Olej 5W-40
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Re: Olej 5W-40
to černá ovce: Zvolím lepší příklad, respektive porovnání: Nafta Tank Ono a Shell Diesel Extra. Je to naprosto stejný výrobek, jak doložily testy, jenže se liší o 2 až 3 Kč na litr.
Tankuji už delší dobu TO naftu a přidávám VIF 1:1000. Mám vynikající zkušenost - motor má tišší, jemnější chod a nepatrně se snížila i spotřeba.
Pokud jde o oleje, aditiva do nich vyrábějí 2 - 3 světové firmy a všichni to od nich berou. Rovněž technologie syntetické výroby olejů používají všichni stejné a totéž více či méně platí pro základové oleje, resp. ropu jako surovinu. Jasně, někdo použije ruskou, jinej africkou, saúdskou... Ale co bere ten Castrol, to stejně nevíš.
Jenže: W5 nepoužívá drahou reklamu, nemá závodní týmy a mnohopatrovou rezidenci s přeplacenými manažery takového formátu jako Castrol. Aby značka W5 konkurovala na trhu, nezbývá než kombinovat příznivou kvalitu a cenu. Kdo tomu jen trochu rozumí, nekupuje předražené výrobky typu Škoda, VW, Audi, ale např. Hyundai. To platí i o PHM... Kdo chce znát víc, ať se poučí např. na www.oleje.cz.
Toť vše! Ale ještě něco: Olej v original uzavřeným obalu vydrží bez degradace několik let.
Mějte se, pánové. donald
Tankuji už delší dobu TO naftu a přidávám VIF 1:1000. Mám vynikající zkušenost - motor má tišší, jemnější chod a nepatrně se snížila i spotřeba.
Pokud jde o oleje, aditiva do nich vyrábějí 2 - 3 světové firmy a všichni to od nich berou. Rovněž technologie syntetické výroby olejů používají všichni stejné a totéž více či méně platí pro základové oleje, resp. ropu jako surovinu. Jasně, někdo použije ruskou, jinej africkou, saúdskou... Ale co bere ten Castrol, to stejně nevíš.
Jenže: W5 nepoužívá drahou reklamu, nemá závodní týmy a mnohopatrovou rezidenci s přeplacenými manažery takového formátu jako Castrol. Aby značka W5 konkurovala na trhu, nezbývá než kombinovat příznivou kvalitu a cenu. Kdo tomu jen trochu rozumí, nekupuje předražené výrobky typu Škoda, VW, Audi, ale např. Hyundai. To platí i o PHM... Kdo chce znát víc, ať se poučí např. na www.oleje.cz.
Toť vše! Ale ještě něco: Olej v original uzavřeným obalu vydrží bez degradace několik let.
Mějte se, pánové. donald
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
- Reklama
Zejtra to tam jdu vsecko skoupit... olej W5 budeme pit i misto mineralky.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcame, už jsem koupil na 2 náplně, ale zítra koupím ještě třetí. Na chleba to bude dobrý, až nám zdraží máslo.
Btw, na kazdou vymenu oleje kupujes 6 litru, je to tak?
Ja planuju koupit 12 litru...sice mam jeste 15 litru 10W, ale se svym tempem to vyjezdim a vypiju hned
Ja planuju koupit 12 litru...sice mam jeste 15 litru 10W, ale se svym tempem to vyjezdim a vypiju hned
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Zjistil jsem, že při nalití 5,5 litru se dostanu na horní rysku a možná ještě výš /výměna filtru a odsátí zbytku starého oleje/. Takže jsem koupil 5 a 6 litrů. Jenže jsem cestou domů 1 litr ztratil, dodnes nevím jak, takže jsem vlastně stejně koupil 6 a 6 l.
Hardcame, napiš nám pak zkušenosti s olejem 5W-40. Já ho tam dám až na jaře při pravidelné výměně. Najezdím za rok jen 12 tisíc km. Zajímá mě, jestli karbon nedělal nějaké problémy. Dík!
Hardcame, napiš nám pak zkušenosti s olejem 5W-40. Já ho tam dám až na jaře při pravidelné výměně. Najezdím za rok jen 12 tisíc km. Zajímá mě, jestli karbon nedělal nějaké problémy. Dík!
Ja bych olej mel menit zhruba za tyden - naposled jsem menil na konci cervence.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- black_sheep
- Moderátor
borku buhvi co to bylo za michelin.. ja jsem je mel na scoupku, byli to normalni energy E3A (tak nejak) a byli to super pneu. fakt paradni. s barumem (ktery jsem mel jiz 3x - nevim proc vzdycky koupim auto obuty na barumkach) se to neda srovnavat. a to myslim ze neni tak spatna guma ten barum.Borek píše:Také používám přípravky W5-od silikon.oleje,přes čističe ráfků až po ten olej teď(ten tam tedy přijde až při příští výměně).
Blacku-to je každého volba a je to v pořádku.Chceš dát peníze za něco čemu věříš,OK.I když jak jsi napsal Michelin -tak mě zrudly oči děsem při vzpomínce na Pilot Sport.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- black_sheep
- Moderátor
neni to ani o tom ze tomu verim, ale mam to vyzkousene a osvedcilo se to. dunlopy byli na kolech co jsem koupil ojety na lantru a i presto ze byli sjety tak to byli bomba pneumatiky, takze jsem se nakonec rozhodl na coupe koupit prave dunlop, ale jeste vyssi radu - zkusil jsem to a koupim je priste zase. k lantre jsme treba dostali debica, ktery tam jsou tedka jiz misto dunlopy ktery doslouzili a je to fakt sracka pneu uz si s lantrou tolik nedovolim...black_sheep píše:borku buhvi co to bylo za michelin.. ja jsem je mel na scoupku, byli to normalni energy E3A (tak nejak) a byli to super pneu. fakt paradni. s barumem (ktery jsem mel jiz 3x - nevim proc vzdycky koupim auto obuty na barumkach) se to neda srovnavat. a to myslim ze neni tak spatna guma ten barum.Borek píše:Také používám přípravky W5-od silikon.oleje,přes čističe ráfků až po ten olej teď(ten tam tedy přijde až při příští výměně).
Blacku-to je každého volba a je to v pořádku.Chceš dát peníze za něco čemu věříš,OK.I když jak jsi napsal Michelin -tak mě zrudly oči děsem při vzpomínce na Pilot Sport.
I ❤ cars
Jezisek byl v LIDLu a koupil auticku darecky
- Přílohy
-
- 15102009a.JPG (83.32 KiB) Zobrazeno 1485 x
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Blacku-byl Michelin,Michelinovatej .Jak myslíš,co to bylo?Michelin Pilot Sport,byla pneu vyrobená ve Francii a byly to nejdražší pneu ze všech značek,co se tady vůbec daly v té době koupit(215/45/17).V pneuservisu tomu borec také nechtěl věřit a myslel si,že to jsou nějaké M.z Číny.Tak se šel přesvědčit-Made in France a mezi 12000-14000km,šly všechny 4ks do věčných lovišť-totálně holé.Ale nelitoval jsem,ba naopak,ta jízda byla i na suchu na zabití(auto plavalo)a na mokru klouzaly jak na ledu(zaplať bůh za TCS v Tiburonu,to makalo každou chvíli ).Tyhle Michelinky nesahaly svou kvalitou,ani do výšky vzorku pneu,co mám teď-čínské Goodride H800-zatím musím jen chválit. Tím nemyslím,že všechny M.jsou špatné.
Barumky byly kvalitou standartní pneu,ale co to Němci začaly ku...t a udělali si z Barumů "levnou"značku ke Continentalům-stojí za totální prd.Přestal jsem je kupovat,když mě na všech 4ks Bravury,naskákaly boule na bokách a namlátili mě tam stovky g. závaží.Protože jsem je kupoval a nazouval přímo v Barumce v Kostelci nad Orlicí,tak jsem je po delší "rozmluvě",že ta kilová závaží jsou určitě díky křivým diskům ,nechal sundat,převážit samotné disky.....a ty měly jen +-5-10g nevyváženosti.Tak už byl vstřícnější a vybírali jsme z kupy-na jednu by musel dát 480g závaží ,některé byly lepší. Od té doby se B.vyhýbám.
