DŮLEŽITÉ: Nápady,připomínky,nářky,stížnosti!
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: DŮLEŽITÉ: Nápady,připomínky,nářky,stížnosti!
Znovu souhlas s Hardem, je to o názorech a ne každému se vše nemusí líbit ale mám dojem že o tom to je podělit se a poradit a vůbec o pokec o holt když náhodou něco nevyjde zkusím znovu v jiné téma to není problém. A kdo je tak dobrej s těma nápadama ať se ukáže něco vyrobit mám dojem že v tom mu nikdo z moderátorů určitě bránit nebude.finito
Sonata 2,4 2009
- Reklama
+1matysekul píše: Někdo to řeší tak,že založí téma,i když už to samé bylo řešeno a vyřešeno.Čeká superrychlou odpověď.Ale taky se jí nemusí dočkat,protože Ti co už ji znají,si ji našli z jiného zdroje,několikrát odpověděli na to samé a odpovídat už nebudou.Stejně tak,když někdo založí stejná témata v několika sekcích,taky se to uživatelům,kteří jsou zvyklí hledat a mají určitou dávku trpělivosti,nebude líbit a neodpoví.
Můj názor je,že pokud je pro tebe důležité mít info o svém autě,najdeš si je a pokud je nenajdeš,teprve založíš téma.Taky jsem hledal informace a teď už se snažím poradit,a o tom je ten koloběh.Nebo je lepší sem vtrhnout,zeptat se,dostat odpověď a bez poděkování vypadnout? Bohužel se to stává stále častěji.A Ti,kteří odpovídají,sem taky můžou přestat chodit,protože stále něco dávají a to ve svém volném čase a z vlastní dobré vůle.To může fungovat chvíli,ale určitě ne na stálo.
Na každém normálním fóru či klubu se musíš nějak zapojit a projevit zájem,aby ses dostal k informacím.
edit: Nemuzu proste jinak, nez rict, ze to matysekul presne vystihl
i30 1.4 + kn, 12/2007
Děkuji.
Zrovna se trochu snažím přejmenovávat témata,aby to hledače hned trefilo do očí.Kdyby měl někdo nějaký nápad,nebo chtěl trochu pomoct,pošlete mi SZ s odkazem tématu k přejmenování a jeho nový název,zkusíme se nějak domluvit.Dík za případnou pomoc.
Zrovna se trochu snažím přejmenovávat témata,aby to hledače hned trefilo do očí.Kdyby měl někdo nějaký nápad,nebo chtěl trochu pomoct,pošlete mi SZ s odkazem tématu k přejmenování a jeho nový název,zkusíme se nějak domluvit.Dík za případnou pomoc.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna I30 a New Accent nemaji tolik vlaken aby se v nich nedalo nejak slusne hledat i s trochou trpelivosti. Nevim jak ostatni moderatory, ale mne uz obcas opravdu nebavi upozornovat lidi kdo zakladaji duplicitni temata s totoznejma inzeratama ve trech sekcich fora vyjma sekce Prodám kam ten izerat patri, to mi prijde na palici.
Vseobecne maji vsechna fora jako HC jakysi kodex podle ktereho by se meli jeho clenove a hlavne prispevovatele ridit bohuzel u nas nema psanou podobu a presto ho my moderatori musime uplatnovat jak uzname za vhodne protoze jinak by tu byl nehoraznej BORDEL.
Pokud se tu bude kazdejch 14 dni resit stejna problematika a nikdo to tu nebude moderovat, muze se stat ze HC upadne, nikdo na nej nebude chodit kvuli tomu ze se nikdy nedovi nic novyho a hodnota informaci ktery tu budou se snizi na 0. nokdo uz nebude na dotazy odpovidat a NIKDO se tu nic nedozvi.
Co se stiznosti typu:
Vseobecne maji vsechna fora jako HC jakysi kodex podle ktereho by se meli jeho clenove a hlavne prispevovatele ridit bohuzel u nas nema psanou podobu a presto ho my moderatori musime uplatnovat jak uzname za vhodne protoze jinak by tu byl nehoraznej BORDEL.
Pokud se tu bude kazdejch 14 dni resit stejna problematika a nikdo to tu nebude moderovat, muze se stat ze HC upadne, nikdo na nej nebude chodit kvuli tomu ze se nikdy nedovi nic novyho a hodnota informaci ktery tu budou se snizi na 0. nokdo uz nebude na dotazy odpovidat a NIKDO se tu nic nedozvi.
Co se stiznosti typu:
Nikomu nebranime v tom aby vznesl administratorovi nebo ostatnim moderatorum fora protest proti moderatorske nekompetenci dotycneho a nejak to poresime.Mexican píše:ohoo, sekcia New accent ma moderatora despotickeho burana ktory odohnal uz prakticky vsetkych benzinakov.. to bude asi tym
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Yurii: souhlas..
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
...presne si to vystihol...!Markus píše:Mali by ste sa tu (manazment portalu ) rozhodnut ze ci chcete mat forum pre skupinku 30-50 ludi ktori sa vyznaju v temach ktore sa tu uz pisali/nepisali... Alebo pre siroke spektrum ludi (stovky hyundaistov i30) ktori si tu mozu zalozit temu, ziskat odpovede hlavne RYCHLO bez toho ze musia Hladat a Citat desiatky stran zo starych threadov...
Ak vam ide o uzku komunitu tak si tu drzte taky poriadok ale ak niekto zalozi novu temu s tym ze chce napr. vediet nieco o handfree a ta tema mu je vymazana - nie je mu umoznene ju zalozit - tak zavrie stranku a ide prec a uz tu velmi chodit nebude...
(konkretne toto sa mi stalo ked som pisal Vlanko na temu handfree - nebolo vobec zalozene - pretoze niekde vzadu v ramci nejakej temy sa preberalo uz nieco ohladom handfree...)
Podla mna forum ma fungovat slobodne - ANO extremne pripady rusit, mazat, regulovat, ale v zasade - viac volnosti ako menej...
Inak budu mat ludia tendenciu hladat info inde a hotovo...
Mam rad toto forum ale myslim ze by ste sa mali snazit zvysovat pocet navstevnikov a nie udrzovat sa ako skupinka expertov, ktora nerada pusta k sebe "beznych" ludi, ktory hladaju rychle odpovede na rychle otazky...
aale to tyto "experti" prezleceny za moderatorov nikdy nepochopia...
...ryychlo ma vymazte...predsa som vulgarny...
i30 1.5 T-GDI 2023 PLAY, Bordový
+
i30 1.4 CVVT 2009 Confort ,Strieborny
+
to zello: este chvilu "šprtaj" a tunajsi moderator ta zoberie medzi "elitu" (budes moct zalozit novu temu bez dovolenia...)zello píše:Tak ja skusim uz aj nieco k veci.
Tiez ma stve ked sa tu vrtaci ako mirisko ktory sa objavi raz za uhorsky rok pise len o tom ako je tu niekto nadradeny a ako ho vsetci buzeruju. ked si pozriete tak je to drviva vacsina jeho prispevkov.
Viem ze zopar z nas sa obcas hlada veci ktore nenajdeme tu aj na kia-club.org
A tak ma napadlo ze novym clenom, by na zorientovanie sa mohlo pomoct rozcestnik v nejakom podobnom style ako maju tam.
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?t=1274
Nasli by si tam zakladne okruhy tem ktore sa preberaju a nemuseli by tak pracne hladat cez to neoblubene tlacitko hladaj.
A zaroven by sa tym mozno zabranilo aj tvoreniu duplicitnych topicov.
...hovori sa tomu rektoskop...
...kludne odporucaj clenov i30 na ine foora ako napr. Ceed, Skoda, Audi...vsetky maju spolocny spalovaci motor a 4kolesa... aale v podstate by to bolo rozumne riesenie...aspom by sa tam ktokolvek...moze pytat na cokolvek,co hozaujima...!!! aj bez dovolenia PANA zvaneho moderator...
+
+
mirisko: 24 prispevku a zatim vsechny o nicem, jen si tady lecis komplexy, ze Te nekdo na neco upozornil. Prispevky plne nesmyslu a nepravd. Presne kvuli takovym, jaky jsi ty, toto cele vzniklo.
Ukaz mi, kde je psano, ze na zalozeni tematu musis mit OD MODERATORU nebo od kohokoliv jineho povoleni? Tuto vetu umyslne zvyzarnuju, aby ses tomu nevyhnul.
Ukaz mi, kde je psano, ze na zalozeni tematu musis mit OD MODERATORU nebo od kohokoliv jineho povoleni? Tuto vetu umyslne zvyzarnuju, aby ses tomu nevyhnul.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Tak jinak pro ty s delsim vedenim a pro ty co sou LINI pouzit vyhledavani... Pokud se budete porad ptat na ty samy veci, nikdo ze zkusenejsich clenu se uz nebude obtezovat s odpovedi protoze to uz psali 100x a forum tim padem ztrati hromadu kvalitnich vedomosti protoze z toho budou zkusenejsi clenove akorat otraveni a nebudou sem chodit.
Proc myslite ze se ztratila cast kdysi hodne aktivnich clenu nebo se objevuji jenom sporadicky, jmenovite nekteri ze stare gardy: Ivan, MartasZ a urcite se jich najde vic... odpoved je jednoducha:Pořád se tu kolem dokola omílaj starý témata a nicim novym uz prispet nemuzou nebo nechteji protoze to cim uz nekdy prispeli nikdo z novacku neoceni protoze sou lini hledat a rovnou se misto toho zeptaji.
Proc myslite ze se ztratila cast kdysi hodne aktivnich clenu nebo se objevuji jenom sporadicky, jmenovite nekteri ze stare gardy: Ivan, MartasZ a urcite se jich najde vic... odpoved je jednoducha:Pořád se tu kolem dokola omílaj starý témata a nicim novym uz prispet nemuzou nebo nechteji protoze to cim uz nekdy prispeli nikdo z novacku neoceni protoze sou lini hledat a rovnou se misto toho zeptaji.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
mirisko2:Nechtěl jsem na tebe vůbec reagovat,ale nahrál jsi mi Tady máš něco o tom,jak to jinde funguje podle tebe
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?t ... highlight=
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?t ... highlight=
ze bych si dal tu praci a mrknul se po tech ostatnich klubech? To se Ti povedlo...mirisko to stejne dela z principu, o i30 mu dle jeho prispevku ani nejde. Nechal bych mu na par dni moderatorstvi, mohla by byt sranda...
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
No asi tak.
Jinak pro info,snažím se dělat trochu pořádek v tématech.Beru to od nejstarších,která nejsou už aktuální,nebo se to týkalo jedné věci či události,nebo nabídky.Takže se může stát,že se téma bude jmenovat jinak,nebo bude sloučeno s jiným,nebo bude smazáno či promazáno.A to pouze v případě,že už opravdu dlouho není aktuální,nebo to sem nikdy nepatřilo.
Jinak pro info,snažím se dělat trochu pořádek v tématech.Beru to od nejstarších,která nejsou už aktuální,nebo se to týkalo jedné věci či události,nebo nabídky.Takže se může stát,že se téma bude jmenovat jinak,nebo bude sloučeno s jiným,nebo bude smazáno či promazáno.A to pouze v případě,že už opravdu dlouho není aktuální,nebo to sem nikdy nepatřilo.
Hardcam píše:mirisko: 24 prispevku a zatim vsechny o nicem, jen si tady lecis komplexy, ze Te nekdo na neco upozornil. Prispevky plne nesmyslu a nepravd. Presne kvuli takovym, jaky jsi ty, toto cele vzniklo.
vsetky moje prispevky vedu ktomu,aby aj toto forum (ako su vsetky ostatne...) bolo skutocne verejne...aby sa kazdy mohol pytat na co chce... aby ktory-kolvek clen nebol zdrbkany za svoju otazku-temu...ktora uz urcite bola dokonale vysvetlena, vsetko bolo preberane...
aby ked sa niekto opyta na zapachajucu spojku, nemusel snorit kazdu temu s nadpisom "kolesa"...alebo kopec, elektrony... proste aj viackrat "omielana"tema moze niekoho zaujat...aa,toho ktoreho "obtazuje"alebo nedajboze uraza...proste nech necita-alebo nereaguje... Ten kto chce odpovie, mozno sa aj budes cudovat,ze ta ista tema preberana-zapadnuta pred rokom, ako nadobudla svoju vahu, mozno aj vdaka clenom, ktori sa "bali" ceknut,aby ich niekto nezdrbkal skor ako "otvoria"svoju-podla VAS-neohrabanu pusu...
...aale TY mas o mojich vsetkych 24 prispevkoch urcite dokonaly prehlad...taak z nich to pochopi aaj priemerne "malochapavy" clen tohoto fora...
(inak, prislo na moje slova: 2 z 3 prispevkov tu pise vzdy prave moderator...o chvilu, vasou zasluhou si to skutocne budete "prispievat"iba moderatori...)
+
+
mirisko2: a stale jsi mi nedokazal, ze na zalozeni tematu musis pozadat moderatory. Prosim, ukaz mi jeden konkretni pripad.
Podil moderatoru na prispevcich cini 14,55% (vcetne matyska), z cehoz 5,02% prispevku je mych. Z toho vyplyva, ze hruba kazdy 7my prispevek patri nejakemu moderatorovi. Tento podil jsem si dovolil spocitat i na jinych forech, kde je treba brat ohled na to, ze se jedna o popularnejsi znacku - respektive klub ma vice clenu a tento pomer je velmi podobny tomu nasemu. Jedna se o rozpeti 8-20% prispevku od modu. Pro Tvou informaci, tento podil v clubu zahrnuje i sekce patrici modelum, ktere tu zastupuji treba jen 2-3 cleni (XG,H1,H100,Terracan,Galloper) a je zde doslova par prispevu. At se Ti to libi nebo ne, moderator by mel byt clovek, ktery k foru pristupuje s urcitou laskou a ma chut venovat foru dost casu a proto mi prijde logicke, ze ma i vice prispevku a zaroven "drzi dohled" nad forem. Opet dalsi nepravda ve Tvych prispevcich. Nezlob se na me, ale sypes si popel na hlavu.
Budu se snazit prave o to, aby sem lide neprisli jen najit informaci a zase vypadli. Jeste existuje takove reseni, ze se prohlizeni fora podmini registraci. Zatim na to nedoslo a dojit by nemuselo. Ty jsi jeden z tech, co se prisli nazrat, aby zase mohl zmizet. Jenze jsme Ti napsali, at si to najdes sam a uz je z toho problem, protoze ty nemas zajem si tady povidat. Jenze Ti nedoslo, ze ty informace, ktere hledas, sem nekdo jiny napsal a to uz neocenis. Ty si proste pockas na nekoho, kdo Ti je laskave napise znova, protoze co by ses ty obtezoval nejakym trapnym hledanim. Ano, at si sem chodi novi clenove najit informace a pak at klidne zmizi, ale at respektuji to, ze by se meli naprd pokusit si ty informace vyhledat. My (a nejen moderatori) mame zajem na tom, aby se vytvorila (lepe receno rozsirila) urcita integrita mezi cleny, ucast na srazech mluvi za vse, dokonce jsou z nekterych clenu dobri pratele. A toto ja budu podporovat.
Jeste bych rad zminil, ze mezi ty cerstejsi cleny patri napriklad pepan, ze ktereho se stal tahoun klubu. Osobne k nemu jedu za tyden stravit nekolik dni. Jako dalsiho bych zminil PhanToma, velmi rychle jsme se spratelili. Dal treba amaize, vidam ho tu denne a nevsiml jsem se, ze by si stezoval a pise sem hodne, coz je samozrejme dobre. To je pro me dukaz, ze kdyz se chce, tak to jde.
Podil moderatoru na prispevcich cini 14,55% (vcetne matyska), z cehoz 5,02% prispevku je mych. Z toho vyplyva, ze hruba kazdy 7my prispevek patri nejakemu moderatorovi. Tento podil jsem si dovolil spocitat i na jinych forech, kde je treba brat ohled na to, ze se jedna o popularnejsi znacku - respektive klub ma vice clenu a tento pomer je velmi podobny tomu nasemu. Jedna se o rozpeti 8-20% prispevku od modu. Pro Tvou informaci, tento podil v clubu zahrnuje i sekce patrici modelum, ktere tu zastupuji treba jen 2-3 cleni (XG,H1,H100,Terracan,Galloper) a je zde doslova par prispevu. At se Ti to libi nebo ne, moderator by mel byt clovek, ktery k foru pristupuje s urcitou laskou a ma chut venovat foru dost casu a proto mi prijde logicke, ze ma i vice prispevku a zaroven "drzi dohled" nad forem. Opet dalsi nepravda ve Tvych prispevcich. Nezlob se na me, ale sypes si popel na hlavu.
