Výmena čelného skla
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Výmena čelného skla
milda h píše : Mám IX20 cca. 1rok. V rámci pojištění mám za 700Kč ...
ale kterého pojištění ?? havarijního ? "povinného" ??
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
- Reklama
kdyz pripojisteni, tak k povinku, nie?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
jo jo asik to tak bude, ale kolega v práci má "havarijku" pouze na krádež a ještě něco, ale ne na nehodu + přepojištění oken , alespoň tak jsem to pochopil když to říkal
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
zalezi jak si kdo uzavre pojisteni,ja mam treba pripojistene skla v ramci havarijky,pri poj. udalosti zaplatim 500 kc spoluucast a zbytek pojistovna do vyse 20.000 beze ztraty bonusu.
ono to ma kazda pojistovna jinak nastavene takze chce dobre vybirat aby v budoucnu se clovek nespalil a neprisel o velke prachy doplacenim na spoluucasti
ono to ma kazda pojistovna jinak nastavene takze chce dobre vybirat aby v budoucnu se clovek nespalil a neprisel o velke prachy doplacenim na spoluucasti
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
mmv píše:jo jo asik to tak bude, ale kolega v práci má "havarijku" pouze na krádež a ještě něco, ale ne na nehodu + přepojištění oken , alespoň tak jsem to pochopil když to říkal
havarijka prave slouzi na pripad nehody kterou zavini,pak by ztracelo smysl takove pojisteni a je ho zbytecne platit.
vetsinou pojistovny maji v havarijce i zivelni pohromy ale posledni dobou si to vynaly a chteji za zivelni pohromy priplacet nehorazne prasule navic.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Přípojištění čelního skla je u povinného ručení. Na předchozim autu jsem havarijní neměl, pouze povinné a k tomu čelní sklo. Jde hlavně o to, že nemusím nahánět toho, kdo mi to způsobil. A pokud to vozidlo jede proti Vám, tak ta šance je téměř nulová.mmv píše:milda h píše : Mám IX20 cca. 1rok. V rámci pojištění mám za 700Kč ...
Přední sklo jsem musel měnit tento týden. Pojistku mám (Uniqa) + připojištění všech skel za
425,-/rok bez spoluúčasti. Výměna tedy z připojištění a tedy zdarma. Jinak je to ale celkem pálka, měněno u mého prodejce a celkem i s DPH na faktuře skoro 12 tis.
425,-/rok bez spoluúčasti. Výměna tedy z připojištění a tedy zdarma. Jinak je to ale celkem pálka, měněno u mého prodejce a celkem i s DPH na faktuře skoro 12 tis.
Hyundai IX20 Trikolor 1,4CVVT PalmGreen
Ahoj, máte niekto skúsenosti so samovoľným prasknutím čelného skla? Objavil so 4 nezávislé prasklinky dlhé asi 5-7 cm v tvare ( ) pod sebou v priestore spätného zrkadla.
Nie som si vedomý kameňa a ani po kontrole som nenašiel značku od nárazu.
Ale nie som si istý či všetky praskliny sú cez celý prierez skla. Auto má 8 mesiacov a prvú skoro zimu za sebou.
Zajtra idem do Hyundaiu na reklamáciu, tak som zvedavý ako sa k tomu postavia.
Nie som si vedomý kameňa a ani po kontrole som nenašiel značku od nárazu.
Ale nie som si istý či všetky praskliny sú cez celý prierez skla. Auto má 8 mesiacov a prvú skoro zimu za sebou.
Zajtra idem do Hyundaiu na reklamáciu, tak som zvedavý ako sa k tomu postavia.
Sklo může prasknout i samovolně z důvodu pnutí, třeba při první zimě, takže pokud to není od kamene že něco udeřilo měly by to na záruku uznat.