Barumky byly kvalitou standartní pneu,ale co to Němci začaly ku...t a udělali si z Barumů "levnou"značku ke Continentalům-stojí za totální prd.Přestal jsem je kupovat,když mě na všech 4ks Bravury,naskákaly boule na bokách a namlátili mě tam stovky g. závaží.Protože jsem je kupoval a nazouval přímo v Barumce v Kostelci nad Orlicí,tak jsem je po delší "rozmluvě",že ta kilová závaží jsou určitě díky křivým diskům ,nechal sundat,převážit samotné disky.....a ty měly jen +-5-10g nevyváženosti.Tak už byl vstřícnější a vybírali jsme z kupy-na jednu by musel dát 480g závaží ,některé byly lepší. Od té doby se B.vyhýbám.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Borku, kolik mas najeto? Nemenis ty pneu nejak casto? Jeste nedavno jsi mel Nankangy a ted Goodride.. ..me vydrzi sada bez problemu 45000tkm - zatim rekord drzi dnes prodane Kleber Krisalp, vyrobene konec 2006, tedy jete 3 zimy (1 na Lantre, 2 ne Elantre) á 20tkm = 60tkm, 2 mely jeste 6mm! a 2 sjete 4mm...a vyrabi je kdo? Micheln....co se tyce letni, jak jsem letos pricichl k Michelin Energy Saver, uz nechci kupovat jine. Prvni sadu jsem koupil na Getze a pak jsem koupil 2 kousky na Elu. Nadchazejici zima bude na Polariskach 2, uz ted trnu hruzou, co to je za gumy. Tot z me strany k Michelin a Barum, pac jsme v oleji:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
To píšu o více autech.Ty Nankang NS1 nahradily právě ty sjeté Michelinky a jak už jsem psal jinde,byly to jedny z nejlepších letních pneu a za velice dobrou cenu(něco málo přes 2000,-Kč,jestli se dobře pamatuji).Byl jsem široko daleko první,kdo si Nankangy kupoval,když se začaly dovážet.Přistupoval jsem k nim s nejistotou,co budou zač.....a oni mě zatím více než mile překvapily.
Dívám se,že jsi nakoupil celou baterii olejů.Po tvém řádění už zbyl jen prázdný regál. Za ty peníze-nekup to. Já jsem ho kupoval za 99,-Kč/l.Teď je ještě levnější?
Dívám se,že jsi nakoupil celou baterii olejů.Po tvém řádění už zbyl jen prázdný regál. Za ty peníze-nekup to. Já jsem ho kupoval za 99,-Kč/l.Teď je ještě levnější?
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Na fotce chybi jeste 7 kousku, ty uz jsem stacil vyskladnit...
ted stoji 80Kc litr, tedy o 20Kc na litr min, pro me to pri vymene znaneba 120Kc uspora. Jelikoz naftovy filtry na CRDi stoji od 350Kc vys, jsem za usporu rad.
ted stoji 80Kc litr, tedy o 20Kc na litr min, pro me to pri vymene znaneba 120Kc uspora. Jelikoz naftovy filtry na CRDi stoji od 350Kc vys, jsem za usporu rad.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hardcame, tak olej už je doma. Doporučuji nakupovat ND u autostangl.cz. Mám dojem, že oil filter tam mají za 220,- Kč a řadu věcí od ceníkové hodnoty.
Mám prosbu na všechny: Jaké máte zkušenosti s autobateriemi? Mám 5 let originál H. a bojím se, že letošní zimu nepřežije. Dík za odpo. Uvažuji o Varta Silver 70 Ah
Mám prosbu na všechny: Jaké máte zkušenosti s autobateriemi? Mám 5 let originál H. a bojím se, že letošní zimu nepřežije. Dík za odpo. Uvažuji o Varta Silver 70 Ah
Pánové, něco ještě ke gumám: Polaris 2 teď budu znovu nazouvat - mám je na disku, obojí od novoty. Na jízdu průměr, ale: Závěží jak prase, Made in Romania. Chtěl jsem být vlastenec, ale práci si vzali romové, zisk Němci. Koupil jsem letní Fuldy Carat Progresso á 1475,- , vypadaj velmi dobře /vítěz testu/, na auto přijdou až na jaře. Tak budeme vidět.