Budu se snazit prave o to, aby sem lide neprisli jen najit informaci a zase vypadli. Jeste existuje takove reseni, ze se prohlizeni fora podmini registraci. Zatim na to nedoslo a dojit by nemuselo. Ty jsi jeden z tech, co se prisli nazrat, aby zase mohl zmizet. Jenze jsme Ti napsali, at si to najdes sam a uz je z toho problem, protoze ty nemas zajem si tady povidat. Jenze Ti nedoslo, ze ty informace, ktere hledas, sem nekdo jiny napsal a to uz neocenis. Ty si proste pockas na nekoho, kdo Ti je laskave napise znova, protoze co by ses ty obtezoval nejakym trapnym hledanim. Ano, at si sem chodi novi clenove najit informace a pak at klidne zmizi, ale at respektuji to, ze by se meli naprd pokusit si ty informace vyhledat. My (a nejen moderatori) mame zajem na tom, aby se vytvorila (lepe receno rozsirila) urcita integrita mezi cleny, ucast na srazech mluvi za vse, dokonce jsou z nekterych clenu dobri pratele. A toto ja budu podporovat.
Jeste bych rad zminil, ze mezi ty cerstejsi cleny patri napriklad pepan, ze ktereho se stal tahoun klubu. Osobne k nemu jedu za tyden stravit nekolik dni. Jako dalsiho bych zminil PhanToma, velmi rychle jsme se spratelili. Dal treba amaize, vidam ho tu denne a nevsiml jsem se, ze by si stezoval a pise sem hodne, coz je samozrejme dobre. To je pro me dukaz, ze kdyz se chce, tak to jde.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Pár osobních postřehů
Chvilku jsem toto vlákno jen pozoroval, zkusím něčím přispět.
A ještě velmi děkuji matysekulovi, že na sebe vzal tu velkou řeholi, kterou správa fóra je, skutečně je poznat, že míra zdejšího bezvládí se výrazně zmenšuje.
Díky.
- Přínos matysekula je neoddiskutovatelný, úklid vláken je fakt žádoucí, pomůže nám všem. Je jasné, že při probírání byť sebekonkrétnějšího tématu je velmi snadné odbočit k něčemu naprosto odlišnému.
- Vadí mi používání citací - je snadné kliknout na citaci a rázem mám zopakovaný celý příspěvek, i když reaguji jen na jeho část. Proč autor ty nepotřebné pasáže nesmaže? Tak se tu zbytečně množí citované citace citací. V editačním okně je navíc za citací fórem vložen zbytečně nový řádek, který příliš odsadí následný text příspěvku a stránka je zbytečně roztahaná. Já píšu svůj text přímo (bez mezery) za zavírací závorku za /quote], nový řádek tam fórum udělá samo.
- Vadí mi nepoužívání Předmětu příspěvku. Většinou tam zůstává ten původní, i když vlastní příspěvek je o něčem jiném.
- Je škoda (ale to je vlastnost, nikoliv chyba fóra natož moderátorů), že příspěvek se nemůže objevit ve více vláknech najednou. Někdy by to bylo s ohledem na obsah užitečné.
- S vyhledáváním je vždycky problém. První je v lenosti nás uživatelů dát si práci s formulací dotazu. Tady nám čeština bohužel vůbec nevychází vstříc, stačí, aby hledané slovo bylo v jiném pádě/čísle/osobě/čase a už je pro nás ztraceno. Tak dokonalé vyhledávání jako má třeba Google ve fóru tohoto typu prostě mít nemůžeme. To je ten druhý problém. A třetí vidím v tom, že nevím, jestli třeba motor v i30, na který se ptám, je stejný jako v jiném modelu a tedy jestli odpověď v jiném vlákně mohu aplikovat i na sebe (své auto).
- Navíc část z nás (původně jsem chtěl napsat většina, ale nechci se zapálených fandů dotknout) je laiky, kteří se v automobilové/Hyundai/i30 problematice neorientují tak dobře, a to, co znalí považují za naprostou samozřejmost, je vůbec nenapadne.
- Myslím, že pro pohodu ve fóru je lepší řešit názorové střety spíše lehčí formou než je hrotit "až k potokům krve". Máme tady relativní volnost, nicméně má-li fórum k něčemu být, stanovená pravidla musíme dodržovat všichni. Ne vždy se nám to podaří, ale snad v tom nebývá úmysl.
A ještě velmi děkuji matysekulovi, že na sebe vzal tu velkou řeholi, kterou správa fóra je, skutečně je poznat, že míra zdejšího bezvládí se výrazně zmenšuje.
Díky.