S0T0 píše:bolo:ta guma bude mít jiný obvod...takže ovlivní tachometr... jinak celoročky mohou být, ale musí mít to označení M+S... jinak na protektory moc nejsem, ale jestli jezdíš málo tak http://www.tiptyre.cz/pneumatiky/protek ... 5-94H.html za tu cenu...
Teda to je super cena, zimáky s takovými rozměry 205/65 R15 a dokonce s rychostním indexem H (do 210 km/h) a jen 1.069kč za kus, co je to za gumu? Cenově je to zajímavá nabídka.
215 ale nemaj, teda mají jen celoročné s rychostnim indexem Q což je nepřijatelné (do 160 km/h). A cena se vyšplhala na 2300 za kus.
Chtěl jsem dát vyzkoušené Kleberky 215/65 R15 , bohužel jsem nenašel s rychostním indexem H podle techničáku. Kleber myslím je vyrábí nanejvíc s rychlostním indexem T (jen do 190km/h) . Můj Trajet má rychlost nad 190km/h a takové Kleberky bohužel nemůžu mít podle techničáku
Tak asi půjdu do 215/65R15 96H FIRESTONE M+S WINTERHAVK2 EVO. Našel jsem je za 2400/kus což podle Heureky je výhodná cena. Má někdo zkušenosti s tuto pneumatikou (FIRESTONE WINTERHAVK2 EVO) aby mi poradil případně i odradil než ji koupím?
Naposledy upravil(a) tr2700automat dne 18 led 2012, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Bolo píše:cena je to super a pokud mi nevyjde nákup, který mám rozjednaný, tak do nich pujdu. Já jezdím pomalu a ten můj Trajet jede max 160
To není podle toho s jakou rychlostí jezdíš ale co uvádí techničák.Dej si pozor aby index rychlosti na pneumatikach byl podle techničáku aby jsi neměl v budoucnosti problémy (STK, v připadě nehody neuznání od pojistky atd)
tr2700automat : Jezdim na nich třetí sezonu a můžu říct, že jsou hodně dobrý až budu kupovat další sadu, tak to budou zase tyhle .... FIRESTONE M+S WINTERHAVK2 EVO.
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Vilda píše:tr2700automat : Jezdim na nich třetí sezonu a můžu říct, že jsou hodně dobrý až budu kupovat další sadu, tak to budou zase tyhle .... FIRESTONE M+S WINTERHAVK2 EVO.
Díky za názor , moc jsi mně potěśil , už je mám objednané na zítra
Taky prispeju svou troskou do mlyna.
Momentalne muj Trajet jezdi v zime na zatezovych pneu Michelin Agilis 81 snow-ice 205/70 R15 C, zatez. index 106/104, rychl. index Q, hustim je na 2,8-3 baru. Rozhodl jsem se pro ne z duvodu, ze na minulou zimu obute nove zimni pneu Sava S3 Eskimo 205/65 R15 94H Trajetu prilis nesvedcily a hrozne na nich "plaval", zrejme pro jeho vyssi vahu. Se zatezovymi pneu se tenhle nesvar zcela vytratil a nebojim se poskozeni pri jizdach cestou necestou, patniku, obrubniku... Navic jezdim casto nalozenej, protoze auto pouzivam na praci, jsem zivnostnik. I kdyz maji pneu vyssi profil, nez je predepsano, zatim s tim nebyl problem, ani pri silnicni kontrole, ani na technicky. Havarijni pojisteni nemam, tam bych problem pri pripadne likvidaci skody v pripade havarie tusil (budou hledat cokoliv, aby nemuseli zaplatit). Promerovani tachometru je mizive, pri prepoctu je vyska profilu jen o 3,5 mm vyssi, nez u predepsaneho rozmeru 215/65. Skoro v kazde obci je radar s ukazatelem momentalni rychlosti, kde si muzu tachometr v hlave zkalibrovat, navic temer vzdy premeruje (mne o 3-5 km/hod na predepsanem rozmeru), takze o prekroceni rychlosti se bat nemusim. A rychlostni index Q (do 160 km) je vzdy pocitan pri maximalnim zatizeni na pneu, tj. v tomto pripade frcet 160 s dalsim Trajetem na strese, protoze guma unese skoro tunu. Ani takhle rychle stejne nejezdim, vyjimecne.
V lete pouzivam Michelin Pilot Primacy 215/65 R15 96 H(predepsany rozmer), koupil jsem je na aukru, vzorek 95% za 4000,- i s plechacema- ty mi zbyly na zimu, na leto mam elektrony.
Toliko me zkusenosti. Hodne stesti pri nakupu.
Tak mám doma zimní firestonky za dobré peníze a v pátek mi příjdou liťáky s letními pneu.Tak mě zajímá jaké ET alu máte na Trajetech? Dostanu na Trajeta ET50 nebo budu muset koupit podložky? Případně má někdo podložky na trajetu? Vaše zkušenost?
Mam na 15" elektronech ET 38 a pneu predepsaneho rozmeru 215/65- tj. o 8mm mi kolo vice vystupuje od podelne stredove osy vozu (predepsano je ET46) a zadny problem. Opacne, pokud ET od 46 stoupa (Tvuj pripad) mel bych trochu obavy ze zadni napravy- i pri ET46 a standart pneu 215/65 je tam vnitrni bok pneu skoro v kontaktu s jednim sroubem ramene (max 1cm). Ale o ty 4mm mene (v Tvem pripade ET50) tam pri pneu 215/65 mezera asi zbude. Az to nasadis, nahmatej, prohlidni, uvidis. Na predku v pohode, tam je pres trmeny myslim mista dost.
na zimu mam original trajetácký litý et 46(origo)6,5palce 15,pneu 215/65 15.Na léto jsem si koupil et 42(doporučený origo 40) 7,5palce(doporučený origo6,5) 16 a pneu225/60 16(doporučeny 215) .Ty disky jsem scháněl po celý republice (ty doporučený)a pak jsem tyhle sehnal vedle nás v Bilině ,někdo si je objednal dal 1000 zalohu a pak si je nevyzved,rok mu tam leželi a když mě viděl jak jsem nadšenej tak mi je dal za super cenu ,takže jsem nepatrný rozdíly neřešil a vzal je,hold jsem dal širší pneu(o kousek no).Auto sedí v zatáčkách jak přibitý,mohu doporučit.
to Bolo: Tak to se Ti tam asi vejde skoro cokoliv, kdyz tam Jiri nacpal takovyhle kola na 7,5" discich!
to jiri.vacha: A nebyla by fotka, jak Trajet na takovych kolech vypada?
To Bolo: Za kolik Ti vyšli zimní firestonky na Tvém Trajetu? Mně vyšli na 2400/kus a už na nich vesele svištím. Jsou podle TP 215/65R15 96H. Jelikož s Trajetem jsem ročně pod 10.000km tak je v létě měnit nebudu .