Accent 1.5CRDi,81kW ,2007
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Fabia sedan 1.4
Megane classic 1.9dTi
Ibiza 1.9TDi,Xsara break 1.9HDi
Punto 1.1,Passat 1.8,Uno 1.3D
Prisma 1.6B,1.9D,Skoda 125GLS,Olcit
Ahoj, tak bol to planý poplach. Pred reklamáciou mi to pozrel kamarát, ktorý vyrába sklo už 15 rokov, a jednoznačne to identifikoval ako škrabance( pravdepodobne pri škrábaní námrazy bola na skle nečistota). Doporučil mi to ale ošetriť, lebo sú veľmi hlboké- pre istotu. Tak som si hneď zakúpil odmrazovací sprej, tiež pre istotu . Tak vodiči a vodičky pri rannom kchr-kchr-kchr opatrne , nech Vás to nevystraší ako mňa.
Tak už to začína , prvá značka...
Tak už to začína , prvá značka...
čím to doporučil ošetřit ???
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Ahoj, tak najskôr ošetrenie- doporučil mi to dať vyliať a zaleštiť. Klasické ošetrenie prasklín od kameňov.
Ale teraz sa podržte- v noci sa mi urobila prasklina v hornej vrstve od kraja do stredu asi 25cm. Reklamacia zamietnuta z dôvodu že vonkajšia vrstva sa priamo nedotýka karosérie, nemôže dôjsť ku jej prasknutu z dôvodu zlého nalepenia a ani vplyvu tlaku karosérie na sklo. A ja som pritom reklamoval výrobnú vadu skla alebo jej časti(pnutie hornej vrstvy).
Písal som importérovi odvolanie, ostáva len čakať.
Zmieril som sa s tým že som si došriabal sklo, ale keď mi dnes chlap od autoskiel povedal že tie prvé ryhy som nemohol urobiť škrabkou, (sú to oblúky a príliś hlboké) ale potvrdil súčasne prvého ,,znalca,,že to nie sú praskliny, tak ja uź neviem. Neboli tam iné ryhy a dnes som našiel ďaľšie.
Ozvem sa s výsledkom.
Ale teraz sa podržte- v noci sa mi urobila prasklina v hornej vrstve od kraja do stredu asi 25cm. Reklamacia zamietnuta z dôvodu že vonkajšia vrstva sa priamo nedotýka karosérie, nemôže dôjsť ku jej prasknutu z dôvodu zlého nalepenia a ani vplyvu tlaku karosérie na sklo. A ja som pritom reklamoval výrobnú vadu skla alebo jej časti(pnutie hornej vrstvy).
Písal som importérovi odvolanie, ostáva len čakať.
Zmieril som sa s tým že som si došriabal sklo, ale keď mi dnes chlap od autoskiel povedal že tie prvé ryhy som nemohol urobiť škrabkou, (sú to oblúky a príliś hlboké) ale potvrdil súčasne prvého ,,znalca,,že to nie sú praskliny, tak ja uź neviem. Neboli tam iné ryhy a dnes som našiel ďaľšie.
Ozvem sa s výsledkom.
Prepac, ale preco si sa odvolaval k importerovi? Ten (myslim ani na Slovensku) nema "oficialne" nic spolocneho s reklamaciami, to Ty riesis len s predajcom, on je zodpovedny za vyriesenie. Skor by som si zohnal sudneho znalca z oboru (najskor by v autosklach mohli vediet nejaky kontakt), nechal ho to prehliadnut, ci za to mozes Ty (ak mas moznost, samozrejme by si sa na to mal spytat v tych autosklach, predsalen tomu rozumeju viac). Ak povie ze nie, ze je to vada vyroby, tak Ti urobi znalecky posudok a Ty s nim (resp. radsej s kopiou) zajdes za predajcom a nenechas sa odbyt - a nechas si od neho zaplatit vsetky svoje vydaje, vratane znaleckeho posudku.
tak jsem tam taky , kamínek pod pravej stěrač za dva dny 10 CM za další tejden je to prasklý z prava doleva komplet, příští týden bude výměna, mám pojištěno stejně jako HonzaD akorát cena je předběžně stanovena na (cca do) 15k kčHonzaD píše:Přední sklo jsem musel měnit tento týden. Pojistku mám (Uniqa) + připojištění všech skel za
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012