Tempomat
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Tempomat Ix 20
Ahoj, poradí mi někdo, zda jde domontovat tempomat do Ix20 1,6 benzin/plyn.V továrním servisu říkají,že to nejde. Dík Milan
- Reklama
Re: Tempomat Ix 20
Hmm, tak to už jsou dva odmítnutí, tak nějak si říkám proč by to nemělo jít? Je to z důvodu plynu? Ve čtvrtek jdu na garančku, poptám se v čem je ten problém. Když jsem si vůz objednával, měl jsem na výběr, buď integrovaný tempomat (tj. z výroby) nebo asistovaný (tj. domontovaný v servisu). Vybral jsem samosebou integrovaný.
ix20 1.4 CVVT, Trikolor, tempo, white
Re: Tempomat
Takže s tempomatem se to má tak:
Servis toto udělat už jen tak nemůže, jednalo by se prý o výměnu řídící jednotky a volantu, čili prý hodně nákladné. Asistovaný tempomat jako originální a podporovaný díl fabrikou prý neexistuje. A servis žádné jiné neautorizované zařízení do vozu instalovat nesmí. Tolik dnes od servisního technika .
Kouknul jsem se do nabídky a tempomat pro IX20 v ceníku už není. Loni tam byl za 9.000,-.
Servis toto udělat už jen tak nemůže, jednalo by se prý o výměnu řídící jednotky a volantu, čili prý hodně nákladné. Asistovaný tempomat jako originální a podporovaný díl fabrikou prý neexistuje. A servis žádné jiné neautorizované zařízení do vozu instalovat nesmí. Tolik dnes od servisního technika .
Kouknul jsem se do nabídky a tempomat pro IX20 v ceníku už není. Loni tam byl za 9.000,-.
ix20 1.4 CVVT, Trikolor, tempo, white
potřeboval bych kontaktovat uživatele "spitfire2" ohledně dodělávky tempomatu, jestli má někdo kontakt prosím o něj, na SZ zatím nereáguje.
up..... stále sháním bližší informace........ a uživatele, docela hodně jsem se hnul kupředu ze schémat mám zapojení jednotky i ovladačů a rozkres vnitřku ovladačů ale chybí mi 5V přes odpor s odbočkou a nevím kde si to mám vycucnout.. pod volant mi káble nevedu.... a na jednotku jsem zatím nelezl je tam celkem extra blbej přístup aspoň podle PC ještě bych chtěl vědět kontrolní bod někde u těch nohou spolujezdce.
zatím to vypadá na 2x ovladač na volantu, kabeláž ve volantu kroužek pod volantem a pak čtyry dráty IGN,+5V,G,a z +5V odbočka signál. Podle materiálu co mám, by to šlo i bez ovladačů, kabeláže volantu a kroužku jen odpory, tlačítka a káble, opravdu cca 500kč...
zatím to vypadá na 2x ovladač na volantu, kabeláž ve volantu kroužek pod volantem a pak čtyry dráty IGN,+5V,G,a z +5V odbočka signál. Podle materiálu co mám, by to šlo i bez ovladačů, kabeláže volantu a kroužku jen odpory, tlačítka a káble, opravdu cca 500kč...
tak všem kdo mi pomohl a poradil s doděláním tempomatu (nikdo neporadil ani nepomohl) moooc děkuju !
Od dnes mám na ix 20 dodělaný origo tempomat.
Nedivím se že jste si nedokázali prosadit nápravu problému se zadní nápravou když to tady funguje tak jak funguje
Od dnes mám na ix 20 dodělaný origo tempomat.
Nedivím se že jste si nedokázali prosadit nápravu problému se zadní nápravou když to tady funguje tak jak funguje
- Přílohy
-
- 11421572_10202796819800853_882267232_n.jpg (99.16 KiB) Zobrazeno 5055 x
-
- 11349886_10202796814640724_37250085_n.jpg (93.31 KiB) Zobrazeno 5055 x
To už je zase tempomat v nabídce?...nebo jak jsi to zmáknul?...povídej.
IX20 1.4 CVVT Tricolor
lool
... a cena ?? tipuju tak 3k za díly z aukra (a nebo automedik - za 5k , nějakej chudák kvůli tomu přišel o auto)
... a cena ?? tipuju tak 3k za díly z aukra (a nebo automedik - za 5k , nějakej chudák kvůli tomu přišel o auto)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
tempomat mi v ceníku nemáme ( nenabízí dodatečnou montáž) je však pravda že na naší pobočce to elektr. dokáže dodělat jako neorigo (je to další páčka u páčky blinkrů má to vlastní ŘJ a celý i s montáži vyjde kolem krásných 11tkč
toto co jsem si já udělal podle každýho s kým jsem mluvil prý nejde přesto jsem si vyhledal všechny potřebný schémata jak na diesel tak benzin všechny kódy ŘJ, el. kroužků, kabeláží i ovladačů, koupil ovladače, el.volantu, el. kroužek a zhotovil kabeláž k ŘJ motoru. Kdo říká že to nejde to nezkusil jen ve schématech jsem se ale motal tak 10dní než jsem to vyladil a pak už to bylo jen namontovat.
toto co jsem si já udělal podle každýho s kým jsem mluvil prý nejde přesto jsem si vyhledal všechny potřebný schémata jak na diesel tak benzin všechny kódy ŘJ, el. kroužků, kabeláží i ovladačů, koupil ovladače, el.volantu, el. kroužek a zhotovil kabeláž k ŘJ motoru. Kdo říká že to nejde to nezkusil jen ve schématech jsem se ale motal tak 10dní než jsem to vyladil a pak už to bylo jen namontovat.
- frawd
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
10 dní? Tak to by ma to potom vyšlo pekne draho.
Ale gratulujem k výsledku. Vyzerá to ako z výroby.
Ale gratulujem k výsledku. Vyzerá to ako z výroby.
2014 Hyundai ix20 1,6 A/T Style
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané