Elektromobilita pokec komplexně...
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Elektromobilita pokec komplexně...
No oni kluci mně v podstatě doplnili, takže to bylo k věci. Je třeba si dát 1 a 1 dohromady a oni to pochopili.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
severne macedonsko stale asi 31kc/liter benalu
ropu myslim nema, dalsie otazky
ropu myslim nema, dalsie otazky
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Severné Macedónsko je odkedy v EU? Som dačo zameškal?
Hyundai i30 1.5 T-GDI iMT Family Smart 2022, 117kW/253Nm, Engine Red - od 12.4.2022
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
Toyota Corolla 1.8 VVTL-i MT T-Sport 2003, 141kW/180Nm, Red
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ajo eu ako europska unia
beriem nazpat. problemom EU su dane na phm (tzv minimalne sadzby). takze ked s tebou ako s krajinou vy*#&@ MOL alebo Orlen a dodava ti drahe palivo, mozes mat dane na minime condovoluje EUba si stale drahy..K tomu brilantne prispeje kartel pumparov, dokonca sa ani polostatny eurooil neda zahambit ked 30.5 predaval BA95 za 45.10 a dnes 2.6 po znizeni spotrebky benal stoji 45.50. Prostr parada
kedze sme vo vlakne o elektromobilite, tak ceny elektriny tiez parada. dnes mi pisal znamy na juznej morave, ze ma pech ale prietoky mu nepovolia. Je prvy v okruhu asi kilometra s fve ale EGD je proti. takze sa na fve vykasle a urobi si komin a krb do obyvacky premyslal nad PHEV, myslim ze z toho asi nic nebude
beriem nazpat. problemom EU su dane na phm (tzv minimalne sadzby). takze ked s tebou ako s krajinou vy*#&@ MOL alebo Orlen a dodava ti drahe palivo, mozes mat dane na minime condovoluje EUba si stale drahy..K tomu brilantne prispeje kartel pumparov, dokonca sa ani polostatny eurooil neda zahambit ked 30.5 predaval BA95 za 45.10 a dnes 2.6 po znizeni spotrebky benal stoji 45.50. Prostr parada
kedze sme vo vlakne o elektromobilite, tak ceny elektriny tiez parada. dnes mi pisal znamy na juznej morave, ze ma pech ale prietoky mu nepovolia. Je prvy v okruhu asi kilometra s fve ale EGD je proti. takze sa na fve vykasle a urobi si komin a krb do obyvacky premyslal nad PHEV, myslim ze z toho asi nic nebude
- Mr. HYUNDAI
Tak ceny elektriky zase pěkně vyskočily . Když se podívám na stávající ceník podle kterého jedu a ceník aktuální, tak i po pořízení BEV bych musel být magor, abych usiloval o změnu tarifu - proč bych si měl cenu za 1 kWh zvyšovat? Totéž po osazení TČ.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
- stefanpilat
- **
Mě teda místo vymýšlení konspirací zaujala jiná věc, a to je to, že současné vysoké ceny pohonných hmot a elektřiny vedou k tomu, že se stále více stává smysluplnější pohon na vodík. Vodíková auta (Mirai a Nexo) mají spotřebu kolem 1 kg vodíku na 100 km. Kg vodíku stojí teď v Německu 9,5 €. Takže kilometr v H2 autě teď vychází kolem 2,5 Kč. To je sice stále pořád poměrně dost, ale je to míň, než při současných cenách u většiny aut na benzín a naftu. Je to už zároveň zhruba stejná částka, na kterou vyjde BEV při DC nabíjení u ČEZu podle nového ceníku (13 Kč / kWh). Při veřejném AC nabíjení a nabíjení přes domácí tarify, nemluvě ještě při výpomoci FVE, však už BEV vychází jednoznačně výhodněji. Srovnávám jen provoz, ne pořizovací náklady.
Ale co jsem chtěl hlavně říct, je to, že současná energetická krize by mohla nakonec vytáhnout vodíkový pohon ze smrtelné postele poté, co ho většina automobilek pro osobní auta už odpískala. Zvlášť pokud půjdou ceny elektřiny a fosilních paliv ještě nahoru. Má to však několik ale. To hlavní je otázka, nakolik ta cena vodíku v Německu odráží tržní realitu a zda je vůbec udržitelná. Nevím, zda a nakolik je jeho cena přímo či nepřímo dotovaná. Výroba vodíku je sama o sobě dost energeticky náročná záležitost, takže by bylo divné, kdyby se v jeho ceně zvyšování cen ostatních energií neprojevilo. Pak by taky reakce automobilek a výrobců infrastruktury na případný zvýšený zájem o vodíkový pohon nějaký čas určitě zabrala a do té doby by se mohla situace na trhu zase změnit.
Nikdy jsem sice na růžovou budoucnost vodíku u osobních automobilů moc nevěřil, ale současná situace možná začne měnit pravidla hry. Tak uvidíme.
Ale co jsem chtěl hlavně říct, je to, že současná energetická krize by mohla nakonec vytáhnout vodíkový pohon ze smrtelné postele poté, co ho většina automobilek pro osobní auta už odpískala. Zvlášť pokud půjdou ceny elektřiny a fosilních paliv ještě nahoru. Má to však několik ale. To hlavní je otázka, nakolik ta cena vodíku v Německu odráží tržní realitu a zda je vůbec udržitelná. Nevím, zda a nakolik je jeho cena přímo či nepřímo dotovaná. Výroba vodíku je sama o sobě dost energeticky náročná záležitost, takže by bylo divné, kdyby se v jeho ceně zvyšování cen ostatních energií neprojevilo. Pak by taky reakce automobilek a výrobců infrastruktury na případný zvýšený zájem o vodíkový pohon nějaký čas určitě zabrala a do té doby by se mohla situace na trhu zase změnit.
Nikdy jsem sice na růžovou budoucnost vodíku u osobních automobilů moc nevěřil, ale současná situace možná začne měnit pravidla hry. Tak uvidíme.
Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI WhiteSand Style+Nav (2020-)
Kia Rio II Hatchback 1.4 16V (2008-2020)
Kia Rio II Hatchback 1.4 16V (2008-2020)
Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale cenu ti razantně zvedne dodavatel hned, jak ti skončí fixace.Mr. HYUNDAI píše: ↑03 čer 2022, 08:53 Tak ceny elektriky zase pěkně vyskočily . Když se podívám na stávající ceník podle kterého jedu a ceník aktuální, tak i po pořízení BEV bych musel být magor, abych usiloval o změnu tarifu - proč bych si měl cenu za 1 kWh zvyšovat? Totéž po osazení TČ.
- Mr. HYUNDAI
Světe div se, nemám fixaci. ČEZ k 1.1.2022 změnil ceny zákazníkům na dobu neurčitou (což jsem i já) - ty v mém případě stále platí.
Mezitím zveřejnili další ceník na dobu neurčitou, kde už jsou ceny výrazně vyšší. A pokud bych tedy teď zažádal o změnu tarifu, tak z ceníku od 1.1. spadnu do ceníku nového a mám smolík...
Je v tom aktuálně nehorázný bordel!
Mezitím zveřejnili další ceník na dobu neurčitou, kde už jsou ceny výrazně vyšší. A pokud bych tedy teď zažádal o změnu tarifu, tak z ceníku od 1.1. spadnu do ceníku nového a mám smolík...
Je v tom aktuálně nehorázný bordel!
stefanpilat píše: ↑03 čer 2022, 12:07 Kg vodíku stojí teď v Německu 9,5 €. Takže kilometr v H2 autě teď vychází kolem 2,5 Kč. To je sice stále pořád poměrně dost, ale je to míň, než při současných cenách u většiny aut na benzín a naftu.
Ak uvažujeme o dnešnej cene benzínu (1,86 €/L) a priemernej spotrebe auta na 100 km 6L, to vychádza na náklad 11,86 €. osobne mi priemerná úspora 1,66 € pri 100 km ako spása pre vodík nepríde. Zvlášť ak k nemu chýba ten zvyšok (vývoj, infraštruktúra). Vzhľadom na proces výrob vodíka, ktorý pokiaľ si dobre pamätám spotrebováva dosť veľa EE, s jej stúpajúcou cenou bude stúpať aj cena vodíka.
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Mr. HYUNDAI - snad jsi přečetl komplet smlouvu celou a bude to tak. Kolega z fitka dostal navýšení plynu i při fixaci na dobu určitou s tím ať si přečte tu a tu stránku a tento odstavec s tím že při větší změně cen pro dodavatele ti ji může taktéž navýšit. U smlouvy na dobu určitou bych se ani nedivil.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
MrHyundai: mal si od posledneho zverejneneho cenniku pravidelne vyuctovanie? ak nie, otazku o zvyseni ceny zodpovie to vyuctovanie
teraz je uz neskoro, ale fix sa oplati prakticky vzdy. Ja som myslim chytil este ceny cez prodej z 11/2021 a zafixoval na 2 roky. teraz je to snad o tretinu drahsie
teraz je uz neskoro, ale fix sa oplati prakticky vzdy. Ja som myslim chytil este ceny cez prodej z 11/2021 a zafixoval na 2 roky. teraz je to snad o tretinu drahsie
- Mr. HYUNDAI
Tak zrovna teď se fixace elektriky moc nevyplatí. Ve hře je několik možných řešení jak ceny elektřiny "zkrotit" a nějaké dle všeho projde, zatímco ceny jsou teď na maximu.
Tak co je psáno, to je dáno, to je jasné. Vyúčtování teprve dorazí (v srpnu), ale troufám si tvrdit, že zákaznický portál ČEZu funguje velmi slušně. Ten u mojí smlouvy uvádí ceník, který mi ČEZ oficiálně zaslal v říjnu.
Ale když vlezu z jiného počítače na stránky ČEZu anonymně, tak to zobrazí ceník z února a ten je s cenama hodně jinde...
Otázka zní, jestli je tohle vůbec v souladu s českým právním řádem, ale vrtat do toho nebudu - byl bych sám proti sobě .
Fixace se mi moc pěkně povedla u zemního plynu, kde pořád jedu cenu kolem Kč 0,85 za krychlový metr, tedy cenu z léta 2020. Fixace končí k 30.11.2022, ale to mě zase tolik netrápí. Bez ohledu na Zloprcka budeme plyn opouštět a celá operace výměny topného zdroje by měla proběhnout v průběhu léta...
A ještě musím dořešit tu FVE, poslední oslovená firma dorazí v úterý, pak si porovnám nabídky a nějak to rozhodnu.
Tak co je psáno, to je dáno, to je jasné. Vyúčtování teprve dorazí (v srpnu), ale troufám si tvrdit, že zákaznický portál ČEZu funguje velmi slušně. Ten u mojí smlouvy uvádí ceník, který mi ČEZ oficiálně zaslal v říjnu.
Ale když vlezu z jiného počítače na stránky ČEZu anonymně, tak to zobrazí ceník z února a ten je s cenama hodně jinde...
Otázka zní, jestli je tohle vůbec v souladu s českým právním řádem, ale vrtat do toho nebudu - byl bych sám proti sobě .
Fixace se mi moc pěkně povedla u zemního plynu, kde pořád jedu cenu kolem Kč 0,85 za krychlový metr, tedy cenu z léta 2020. Fixace končí k 30.11.2022, ale to mě zase tolik netrápí. Bez ohledu na Zloprcka budeme plyn opouštět a celá operace výměny topného zdroje by měla proběhnout v průběhu léta...
A ještě musím dořešit tu FVE, poslední oslovená firma dorazí v úterý, pak si porovnám nabídky a nějak to rozhodnu.
Tak hlavně, smlouva na dobu neurčitou přece znamená, že ti dodavatel může upravit cenu kdykoliv, akorát tě o tom musí včas informovat a tím ti dát možnost od smlouvy beztrestně odstoupit a přejít k jinému.
Já se musím rozhodnout do neděle. Eon v týdnu zdražil FVE o zhruba 25000 a už teď mi vychází cena přes 300.
Bylo by dobře když dají při přechodu na TČ také dotace když už plynem topit nechtějí.
Bylo by dobře když dají při přechodu na TČ také dotace když už plynem topit nechtějí.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Lidi z vlády mluví o kotlíkových dotacích 95 %. A říkají že to platí i pro tepelná čerpadla, mj... Tak neměj obavy a hup do toho.