Zdravím. Mám na majitele motoru CRDI skromný dotaz. Při volnoběhu, při rozjíždění, respektive i při samotné jízdě jde slyšet celkem jasně a zřetelně takový jak bych řekl "suchý" zvuk otáčejícíseho řemene. Když nastartuju auto, cca na 3 sekundy je z motoru tento zvuk slyšet dost zřetelné a následně se to utiší na určitou hladinu. Píšu to pro to, že si vzpomínám na krasný dieselový, ale zároveň nehlučný chod tohodle motoru bez žádných jiných vedlejších projevů. Když to porovnám se současným stavem, je to úplně jinde. Chápu, že se řemen otáčí a slyšet vždy trochu bude. Spíše mi jde o to, jestli to neznačí, že je něco špatně? Před 30 000 km (To mělo auto nějakých 60 000 km) byla měněná napínací kladka a drážkový řemen. Není to klasický známy "pisklavý" zvuk, jak je často slyšet u starších aut. Ale jak jsem již zmínil, je to slyšet celkem dost a úplně to ve mě vybízí touhu to trochu promazat, ať je to jako dřív
. Před cca půl rokem jsem v servise při nějakém servisním úkonu poprosil, ať se mi podívají, jestli je řemen v pořádku. Řekli mi že je vše ok. Mám to brát tak, že při nájezdu nějakých 100 000 km se už prostě takové věci začnou projevovat a nic s tím neudělam? Jak to máte vy? Předem díky
Hyundai Accent MCT 1.5 CRDi (81 kw), r.v. 2006