čistenie klimatizácie
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Taky se chystám na čištění klimatizace, protože puch z ní začíná bejt hroznej.. Kdo má Accenta ví, že nějakej měl pylovej filtr, nějakej ne. Moje auto ho nemá a tak se ptám, kudy nastříkat dezinfekci do chladícího systému?? Nikde jsem si za kastlíkem nevšiml, že by to šlo rozebrat
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv.,
PRODÁNO 05/2012
PRODÁNO 05/2012
- Reklama
Mne sam servisak odmietol (z dobrej duse :_) ) nastriekat nejaky sajrajt, co maju predpisany ako dezinfekciu klim. potrubia. Povedal, ze taky smrad to narobi, ze sa autom par dni nebude dat jazdit
Podla mna by uplne postacovalo nastriekat tam rozprasovacom ocot, pripadne zriedeny s vodou. Je to asi ten najlacnejsi a zaroven ucinny dezinf. prostriedok. Pri najblizsej vymene klim. fitra to aj spravim.
Podla mna by uplne postacovalo nastriekat tam rozprasovacom ocot, pripadne zriedeny s vodou. Je to asi ten najlacnejsi a zaroven ucinny dezinf. prostriedok. Pri najblizsej vymene klim. fitra to aj spravim.
Tucson 2.0i CVVT + Getz 1.4i + Galloper 2.5TD
- zubmachine
- *
- Kontaktovat uživatele:
Pani, prave som pozeral na ten pelovy/prachovy filter, ktory ma byt za priehradkou (riadil som sa manualom) a on tam ziadny neni!!! Kde sa to da kupit a kolko to moze stat? Inak klima aj mne smrdi na kyslo a hlavne ze pred pol rokom som bol na garancke a vo fakture mam cistenie a kontrola klimatizacie
i40cw 1.7crdi 7dct.. 75000km
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....
i30cw 1.6vvti classic.. predane
1.3i/62.5Kw - 60500km - Predane....
Také se chystám na servis klimy. Pylový filtr tam také nemám a celkem bych ho uvítal, jen jsem nikde na netu neviděl že by se prodával na Getze, nevíte kde ho sehnat???
Hyundai i40 wagon 1.7 CRDi 2015
Peugeot 5008 STYLE 2.0 BlueHDI 2016
ex. Hyundai i30 kombi 1.6 Trikolor Weekend 2015
ex. Hyundai Getz 1.3 2003
Peugeot 5008 STYLE 2.0 BlueHDI 2016
ex. Hyundai i30 kombi 1.6 Trikolor Weekend 2015
ex. Hyundai Getz 1.3 2003
Jak uz jsem nekde psal, mam ted Nipparts. Misto 1400 (origos) stal 635Kc. Zatim nepozoruji zadny rozdil (narozdil od me penezenky) Koupil jsem ho v ELITu. Moc vstricne jednani, nechali si ho behem dvou dnu poslat na sklad, abych si ho mohl vyzkouset.
PS: jsou tam dva kusy, ktere jsou jsou umistene v kolejnickach nad sebou.
PS: jsou tam dva kusy, ktere jsou jsou umistene v kolejnickach nad sebou.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Jo - jeste drobnost: Ta cena je za oba dva filtry. Je to sice porad dost, ale jenom aby jste se nekdo nelek, ze to musite zaplatit 2x. Jinak montaz je fakt jednoducha:
1. Vycvaknete dorazy na kasliku a ten vyklopite, za kaslikem je kryt filtru, z nehoz vycvaknete lanko od topeni a kabel (od vypinace airbagu asi)
2. Vycvaknete kryt filtru (ma nahore pojistku)
3. Filtry se jenom vysunou/zasunou (pozor na sipku "Air Flow")
1. Vycvaknete dorazy na kasliku a ten vyklopite, za kaslikem je kryt filtru, z nehoz vycvaknete lanko od topeni a kabel (od vypinace airbagu asi)
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
No ja tam vidim jeden pro Getze 1.3 za 596 s Dph. Za 800 tam maj nejakej uhlikovej. Ale nevidim tam Nipparts, kterej jsem si tam koupil ja, takze byt Tebou, tak si zajdu primo do Elitu a poptam se.knorek píše:tak jsem koukal na ten ELIT a tam sem ho našel za 800,- Kč s daní což je o dost víc než si psal ty.....
PS: cislo toho filtru, ktery jsem tam nasel je: 8000 0084
BTW: uz jenom proto, ze v tom maj asi taky peknej hokej Chtel bych videt, jak by cpali trojuhelnikovy mlhovky do kulaty diry v narazniku (Getz 1.4)
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Píšete, že nastříkat prostředek do díry po filtru. Já jsem teď o víkendu čistil klimu tak, že jsem pod čelním oknem oddělal ten černej plast, a tam je vstup sání do kabiny, a tam jsem prostředek aplikoval. Tak je zajištěno vyčištění komplet systému, nejen od filtru k výdechům. Za pět minut to bylo oddělaný a přidělaný, a klima krásně voní.
Hyundai Getz MAX 1.3 12V od 29.12.2004 do 6.3.2010
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010
http://moje.auto.cz/nextright/hyundai-i30.html
Hyundai i30cw Comfort 1.6 CVVT z Ulsanu od 13.3.2010
http://moje.auto.cz/nextright/hyundai-i30.html
On ma vyrobce mozna trochu strach, ze kdyz nastrikas ten aerosol na vetrak (elektromotor), mohl by chytit a z klimatizace by bylo topeni. Ale zas to ma celou radu vyhod: 100% desinfekce, nezvykle tvarovane vydechy ventilace, apod.venousek píše:Píšete, že nastříkat prostředek do díry po filtru. Já jsem teď o víkendu čistil klimu tak, že jsem pod čelním oknem oddělal ten černej plast, a tam je vstup sání do kabiny, a tam jsem prostředek aplikoval. Tak je zajištěno vyčištění komplet systému, nejen od filtru k výdechům. Za pět minut to bylo oddělaný a přidělaný, a klima krásně voní.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Kde to sakra je?
Našel jste někdo ten vývod vody? Chtěl jsem to vystříkat zespoda, ale jaksi to ne a ne najít . Díky
kde se ten kastlik nachadzi u getru 1,3 i r.v 2001??? ajakto ze se ti da vypnout airbag mne to na getziku nejde nebo nevim kde je nato nejaky cuplik nebo klicova dirkaXMira píše:Jo - jeste drobnost: Ta cena je za oba dva filtry. Je to sice porad dost, ale jenom aby jste se nekdo nelek, ze to musite zaplatit 2x. Jinak montaz je fakt jednoducha: