Tak po delší době trochu přispěji do mlýna i já

1.6 GDI mám cca 10 měsíců a mám ujeto přes 11tis. Viz přiložený soubor.
1,6 GDI má papírovou kombinovanou spotřebu 6,8. Reálná moje kombinovaná spotřeba podle tankování je 7,96 l/100 V zimě nemám problém se ve městě pohybovat i kolem 10 litrů. Je to dáno tím, že ráno jedu do práce cca 2,5 km do kopce na studený motor, odpoledne jedu 3km do další práce a pak 1 km na studený motor domů. Spotřeba je pokud jedu po neupravených zasněžených silnicích i kolem 11-12 litrů, jelikož jedu na trojku max čtyřku a pohybuji se po městě. Je to dost, ale s naftou bych jezdil tyto krátké vzdálenosti se studeným motorem tak za 8-9l a navíc bych naftový motor dost touhle jízdou týral.
Přes léto jsem se dostal na spotřebu 6,0l podle palubního počítače (PP mi podle tankování ukazuje o 0,25l menší spotřebu než je reálná). Jel jsem vzdálenost cca 180 km mimo dálnice po státovkách a okresních silnicích s plně naloženým autem - 2 dospělí, 2 děti včetně 2 autosedaček, narvanej kufr ptákovinama na dovolenou a nějakým soudkem piva a spoustou plechovek, kterými jsem obložil i rezervu a využil tak místo na maximum. Část věcí jsem dal dětem pod nohy a mezi sedačky. Nicméně bylo to klidnou jízdou s lehkou nohou
Jinak přes léto je tak 50-55% mé jízdy jen do práce a zpět. V zimě pak cca 80-85%. Podle toho vypadá i spotřeba