Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Já bych to moc neřešil, prostě jezdi tak, aby tě to bavilo. Já většinou jezdím do těch 4 tis, ale občas jedu nějakou delší trasu mimo město a pak jedu sportovněji. Výjezdy z obce na 3 až do 90, pak rychle 4 a 5. Před zatáčkami si pěkně podřazovat až na 3 a pak rychlá akcelerace, klidně až do 6tis apod.juryno píše:pocujte ked uz mam po 1000km zabehnuty motor (podla navodu) tak treba to auto obcas vytiahnut do otacok aby motor nezlenivel?? a ako sa to robi, ja fakt neviem![]()
mam sa trebars len rozbehnut na dvojke do 6000 otacok a je to alebo ako sa to robi, ako dlho drzat vysoke otacky a ako casto??
Tiež mám spotrebu stále okolo 7,5, denne však jazdím diaľnicou a tam sa teda "nedá" ísť pod 100, aj keď sa neponáhľam. Vyskúšal som si však dlhšiu trasu (necelých 1.000 km), väčšinou mimo diaľnic a dosiahol som priemerku pod 6, bez toho, aby som mal oči prilepené na PP, takže sa to dá! Dokazuju to tu viacerí, pozri napr. vlado1979 a jeho dlhodobú priemerku. Ako píše on, problém je vo väčšine prípadoch medzi volantom a pedálmi...shadyyx píše:Ale jak tady píšou spotřebu kolem 5-6l, to musí jít asi nonstop dolů kopcem ne? A spotřebu pod 5 nikomu nevěřím...
chladiaca kvapalina - dolej si tam trochu destilky 9aby na rovine pri studenom motore bola hladina medzi min a max. Do servisu s tym nemusis. len si zbezne pozri ci ti netcie. To ze klesne u noveho auta je vec beznashadyyx píše:No, mám už najeto téměř 4500 km a spotřeba je dlouhodobě po městě 7.4l. Byl jsem na výlet v Německu, dálnice, takže jsem to morálka tlačil i 160 a spotřeba stoupla na 8.5l. Zpět jsem jel okreskama, čili jsem tlačil 100-120 a města a spotřeba mi klesla na 7.2l. Pak v Praze mi stoupla zpět na 7.4l.
Ale jak tady píšou spotřebu kolem 5-6l, to musí jít asi nonstop dolů kopcem ne? A spotřebu pod 5 nikomu nevěřím...
btw - nové auto mělo plnou nádrž chladící kapaliny - po přejetí cca 3500km jsem měl míň než minimum - je to běžné nebo si mám zajet do servisu? Dikes.
Já bych otázku víry nerozebíral, každý věříme něčemu jinému, ale - normální i30 1,4 spotřeba je 6-8L, čili pokud někdo zajede nějakou trasu za 5,1, tak to není normální. Buď není normální styl jízdy, profil tratě, řidič nebo jakákoliv kombinace uvedeného.Skyline píše:Nějak nemohu uvěřit tomu
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |