prva sonda ma nastarosti spalovanie, druha len kontroluje...a robi starosti kedze musime skoro vsetci vyberat ziarovky check engine z pristrojovky aby to furt nesvietilo...zahyx píše:zamáloHardcam píše:Tak jsme meli dneska malou akci, pred druhou hodinou mi volal Bofors, ze je v Praze, potrebuje do Ostravy a ze mu problikava check a dusi se to. Volam Zahyxovi, abych konzultoval problem - zda to neni treba lambda, kterou bychom mohli hned vymenit nebo katalyzator popr. vaha vzduchu. Bohuzel jsme nemeli moc info a tak volam Boforsovi nazpet, aby popsal vse co auto dela. Pry ze se dost klepe a padaji otacky. Volam Matesovi (zahyx) nazpet a napadl ho svickovy kabel nebo svicka samotna. Uz jsem s dieselem na tohlr docela zapomnel, ale ty same priznaky jsem mel na Lantre, jen nesvitil check, coz mi na tom moc nesedelo. Inu, vydal jsem se s diagnostikou a origo lambda sondou za Boforsem do centra deni. Pekne jsem si zaklickoval po Praze, timto se omlouvam ridici tmaveho Volva V70, ze jsem mu tam "poprazacku" vjel a on me "poitalsku" vytroubil, bylo to fakt o fous, chyblo tak 5cm:)
Auto se opravdu dusilo, benzin citit na hony daleko, kontrolka blikala. Napichli jsme diagnostiku a hned bylo jasno - P0304 4 Cylinder Missfire, vzhledem k tomu, ze jsem nemel potrebny nacini, sundal jsem akorat dekl motoru a zkoumal svickovy kabel, ten se zdal byt vzhledove OK a svicku bez vyndani stejne nevyresim. Nicmene kde zavada je, jsme vedeli. Nasli jsme nejblizsi servis, Boforsovi implantovali nejaky kabel z jineho auta a uz vesel frci domu....
timto dekuji zahyxovi za ochotu se zapojitv pohode musime si pomahatBofors píše:ahoj všici, tak musím potvrdit dnešní poněkud divokou anabázi ze začátu to nevypadalo moc dobře ale po zásahu Hardcama, kterému musím moc poděkovat za odbornou pomoc a určení závady, se to začalo v dobré obracet. je úžasný, že když zůstanete někde viset, najdou se i takoví lidé kteří vám neváhají okamžitě pomoct ikdyž jsou 30km daleko. docela bych pochopil kdyby mi přestal brát telefon ale vážně, musím ještě vymyslet jak to aspoň částečně vrátit. mít z ely 1,2 HTP není žádný med aby toho nebylo náhodou málo tak mi ještě prdla žárovka, poté co jsme tu 2. s Hardcamem měnili minulý týden doufám, že už šoky nebudou jo a samozřejmě děkuju i Zahyxovi za snahu pomoci.ja myslim tu za katem ta hlide jen emise ne tu pred katalozatorem ta kdyby odesla tak by to zralo jako svinaRave píše:Ale ma.Pokud je vadna lambda tak zkresli udaje pro ecu a ta se snazi dodavkou benzinu dostat do ok rezimu.zahyx píše:lambda tak to nema vliv na chod motoru ta jenom hlida emise
je poznat kdyz mas vadnou a dobrou lambdu
kontrolka Check engine!
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Roadtohill30
- **
Re: kontrolka Check engine!
- Reklama
- zahyx
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
me se ta posledni zanesla a kontrolka zhasla
takze nic neresim jo a je tam leddioda ne zarovka
takze nic neresim jo a je tam leddioda ne zarovka
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
věrný značce :hyu: :!:
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
věrný značce :hyu: :!:
No, tak ta anabáze, co tu popisujete se mi stala taky / Po týdnu na lyžích jsem nastartoval a ejhle, zuřivě blikala kontrolka Check a auto vůbec netáhlo, benzín byl cítit všude. Nakonec jsem dojel i v tomhle stavu a když na to pak v servisu koukali, tak zjistili, že kabely ke svíčkám zachutnaly nějakému zvířátku / Takže tam byly normálně vidět zoubky koupil jsem nové kabely a bylo po problému
tak se dneska zase Hardcam vytáhl. Přijel, vyměnil sadu zap. kabelů a auto je jako vyměněné starý byly boudecourty a nový sou starliny a auto sklidnilo volnoběh a za plynem jde jak prdlý, dík Hardcame
Naposledy upravil(a) Bofors dne 04 bře 2010, 23:32, celkem upraveno 1 x.
VW Golf VII 1,4 TSI
motozačátky: Hyu Elantra 1,6
Ty uz jsi to byl i projet?
ja dekuju, ty nemas za co...
ja dekuju, ty nemas za co...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
kdyby nebylo za co tak nic nepíšu. jj hned jak si odjel tak sem skočil do auta a dal asi 20 km testovačku na 2jku mi to rvalo volant z ruky
VW Golf VII 1,4 TSI
No tak to je nadhera tos me potesil.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP