Axel.Foley píše: ↑08 říj 2020, 19:24
Chasnik: U tvé i30 nejde samostatně zapnout zadní mlhovky bez zapnutí předních?

To slyším poprvé. Jak u bejvalky i30, tak u Tucsona, lze zapnout samostatně přední i zadní bez toho, aby to bylo podmíněno rozsvícením těch druhých.
polárka: Za jasných měsíčních nocí nebo slunečných dní, nadránem, podvečer - opravdu "labůžo" potkat někoho na mlhovkách...
U FD to bylo takto:
věneček na páčce světel - přepnu nahoru (spínač se vrátí do základní polohy) = zapnu přední mlhovky
věneček na páčce světel - přepnu dolů(spínač se vrátí do základní polohy) = zapnu zadní mlhovky
Ideální stav, opravdu si jednodušše ovládám separátně předek i zadek.
GD, stejně jako u ix20:
věneček na páčce světel - sepnu nahoru (spínač zůstane v poloze FRONT) = zapnu přední mlhovky
věneček na páčce světel - přepnu ještě nahoru (spínač se vrátí do polohy FRONT) = zapnu zadní mlhovky
V tomto momentě můžu vypnout předek a zadek zůstane svítit. Pokud chci zadek zhasnout, tak ale musím na chvilku zapnout předek, vypnout zadek a zase vypnout předek. Komplikované to není, je to operace kratší na cca 1 vteřinu, ale pokud jsem na konci kolony a někdo mě dojíždí, tak při vypínání zadní mlhovky dělám zbytečně diskotéku tomu přede mnou.
PDe: ty přepínače nahoru a dolů vypadají samostatné, ale návod uvádí, že pro aktivaci zadních mlhovek musím nejdřív zapnout přední. Samostatné vypnutí zadních je možné, ale manuál zmiňuje, že pokud chcípnu přední, zhasnou automaticky i zadní. Auto jsem měl půjčené v r. 2017 (výbava Symbol), už si nevzpomínám, jestli jsem si to skutečně vyzkoušel, ale tuhle větu z manuálu si pamatuju. Mno, snad budu mít zanedlouho možnost si to vyzkoušet v reálu