caruser: poistovnu pri stanoveni poistneho zaujima, ci ma vozidlo alarm. a kedze alarm ma, tak mas vacsiu zlavu na poistnom, resp. od urcitej sumy musis mat minimalne 2 zabezpecovacie zariadenia {immobilizer, alarm, gps...}. pri vw golf ak chcem keyless {co chcem}, tak musim mat aj alarm...
zlava 1500eur je od zaciatku predaja a tak sa da pvoedat, ze zakladna cena hyundaia je prave dole o tych 1500eur. je to klasicky marketingovy tah, kt. pouziva mnozstvo predajcov {automobiliek}.
neviem ako si ty vyberas auto, ale ja si vyberam, ze si napisem, co musi splnat vozidlo {priestorovo, vybavou, ine}, kolko na to mam a co sa mi do danej cenovej hladiny zmesti. u mna je podmienka napr. vybava +/- style pri i30tke, karoseria {najradsej sedan}, dostatocny motor, dobry servis...
niekto si vybera, mam taky limit a chcem auto, kt. sa mi bude pacit a na vybave mi az tak nezalezi, staci mi klima. ak vyberas takto vozidlo, tak potom chapem, ze nevidis rozdiel vo vybave oboch spominanych vozidiel.
inac k tej vybave golf comfortline je podla mna asi blizsie vybava i30 comfort a tam by to potom vyzeralo i30 1.6 cvvt comfort 13700 vs. 1.4tsi 17100 {bez predlzenej zaruky}. to je dost velky rozdiel. nieco ma navyse golf {elektronicka park. brzda, vyduchy vzadu...}, nieco ma navyse i30 {multifunkcny volant, alarm...},
na zaklade skusenosti s vw group v predchadzajucej praci, by som do vw nesiel... "kvalitou" ma nepresvedcili {olupovanie piktogramov na tlacitkach, vyplne dveri po 100 000km znicene {nie vsetky modely}, problem s tsi, kvalita servisu...}.
nech si kazdy kupi co mu vyhovuje a hlavne nech je stastny a auto mu sluzi... ci to bude american, francuz, nemec, alebo nieco od sikmookych...
p.s.: uz sa zas zacinam pozerat po vymene a snad to uz na prelome rokov vyjde. ci zostanem pri
![Hyundai :hyu:](./images/smilies/eusa_boohoo.gif)
neviem. laka ma nova corolla, auris, pride mazda3... ale zas hyundai ma dost agresivnu cenovu politiku a tak mozno vyhra. ak by bol za rovnaku sumu, ako japonska konkurencia, tak by som dal sancu aj jej. uvidim, ze ako to bude vyzerat po novom roku na trhu s autami.