"Čerpačky" alebo kde je podľa vás najlepšie palivo

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět

Kde najradsej / najcastejsie tankujete?

SHELL
28
25%
OMV
21
19%
SLOVNAFT
4
4%
ESSO / AGIP
5
4%
LUKOIL
11
10%
BENZINA
21
19%
EUROOIL
7
6%
AVANTI
2
2%
Hypermarketove pumpy (Hypernova, Tesco, Makro)
13
12%

Celkem hlasů: 112

ZdeněkSvoboda

Re: "Čerpačky" alebo kde je podľa vás najlepšie palivo

Příspěvek od ZdeněkSvoboda »

matysekul píše:To je těžký,když najedeš 380 km na nádrž.Já s felicií najel od 580 do 680 km.Podle cesty a stylu jízdy.
No právě...jenom 380 km a to jsem jel podle rychlostních limitů...nedával jsem jí ani za uši :lol: Možná to bylo taky tím, že jsem vezl v kufru 50kg klubo gumového těsnění, ale že by to vadilo tolik?? :roll:
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Reklama

matysekul
Moderátor

Příspěvek od matysekul »

Ještě než začal bodový systém,tak jsem jel na služebku na Slovensko.Nebylo volné žádné auto,tak jsme jeli mým(Felicie 1,3 MPi).Jeli jsme ve čtyřech dospělých + věci na týden.Po dálnici jsem nejel pod 140 a po silnicích pod 110 (v obcích 50,to dodržuji).Po návratu jsem spočítal spotřebu a vyšlo mi 7,8l.To byla moje největší spotřeba.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Borek uz som to pisal minule, ak prejdes 800km za 1050 kc, ozvi sa... BTW LPG stoji 16Kc, to je oproti benzinu rozdiel 7-8 korun.... tam tiez skripes zubami?

len verim, ze sa tu zas nerozputa flame benzinovych entuziastov... mimochodom, zatial som na sucasne tankovanie prebehol cca 700km, este je tam dojazd myslim 270km.. co ale teraz nechcem riesit.. pri toto tankovani som znova asi po 3 plnych nalial namiesto VIF zimneho diesel aditivu osvedcene STP Diesel Tretment - pretoze bola tma, ponahlal som sa a nemal som nejak moznost na pumpe prelievat pechovku s VIFom do tej ich srandovnej naberacky-odmerky... ppri pouzivani nafty z JET, AGIP a standartnej Benziny spolu s VIF sa mi rozdiel v spotrebe a pocite z motora nezdal iny ako 2 nadrziach Vervy Diesel. Teraz som vsak bral na Benzine - pri U.Brode a z vyssie spomenuteho dovodu som pri rezerve nahmatal STP, nalial som to tam... subjektivne krok dopredu. Mozno ten VIF lepsie maze, atd.. ale pocitovo je motor s STP vyrazne pruznejsi a kultivovanejsi, lepsie reaguje na plyn aj ked je studeny... znamena to ze ked miniem tu plechovku VIFu (minul som zatial cca 1/3) vratim sa k STP
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

U ceny LPG mlaskám slastí,protože jak jsem psal,v Trutnově stojí 13,30Kč/l LPG a druhé auto na LPG mám. :lol: Takže za těch 1050Kč,co píšeš ty,že ujedeš 800km,já najedu 1000km :!: :!: :!: i s olověnou nohou a plynem stále na podlaze :lol: .A to ty ani když budeš ropáka tlačit :wink: .
No a ještě ty srágory,co do nafty přiléváš :roll: ,tak to máš cenu za litr paliva dost vysokou.A ještě se nesvezeš. :lol:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

toz tak ma prevapili ako poriadne vyskocili ceny paliv... tak som si povedal, ze nebudem jazdit kym to nezlcnie. Dneska som bol vsak pozriet kamosa na Vinohradoch a ked som siel okolo vsimol som si fronto ala 1990 a narast cien benzinu. DOvodom bola pumpa Unicorn, kde bola nafta za 22.80 a natural myslim za 20,50. Tak som sa este vratil po auto a natankoval som... znova plus nadrzi vlavo (predomnou boli len dve auta, na inych stojanoch aj 4-6), vyzera to tak ze sa to prevadzkovatelovi pumpy oplatilo este nezvysovat - vedla stojaca Shell bola prazdna (nafta za 25,90, -power Diesel za 28,xx)

ako vnimate to dost nahle zdrazenie vy? :-k
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
ZdeněkSvoboda

Příspěvek od ZdeněkSvoboda »

Ahoj.
Já jsem kupoval včera v Jihlavě u Benziny naftu TOP Q za 24,50Kč.
Shell měla za 25,90
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
antek

Příspěvek od antek »

