Starex 4WD-upravy na kemping,a ine vylepsenia...
Moderátor: Moderátoři
Re: Starex 4WD-upravy na kemping,a ine vylepsenia...
espero:
bez 4x4 sa neda zit,ked bol ten zaradovaci valec v prdeli a predok nesiel,citil som sa stale ako bosy na lade cize zadokolka nehrozi.Nahodou som robil prieskum dostupnsti na nemckom webe ohladom H-1,naslo to cca 650 ks,ale iba jedna bola stvorkola,aj to len 100k a chcel za nu skoro 9000€ (obycajna v serii,ziadne vylepsenia)
No vaha to je problem,ked odpocitam predny ram a bocne naslapy co som zhodil od vahy pridanej balistickej ochrany spodku,dostanem cislo mozno 60kg nad beznu vahu,urcite ale predne zakrytie trosku odlahcim a asi aj stredne,je to predimenzovane,ale zasa bude sa robit drziak rezervy a sklopna terasa na zadku,nadrz na vodu a naftu,zdvihacia strecha a dalsie "nezbytnosti"tak vaha pojde hore.Velku rezervu mam v naradi,pocitam ze tak 100kg je v nom,musim to pretriedit,tieto auta sa aj tak nekazia ako napr. nemenovane T....Y,tak je zbytocne vlacit sebou naradie na generalku auta Ale ked tak na tym uvazujem,ze ako to auto dobre ide aj ked je vlastne na hranici povolenej hmotnosti,tak prazdne bude musiet letiet
bez 4x4 sa neda zit,ked bol ten zaradovaci valec v prdeli a predok nesiel,citil som sa stale ako bosy na lade cize zadokolka nehrozi.Nahodou som robil prieskum dostupnsti na nemckom webe ohladom H-1,naslo to cca 650 ks,ale iba jedna bola stvorkola,aj to len 100k a chcel za nu skoro 9000€ (obycajna v serii,ziadne vylepsenia)
No vaha to je problem,ked odpocitam predny ram a bocne naslapy co som zhodil od vahy pridanej balistickej ochrany spodku,dostanem cislo mozno 60kg nad beznu vahu,urcite ale predne zakrytie trosku odlahcim a asi aj stredne,je to predimenzovane,ale zasa bude sa robit drziak rezervy a sklopna terasa na zadku,nadrz na vodu a naftu,zdvihacia strecha a dalsie "nezbytnosti"tak vaha pojde hore.Velku rezervu mam v naradi,pocitam ze tak 100kg je v nom,musim to pretriedit,tieto auta sa aj tak nekazia ako napr. nemenovane T....Y,tak je zbytocne vlacit sebou naradie na generalku auta Ale ked tak na tym uvazujem,ze ako to auto dobre ide aj ked je vlastne na hranici povolenej hmotnosti,tak prazdne bude musiet letiet
- Reklama
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
A to s sebou vozíš i ponk se svěrákem, když už máš vercajkovou přípravu na tu generálku na cestě?
Já jsem vlastně čtyřkolku nikdy v životě neměl a dokonce ani nikdy neřídil, není v tom žádný odpor k nim ani úmysl, ale tak nějak to samovolně vyšlo. V každém případě jsem názoru, že čím jednodušší auto, tím méně poruch a problémů a to pro mě jako pro člověka, který složitější opravy si udělat sám neumí, neboť k tomu není vycvičený, neboť je z úplně jiného profesního oboru, docela důležité. Ze stejného důvodu preferuji např. 2 ventily na válec proti 4, čím méně válců motor má tím lépe a kdyby ten motor měl jenom jeden válec byl bych úplně nejšťastnější, neboť čím více válců a ventilů v nich, tím větší šance na poruchu..... Ovšem po více než milionu ujetých kilometrů na předokolkách nebo zadokolkách si s tím ježděním celkem poradím a tak nějak si jako "prd na náledí" připadám opravdu jen na tom náledí a to ještě ne vždy. Ovšem terén nejezdím, nejvýše tak polní cestu mezi silnicí a nějakým háječkem, kde chci zrovna s háčkem přespat. Tato zábava mi tedy k mé škodě uniká.
Jinak jednu moc pěknou zadokolní H1 v mém 6 místném provedení jsem tady před pár dny dal na samostatné vlákno, nemusíš ani do Německa. Stačí se zastavit v Praze.
Já jsem vlastně čtyřkolku nikdy v životě neměl a dokonce ani nikdy neřídil, není v tom žádný odpor k nim ani úmysl, ale tak nějak to samovolně vyšlo. V každém případě jsem názoru, že čím jednodušší auto, tím méně poruch a problémů a to pro mě jako pro člověka, který složitější opravy si udělat sám neumí, neboť k tomu není vycvičený, neboť je z úplně jiného profesního oboru, docela důležité. Ze stejného důvodu preferuji např. 2 ventily na válec proti 4, čím méně válců motor má tím lépe a kdyby ten motor měl jenom jeden válec byl bych úplně nejšťastnější, neboť čím více válců a ventilů v nich, tím větší šance na poruchu..... Ovšem po více než milionu ujetých kilometrů na předokolkách nebo zadokolkách si s tím ježděním celkem poradím a tak nějak si jako "prd na náledí" připadám opravdu jen na tom náledí a to ještě ne vždy. Ovšem terén nejezdím, nejvýše tak polní cestu mezi silnicí a nějakým háječkem, kde chci zrovna s háčkem přespat. Tato zábava mi tedy k mé škodě uniká.
Jinak jednu moc pěknou zadokolní H1 v mém 6 místném provedení jsem tady před pár dny dal na samostatné vlákno, nemusíš ani do Německa. Stačí se zastavit v Praze.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Ivane,vedel som,ze sa chytis to vis,po urcitom veku si clovek uz len fandi,ved co by inac zo zivota mal
espero:no mam aj ponk,aj sverak,plynovy horak,vrtacku a spustu inych drobnosti,ja ti nevim,je to zvyk este z dob Trabantov,Oltcitov,Esteveciek.....vtedy to bolo treba a nejak mi to ostalo,hmm a zadokolka fakt ne,inac zacal sa robit Crafter aj ako 4-kola+uzavierky zadku,predku a medzinapravy a redukcia k tomu,to by mohlo byt zaujimave auticko na upravy a cestovanie,ale to bude peneeeez nescu,nemam.....
espero:no mam aj ponk,aj sverak,plynovy horak,vrtacku a spustu inych drobnosti,ja ti nevim,je to zvyk este z dob Trabantov,Oltcitov,Esteveciek.....vtedy to bolo treba a nejak mi to ostalo,hmm a zadokolka fakt ne,inac zacal sa robit Crafter aj ako 4-kola+uzavierky zadku,predku a medzinapravy a redukcia k tomu,to by mohlo byt zaujimave auticko na upravy a cestovanie,ale to bude peneeeez nescu,nemam.....
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Z dob trabantů si vzpomínám, že jsem měnil ledacos od příslušenství a tak, ale tenkrát dělali generálky motorů v Praze v Mototechně za 1 100 Kč i s montáží buď výměnou za 1 den nebo bez výměny za 3 dny. Výbrus válců a nové písty a ojnice, přebroušení kliky, nová ložiska a šály. Navíc ty generálkované motory vydržely více než původní nové od dederonů. Sám jsem měnil tak nanejvýš startér, dynamo, světla a tak podobně. Víc potřeba nebylo. Zlatá léta automobilismu..... Opravny skutečně opravovaly a ne jen vyměňovaly, běžné bylo, že brzdové obložení se nýtovalo a později lepilo, pakny zůstávaly původní, bubny se přefrézovávaly a také zůstávaly. Listová péra se překovávala a nevyměňovala. Živilo se tím spousta lidí a když si člověk chtěl postavit nového trabanta na starých papírech, tak veškeré díly včetně nové karoserie v laku nestály více než 25 tisíc (nový vůz pak 35 tisíc).
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
No Olcite sem to věděl proto kámo
huraaaaaaa kuschall objavil smajliky
nic sa tu nedeje(ja nemam cas) a ostatni???? asi tiez,hmm nahodil som aspon veterne stity na predne dvere,su klasika od Heko.pl,akurat ze jeden prisiel na jednom kraji rozlomeny(kupene od slovenskej firmy,ktori to maju od polskeho vyrobcu) a poslane do UK.Co uz ,nastastie je to pod tesniacou gumou,tak dlabem na to
- Přílohy
-
- windshield.jpg (128.42 KiB) Zobrazeno 2866 x
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš, že ten deflektor na okně je skutečně efektivní? Vypadá to hezky, ale jde hlavně o to, jak na Tě nefouká. Už to můžeš porovnat?
Neviem pride mi to skoro nastejno,dovod preco som ich daval je ten,ze pocas spania,alebo stania ked prsi a chcem vetrat prirodzenim sposobom,aby mi nenatiekla voda dnu. hluk pri jazde je trosku mensi pri pootvorenom okne,ale hovorim,nie to bol dovod montaze. za vlhkeho pocasia pootvorenie okna zintenzivni vymenu vzduchu a ofuky zabrania vniknut vode dnu.
Olcite to se ti budou zamlžovat okna, lepší je dát si hadici do huby a v boku udělat dirku
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
A co protahnout šlauf od plynové masky bez filtru na konci? Samozřejmě maska by byla nasazena u celé posádky povinně.
To mě vůbec nenapadlo s tím deštěm, totiž většinou jezdím do jižních krajin a tam mě to netrápí, ale máš pravdu není asi lepší řešení než tohle.
To mě vůbec nenapadlo s tím deštěm, totiž většinou jezdím do jižních krajin a tam mě to netrápí, ale máš pravdu není asi lepší řešení než tohle.
Ivane a nasadit rovno na vyfuk,ne? odskusaj a ked prezijes,das reference. pocas spania sa vydycha mnozstvo vodnej pary a pootvorene okna pomozu odstranit jej zrazanie na vnutornych plochach. ale aj tak budem davat este dehuminikator.
PS uz len styri dni a vyrazam domov
PS uz len styri dni a vyrazam domov
Dedku ty se máš zase domů, tak se tu zastav něco mi povíš a nezapomeň mi něco přivést k ježíšku