Klimatizace
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Mam taky dotazky ohledne klimky -
1. po jejim zapnuti, jde citit takovej zatuchlej smrad, myslel jsem, ze to casem vyprcha, ale ono ne.
2. Proc musi byt zavreny okna pri pouziti klimatizace?
3. V jaky pozici ma byt ten prepinac napravo do tlacitka AC pri zaple klimce? - Cirkulace nebo proudeni?
1. po jejim zapnuti, jde citit takovej zatuchlej smrad, myslel jsem, ze to casem vyprcha, ale ono ne.
3. V jaky pozici ma byt ten prepinac napravo do tlacitka AC pri zaple klimce? - Cirkulace nebo proudeni?
LANTRA 1.6i 16V / J-2 / G4GR / DOHC / r.v. 96
- Reklama
-
- **
1 - u mně je zatuchlý smrad cítit když klimu vypnu - asi by to chtělo vyčistit (někde na foru už to bylo probíráno), ale nějak se mi do toho nechce.pindras píše:Mam taky dotazky ohledne klimky -
2 - si snad děláš prdel ne? No ale pokud ne - jestli je venku 40° na slunku a ty pojedeš se zapnutou klimou a otevřenýma oknama, myslíš, že ta klima přerazí ten horký vzduch, který ti proudí do auta přes okna?
3 - je to jedno. Ale když zapneš klimu a necháš vnitřní cirkulaci, tak se ti vnitřek rychleji ochladí, protože do klimy se bude nasávat už předchlazený vzduch, takže na výstupu bude o to chladnější (pokud teda nedisponuješ digitální klimtizací, kde si nacvakáš 18° a pak ti je jedno, jestli máš vnitřní cirkulaci nebo ne).
LantraII 1.8, Lancia Lybra 1.9JTD, i-40 1.7CRDI
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Po zapnutí klimy musíš mít zapnutou crkulaci z venku ne zevnitř.Proto ten zápach..........Je pravda,že pokud je zapnutá vnitřní vzduch se rychleji ochladí,ale klima do sebe nabere zápach atd.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
-
- Kontaktovat uživatele:
vycisti, nebo vymen filtr.... me na podzim auto mesic stalo a od te doby to pri sepnuti klimy citim.. jsem zatim linej s tim dojet do servisu, i kdyz uz je na me nachystanej ))
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
Podle mne je zapach diky roztatemu kondenzatu a tvoreni plisne kdesi v klimatizaci, aspon jsem si to do dneska myslel Ja to citim jenom chvilku, vetsinou druhy den kdyz treba uz jedu bez klimy.Tommas33 píše:Po zapnutí klimy musíš mít zapnutou crkulaci z venku ne zevnitř.Proto ten zápach..........Je pravda,že pokud je zapnutá vnitřní vzduch se rychleji ochladí,ale klima do sebe nabere zápach atd.
Hyundai už nemám, ale za to to tu mám rád, vždycky jsem tu našel radu
No, prdel si nedelam. To s tou venkovni teplotou samozrejme chapu, nicmene ono otevrit okynko a pustit primo na sebe chladnej vzduch klimosky je taky v pohode. Okynko bych si otevrel ze dvou duvodu - 1. zaroven by se vetral ten podivnej puch z klimy a za 2. jsem kurak, kterej v aute vycadi 5 cigar za hodinu . Slo mi o to jestli se treba pri zaroven otevrenym okynku a pusteni klimy nemuze neco dodrbat. Onehda mi nekdo rikal, ze se to nesmi delat. Jestli se treba nadmerne nekondenzuje para v trubkach, nebo neco takovyho.2 - si snad děláš prdel ne? No ale pokud ne - jestli je venku 40° na slunku a ty pojedeš se zapnutou klimou a otevřenýma oknama, myslíš, že ta klima přerazí ten horký vzduch, který ti proudí do auta přes okna?
Jinak je pravda, ze ten smrad je vzdycky nejvic cejtit az po nejaky dobe od vypnuti klimy.
LANTRA 1.6i 16V / J-2 / G4GR / DOHC / r.v. 96
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak proto se klima musí dezinfikovat a,kdyý se používá vnitří okruh je pro plísně zaděláno.TomXP píše:Podle mne je zapach diky roztatemu kondenzatu a tvoreni plisne kdesi v klimatizaci, aspon jsem si to do dneska myslel Ja to citim jenom chvilku, vetsinou druhy den kdyz treba uz jedu bez klimy.Tommas33 píše:Po zapnutí klimy musíš mít zapnutou crkulaci z venku ne zevnitř.Proto ten zápach..........Je pravda,že pokud je zapnutá vnitřní vzduch se rychleji ochladí,ale klima do sebe nabere zápach atd.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
Nic necitim, nicmene klimu uz mam zaplou 5 dni...a prakrat jsem ji pouzil i v dubnu
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Tomu trochu nerozumím. Logicky teda mám zavřený okna, ale ani otevřená by neměla vadit. Chápu automatickou klimu, ale manuální přece nemá zpětnou vazbu a chladí furt stejně, ať je v autě kosa nebo vedro. Jedině že chyba byla v tobě, a tobě furt byla vedro, tak si jí měl furt na plnej kotel. Pak už bych tomu rozuměl
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv.,
PRODÁNO 05/2012
PRODÁNO 05/2012
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně byl spíše problém,že kopresor neměl dostatek oleje.Lukino píše:Stran otevřených okýnek při zapnuté klimě dodám jen osobní zkušenost. Když jsem klimu používal v kombinaci s otevřenými okýnky nebo šíbrem cca jeden rok, tak jsem uvařil kompresor. V servisu mi bylo řečeno, že kompresor pak nadměrně spíná a nestačí...