Jo chlapi,jeďte se podívat do Kralup k terminálu co tam čeká za cisterny,pak zjistíte,že toto vlákno nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Accent LC CF1 1.3 2006
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Naftu nebo benzín sice berou téměř všichni ze stejné rafinerie, ale aditiva si přidávají vlastní, pokud jde o prémiová paliva. Navíc je rozdíl, jestli pumpař je od zlaté podkovy nebo pod tvrdou kontrolou značky. Že se vyplatí tankovat na značkových čerpacích stanicích, je dávno prověřená věc, hlavně v ČR!
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Fulli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fulli »

je pravda ze vacsinou tankujem len na znackovych cerpackach ale napr. je strasny rozdiel v benzine aj pri tych istych znackach cerpaciek....neda sa porovnat shell v prievidzi a shell v trencine....ked natankujem v trencine tak je to ako keby som natankoval v Tescu....nevidim v tom rozdiel ale ono je to sposobene tym ze aj ked je cerpacia stanica rovnakej znacky tak to vzdy vlastni nejaky iny sukromnik(shell ako aj vsetky tieto velke spolocnosti vlastne len prenajima cerpacky sukromnikom a urci si nejake podmienky) a tym padom on si sam reguluje cenu benzinu a aj zisk takze je na nom kolko bude do toho benzinu prilievat aby si zdvihol zisk.....preto sa niekedy stane ze na kvalitnej cerpacke mozte natankovat na hovno benzin
Hyundai Accent 1.3 GLS 62kW 1997, 185/60 R14 Dunlop SP 01 SPORT
ziarovky BLUE xenon, sportovy filter(ide ako o zivot),
chystaju sa dalsie zmeny ale najprv na ne musi niekto zarobit
Vilda

Příspěvek od Vilda »

Osobně, už 3,5 roku tankuju Shell V Power 95 na ulici Vrchlického na Praze 5 a nikdy se mi nestalo, že bych natankoval nekvalitní palivo. S benzínkami Shell, mám vcelku dobré zkušenosti a raději si zajedu pár kilometrů pro V Power, než bych natankoval něco jiného. V listopadu jsem jel do Mnichova, kde jsem tankoval benzin od Aralu a musím říct, že Accentík jel líp na českej benzin, než na německej ... Nevím, jak je na tom nafta, ale s benzínem od Shellu, jsem v čechách spokojenej 8)
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Martin Korpel
**

Příspěvek od Martin Korpel »

Do naseho accentiku čapujeme vyhradne z OMV , (Slovnaft berie ropu zevraj od rusov a ruska ropa ma nejake prvky ktore slovnaft nevie spracovat- je pravdou ze to az take kriticke nieje kedze 1 000 000 000 aut behaju na ich naftu) ale Osobne sa nam stalo ze sme slapali na OMV a auto tahalo ako o zivota a tosme sli plne nalozeny na dovolenku. ked sme mali dojazd tak cca 80km tak sme zacali hladat cerpaciu stanicu a nasli sme Agipku dali sme full co to slo a max dojazd sme mali zrazu 650km !!!! NA PLNU NADRZ!!!! a priitom ked natlacime naftu z OMV tak 850 -890km. a este ako keby to nestacilo bolo citit rapidny ubytok vykonu :evil: :?: :( :( (teda asi natom daco bude) alebo to robili tie 0,5l flasky Coca Coly? :D netusim ale odvtedy vyhradne len OMV naftu :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Hyundai Elantra 2017 - 2020 Black Phantom - Premium
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Martin Korpel trik je v tom ze palubak je proste blby... vzdy po natankovani z uplne prazdnej nadrze ( a to tam mozem tankovat Shell V-Power, Aral Ultimate alebo Unisorn Social naftu) ukaze dojazd medzi 650 az 670... je to roste chyba palubaku... na naftu z Agipu som odjazdil mozno 5000-6000km a ziadne rapidne zvysenie 9teda nie viac ako o 5% som nespozoroval
89majlo96
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 89majlo96 »

preco nebola moznost avanti? :-k :roll:
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
antek

Příspěvek od antek »

89majlo96 píše:preco nebola moznost avanti? :-k :roll:
Postrádám ve výběru Eurooil a Benzinu.
Accent LC CF1 1.3 2006
Martin Korpel
**

Příspěvek od Martin Korpel »

Mexican píše:Martin Korpel trik je v tom ze palubak je proste blby... vzdy po natankovani z uplne prazdnej nadrze ( a to tam mozem tankovat Shell V-Power, Aral Ultimate alebo Unisorn Social naftu) ukaze dojazd medzi 650 az 670... je to roste chyba palubaku... na naftu z Agipu som odjazdil mozno 5000-6000km a ziadne rapidne zvysenie 9teda nie viac ako o 5% som nespozoroval
Hm moze byt ale ...napr rucicka palivovej nadrze tak tiez nechcela ist na full ....a to mi je uz divne (ale moze byt nahoda len sme sa zlakli tak fakt len OMV :D/
Hyundai Elantra 2017 - 2020 Black Phantom - Premium
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Pokec“