black_sheep píše:ivan.raffai@seznam.cz píše:Jiří Štěpánek píše:Tak já mám ACCENTA model2003 bez ABS a brzdí jako čert

.Poprvé jsme s manželkou políbili palubku a já volant

.Od té doby si hlídám i ty co jedou za mnou,abych neměl návštěvu v kufru.Jezdil jsem s více auty různých značek,ale toto má jedny z nejostřejších brzd.Pokud jezdíte méně ,může se stát,že jsou orezlé kotouče i bubny a chvilku to nemusí brzdit jak má,než se očistí rezatá plocha.
Jo,jo ,takhle má brzdit auto!!
Mě tak dobře nebrzdí musím na to už konečně juknout,jenže kdy,pořád
málo času,ono brzdí,ale ne tak bych chtěl!!

no je pravda ze si stale moc dobre pamatuju jak brzila kamaradova Marea v plny palbe se ctyrma kotoucema a jak brzi octavie 1.8T 4x4 takze mi prijde bejt scoupe na urovni jako skodarna nebo trabos

to mam pakny, kotouce, desticky i kapalinu novou..

jak uz se nekdo zminoval, dlouhej mrtvej chod a pak jakejsi brzdnej ucinek, ale navic to stale trosku klepe kdyz tem brzdam trosku pokourim

a to jsem jezdil vic jak 1000km velice opatrne nez jsem je zajel, jen jednou jim dali couda v original hyundai servisu kdyz jsem si byl pro auto a potkal jsem technika jak mi projizdi moje auto jako hovado pritom jsem je upozornoval ze mi tam pred tejdnem davali kotouce novy, kdyby nahodou zapomneli..

BlackSheepe!!
Ono to není jako o předních brzdách,ale o těch zadních!!
Ono je hezké,že máš nové pakny,ale na prasátka(brzdové válečky)jsi asi
moc nekoukal vid??

I když prasátko vypadá na pohled zdravě a není
známka po požkození nebo by bylo vlhké od brzdové kapaliny,neznamená,že není kaput!!
U bubnových brzd je důležitý brzdný tlak!!
Jsou prasátka,která mají v sobě omezovače tlaku!!
Jakmile tento omezovač nefunguje,tak to brzdí jen s velkýma obtížema!!
Anebo špatně seštelované pakny+ruční brzda!! Apak je další možnost,že Ti nefunguje samostav štelování paken!!!No anebo brzdové trubky!!
Nedostatečně propouštějí tlak od hlavního brzdového válce!!
A samozřejmě sám samotný brzdový válec málo tlačí!!Většinou odchází na
zadních brzdách!!

Moje auto,tak špatně nebrzdí,ale zadek právě tolik nebrzdí,jak by to mělo
brzdit!!Podle Mého názoru Scoupe má velice dobré brzdy ,ale momentálně je mám taky nějak nemocné

A zatím jsem na to ještě nekoukal,ale
chystám se,protože půjdu na technickou!

Jo a dělat zadní brzdy,tak to je někdy na šíšu!!