a s tím bych to uzavřel. zbytečné se kvuli tomu dohadovat.
ale srovnání lantra 1.6 a elantra 1.6 vychází tak, že je elantra tvrdší!
ano, ano, možnost lepší výbavy. zase jsme u srovnání rozdílů s fáčkem a felicií. 80 % felicií má beztak hovno, ale některé kousky - panečku! to je fáro. 4x pytle, klima, ABS... takže tady to samý. nech už to být... každej máme jinej pohled, hm? a s tím bych to uzavřel. zbytečné se kvuli tomu dohadovat.
I ❤ cars
Sotva mohu posoudit rozdíl mezi lantrou a elantrou, protože mám zkušenost jen s ročníkem 2004. Nicméně podle soudobých testů je elantra opravdu velkým skokem kupředu. Mám diesela a tak je to jasný - poprvé common rail. Nevím, jestli má lantra multilink, podvozek u elantry je velmi dobrý a s kvalitním obutím nemá chybu - ani tvrdý ani měkký, v zatáčkách sedí, jen kvůli těžkému motoru nedotáčivý, dá se na to zvyknout. Měl jsem před tím octavii 1.8 1. gen. a rozdíl v jízdních vlastnostech je obrovský ve prospěch šikmookého H. Nemám žádnou negat. zkušenost s korozí nebo praskajícími svody. Já jsem velmi spokojen.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
- black_sheep
- Moderátor
taky má multilink. prakticky stejnej.
lantra RD ani RD2 neměli pořádnou naftu, ta začala frčet v koreji teprve po roce 2000. to mi ale vůbec nevadí tak jsem to do mého srovnání nezahrnul. svody praskají jen u benzínu..
lantra RD ani RD2 neměli pořádnou naftu, ta začala frčet v koreji teprve po roce 2000. to mi ale vůbec nevadí tak jsem to do mého srovnání nezahrnul. svody praskají jen u benzínu..
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
resp. elantra ho má trošku jinak řešenej, ale je to podobný. dá se říct že naprosto stejně jako lantra RD ho má udělanej alfa 156, akorát je z hliníku.
I ❤ cars
- bohrosik
- **
- Kontaktovat uživatele:
Pánové,
tak je doma .... krásná červená ... najeto zatím 60km, dojmy pozitivní. První dojem byl línej motor, to se ale rychle srovnalo .
Rozdíl proti lantře neporovnatelnej . Čeká jí výměna kapalin a filtrů a potřebné papírování na uředech.
První neduhu co jsem zatím objevil je automatické zapínání klimačky při určitejch polohach foukání vzduchu.
Fotky brzo
Vašek
tak je doma .... krásná červená ... najeto zatím 60km, dojmy pozitivní. První dojem byl línej motor, to se ale rychle srovnalo .
Rozdíl proti lantře neporovnatelnej . Čeká jí výměna kapalin a filtrů a potřebné papírování na uředech.
První neduhu co jsem zatím objevil je automatické zapínání klimačky při určitejch polohach foukání vzduchu.
Fotky brzo
Vašek
Tak gratulace, at slouzi
Neni to tahle nahodou?? http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ra/9458669
Elantra 1.6 2006
- bohrosik
- **
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou jo.
Ještě jsem uhádal slevu, tak spokojenost
Ještě jsem uhádal slevu, tak spokojenost
M.Ela1600 píše:Tak gratulace, at slouzi
Vypada vcelku slusne...ale tem kilometrum bych moc neveril - zkousel sis proklepnout VIN pred koupi napr. na http://www.zkontrolujsiauto.cz?
Co se tyka toho automatickeho zapinani klimosky, kdyz je zapnute foukani na sklo, tak to delaji snad vsechny Hyundaie s manualni klimou...
Co se tyka toho automatickeho zapinani klimosky, kdyz je zapnute foukani na sklo, tak to delaji snad vsechny Hyundaie s manualni klimou...
Elantra 1.6 2006
Vlastni zkusenost - http://www.zkontrolujsiauto.cz/vypis-au ... 42426F593D
serviska vedena do 70 tis. Jeste musim upozornit na to, ze autak jsme dostali, takze ja si nestezuju, chran buh
serviska vedena do 70 tis. Jeste musim upozornit na to, ze autak jsme dostali, takze ja si nestezuju, chran buh
Elantra 1.6 2006
Velmi pěkná rok 2005 za 75000 krásný
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999