Bangla píše:A copak se ti na ix35 nezda? Zda se mi trochu smutne to, ze mas nove auto za 3/4 mega a koukas po levnejsim nissanu, se kterym si vsak byl doposud spokojen (QQ). Bylo by dobre znat duvody proc se ti ix35 tak nezamlouva a jaktoze te nadseni bleskove opustilo. Zkratka bych predpokladal, ze po presednuti ze starsiho a levnejsiho auta do drazsiho, novejsiho a technologicteji pokrocilejsiho vozu budes nadsen. Nadruhou stranu se starym autem si byl jiste v symbioze, takze kazde nove ti mozna bude pripadat zpocatku jine, mozna subjektivne horsi. Nebo se pletu? Pokud to nechces hazet sem muzes mi to podrobne vylicit do posty, tech negativnejsich zkusenosti od majitelu vseobecne na foru neni, diky predem za ochotu
No, tak levnejsi QQ nebyl, byl v plne Tekna vybave za priblizne stejne penize..Ale to neni podstatne. u ix35 mne na prvni pohled zaujal design , vybava a 5-ti leta zaruka. Navic se libil hodne i me manzelce a i to melo svuj dil na rozhodovani..... A co se mi nelibi ? Samozrejme to je ciste subjektivni, ale ve zkratce - QQ ma vyrazne mekci podvozek, mnoho nerovnosti v nem neni citit, ix35 nekdy docela "poskakuje" . Dale sedacky, ty mi vadi asi nejvice. Nevedou zada tak dobre, jako u QQ, jsou tvrdsi a nejsou zdaleka tak pohodlne, ergonomie neni dotazena a napr. mi vadi i to, ze je potreba neustale nastavovat vysku, protoze paka na jeji upravu je nestastne umistena a staci dotek stehnem pri vystupovani a sedacka jede z nastavene vysky dolu.... Dale mi nesedi spotreba. U stejneho obsahu ma ix35 spotrebu o dost vetsi, coz je dano zejmena klasickym automatem, i kdyz 6-ti stupnovym. QQ ma CVT=bezestupnovou prevodovku, na kterou si clovek hodne rychle zvykne a ktera dava vyrazne nizsi spotrebu . Pak se mi zda, ze je ix35 i hlucnejsi a take mi docela zacinaji vadit tvrde plasty na pristrojovce, QQ je ma lepsi-mekcene. A podobnych musek je vic.... Zkratka, lepsi pocit jsem mel v QQ, i kdyz je to opravdu ciste subjektivni. Jinak jsem celkem spokojeny, vybava apod. je vice ,nez bohata a auto urcite dobre. Ale mozna jsem si mel dat na rozhodovani vice casu a vice zkusebnich jizd....... Na ten novy Nissan Juke jsem docela zvedavy. Je to male auto, ale s vyrazne sportovnim charakterem, 190 koniku je lakavych, ma opet CVT a velmi bohatou vybavu atd. Uvidime, jak mne oslovi. Pokud ano, rad si udelam na vanoce radost a me manzelce take, az ji ix35 necham. Ta je z neho, na rozdil ode mne ,nadsena a velmi spokojena. Staci ?