nebudeme sa hadat. ja som len napisal svoje postrehy.David C3 píše:podle mě nemaš pravdu... nijak turbo nekazíš když jedeš klouhé mírné klesaní přece nebudu brzdit motorem když mužu na neutral dojed třeba ještě 2km.. najeto mam s TDI přes 300tis km a nikdy mi turbo neoděšlo. pokud tímhle turbo nějak trpí tak naprosto minimálně a na životnost to nemá prakticky žádný vliv... čaaaaaaaauMikro píše:tazko sa to vysvetluje. pozri si konstrukciu turbaDavid C3 píše:nechapu to stím vyřazení když jedete ještě nad 40 za hodinu zničíte jsi turbo??? někdy vahazuji i na dalnici i když dojíždím na křižovatky a z táhlých klesaní... podle mě je to nesmysl. duležité je po rychlejší jízdě nechat turbo řádně ochladit. u Hdi je sice malé turbo ale najeto mam přes 140 000km a turbo bez problemu....
+ nema vyznam vyradovat z dovodu ktory som podrobne opisal vyssie
inak to s tym vyradovanim rychlosti mi povedali v skodovackom servise. bol som zadobre s majitelom a ten mi dal zopar tipov.
povedal ze najviac ludi s pokazenym turbom maju takych co mali predtym skodu 120 a vzdy setrili benzin tak ze vyradovali rychlosti. a zevraj toto turbu vobec neprospieva. toto ale hovoril na TDI motory od VW.
tak zatim.