![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jakou navigaci si pořídit?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Jakou navigaci si pořídit?
pokud bude celou dobu svítit displej, tak určitě, ikdyž hodina je přehnaná
když jde člověk pěšky, určitě nepotřebuje furt koukat na displej aby nezabloudil, v autě to není potřeba řešit, tam patří nabíječka pro jakoukoliv navigaci
i30 2012 GDI
- Reklama
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
baterky v mobilu nejvíc sežere mobilní datové připojení. Pokud není aktivní, resp. pokud si ho deaktivoval, tak při rozumném podsvícení vydrží i smartphone víc jak dvě hoďky nonstop. Používám ho jako sporttracker a cyklo počítač (zapnuté podsvícení)... ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
pre dane pouzitie jednoznacne nejaky smartphone... optimalne beziaci s Androidom. Jednoucelove zariadenie je zbytocnost ak ti lezi v aute. Na smarte mozes vyuzivat napr cyklo / turisticke mapy od mapy.cz, google navi na cesty.. za 5000kc kupis slusny novy smartphone, jednoucelovku s akou-takou moznostou aktualizacii od 3500 ... ja by som mal jasno
osobne pouzivatm stare PDA beziace na WM6.5, mam tam TomTom 7 a som max spokojny. Lezi to vzdy v aute, takze ked sa stratim / idem niekam kde to nepoznam, tak to proste zapnem. Hodnotu to dnes uz prakticky nema ziadnu![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
osobne pouzivatm stare PDA beziace na WM6.5, mam tam TomTom 7 a som max spokojny. Lezi to vzdy v aute, takze ked sa stratim / idem niekam kde to nepoznam, tak to proste zapnem. Hodnotu to dnes uz prakticky nema ziadnu
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Jedna technická.. mám smartphone s Androidem,ale v zahraničí používat navigaci prakticky nejde, kvuli stahování dat.. je nějaká navigace(zdarma) co si data nestahuje?
Vím o nějakých za cca 1000-1500,- do Androida.
Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT 81kw
Nejvíc žere právě podsvícení.Mně vydrží Endomondo v batohu se zaplými daty a GPS určitě víc jak 7 hodin.Osobně vyzkoušeno asi na 120 km a zůstalo mi zhruba půl baterky...FISHkaa píše:baterky v mobilu nejvíc sežere mobilní datové připojení. Pokud není aktivní, resp. pokud si ho deaktivoval, tak při rozumném podsvícení vydrží i smartphone víc jak dvě hoďky nonstop. Používám ho jako sporttracker a cyklo počítač (zapnuté podsvícení)...
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Proboha nikdy Garmin - větší šunt jsem v ruce neměl. Mám půl roku Garmin 2460 Lifetime - to je mapy doživotně zdarma - za 6000,- Kč !!!, navíc české turistické a česko silnice na rok. U Garminu je zřejmě normální že nepoznají lesní,prašné a jiné cesty od silnic, natož rozlišit co je první,druhá a třetí třída silnice. Mám v menu zkázáno používat nezpevněné a prašné cesty a přesto mi v lese ukáže odbočit na lesní blátivou cestu, zrovna i ve městech se jí věřit nedá. A to mám mapu letos už podruhé aktualizovanou - ta aktualizace je zřejmě čirý podvod, protože když jsem jel v září ze dnů Nato z Mošnova na Opavu tak víc jak rok staré kruhové objezdy na garmin mapě prostě nejsou a jedete po louce. Takže už bych to nebral ani zadarmo ! Aktualizace mapy při připojení kabelem na Pc trvá víc jak 10 hodin. To opravdu je hnus a ne navigace. Měl jsem dříve Navigon (Navigoval perfektně) a protože každý rok chtěli za novou mapu 1500,- tak jsem ho prodal a v domění, že ušetřím jsem tento Garmin šunt koupil. Mám sice aktalizované mapy, ale staré asi několik let, protože jsou už předplacené. Takže americký šrot co má značku Garmin nikdy - ani zadarmo!!!!
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a pernamentně povolená DATA pro stahování mapových podkladů?matysekul píše:Nejvíc žere právě podsvícení.Mně vydrží Endomondo v batohu se zaplými daty a GPS určitě víc jak 7 hodin.Osobně vyzkoušeno asi na 120 km a zůstalo mi zhruba půl baterky...FISHkaa píše:baterky v mobilu nejvíc sežere mobilní datové připojení. Pokud není aktivní, resp. pokud si ho deaktivoval, tak při rozumném podsvícení vydrží i smartphone víc jak dvě hoďky nonstop. Používám ho jako sporttracker a cyklo počítač (zapnuté podsvícení)...
Člen Hyundaiclub.cz
- David PLEVA
- Kontaktovat uživatele:
Mně se velice osvědčil na všech paltformách Sygic Mobile Maps, poslední verze vycházejí právě již jen pro Android (nejnovější včetně 3D zobrazování budov) A taky se dají najít na netu na různých forech.enjoy píše:Jedna technická.. mám smartphone s Androidem,ale v zahraničí používat navigaci prakticky nejde, kvuli stahování dat.. je nějaká navigace(zdarma) co si data nestahuje?
NOW:
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Hyundai Azera TG'07 3.8V6 LIMITED US
Hyundai Grandeur TG'09 3.3V6
HISTORY:
Hyundai Elantra XD'01 2.0GLS
Hyundai Sonata NF´05 2.4i ELEGANCE LPG
Hyundai Sonata Y-3B´96 2.0i 16V GLS
Hyundai Lantra J2 ´97 1.6 16V
Navigaci do telefonu rozhodne nee, to by snizilo uzitnost, tezko telefon pujcim dalsi osobe a navic pouzivam telefon s dual sim a jsem s nim naprosto spokojenej.....
.........
enjoy - zkus Navigator. je to free, myslím dokonce česká aplikace.
data žerou, ale např google mapy jsou stažený hned a pak bych neřekl že je potřeba nějakej větší datovej tok. pro větší výdrž stačí vypnout 3G už i proto že 3G signál je tady v čechách tak mizernej a snaha telefonu se připojit na 3G žere baterku hodně..
a rezervní baterka na většinu telefonů se dá pořídit do 500, to je dalších pár hodin k dobru![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
data žerou, ale např google mapy jsou stažený hned a pak bych neřekl že je potřeba nějakej větší datovej tok. pro větší výdrž stačí vypnout 3G už i proto že 3G signál je tady v čechách tak mizernej a snaha telefonu se připojit na 3G žere baterku hodně..
a rezervní baterka na většinu telefonů se dá pořídit do 500, to je dalších pár hodin k dobru
i30 2012 GDI
Na kole nepoužívám jako navi,ale jako záznam.Takže i s povolenými daty.FISHkaa píše:a pernamentně povolená DATA pro stahování mapových podkladů?matysekul píše:Nejvíc žere právě podsvícení.Mně vydrží Endomondo v batohu se zaplými daty a GPS určitě víc jak 7 hodin.Osobně vyzkoušeno asi na 120 km a zůstalo mi zhruba půl baterky...FISHkaa píše:baterky v mobilu nejvíc sežere mobilní datové připojení. Pokud není aktivní, resp. pokud si ho deaktivoval, tak při rozumném podsvícení vydrží i smartphone víc jak dvě hoďky nonstop. Používám ho jako sporttracker a cyklo počítač (zapnuté podsvícení)...
Onehdy jsem trochu bloudil a zrovna jsem potřeboval mapy a nikde v okolí nebyl signál
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Když už to tady máme, tak se zeptám znalých - pokud bych kupoval nějaký androidí telefon (zřejmě nějaký Samsung s fcí Duos, např. Galaxy Y) , popište mi prosím typ aplikace a map (aktualizací), které tam můžu nahrávat zdarma z netu a pak nechat aplikaci "v terénu" fungovat offline. To stahování by snad šlo i přes wifi doma nebo v práci a nemusím platit datové přenosy nebo ne?
Díky za vysvětlení, já se smartphonům zatím bránil![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Díky za vysvětlení, já se smartphonům zatím bránil
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Gandalf - jak jsem psal pro Enjoy - docela dobrej je MapFactor Navigator od český firmy. https://play.google.com/store/apps/deta ... WdhdG9yIl0.
Mapy můžeš samo stáhnout přes WIFI, pokud ho mobil má![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Mapy můžeš samo stáhnout přes WIFI, pokud ho mobil má
i30 2012 GDI
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jak sem psal, hledej Sygic na uloz.to ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Člen Hyundaiclub.cz
Navigator je taky zdarma a navíc legálně
ale Sygic je taky dobrej, souhlasím
i30 2012 GDI