1,6 GDI, paket komfort, plus, parking, full klima, pneu 195/65 allu
Najeto 1 500 km.
+ prostorný interiér (porovnávám s Ford Focus, který byl dlouho vysněným vozem), zejména u spolujezdce je obrovský rozdíl (to byl jeden z důvodu proč nakonec i30). Středový panel nijak neomezuje a nikde netlačí (nohy) ani při delší jízdě, to je taky super a nebývá to u všech aut zvykem
+ jízdní vlastnosti, zejména tlumení nerovností. Jsem zvyklí na francouzská auta (hlavně Renault), ale tohle mi sedí víc. Přístihnul jsem se, že se nějak přestávám vyhejbat dírám...
+ kvalita a design (otázka vkusu) interiéru. Pro mě hodně luxusní vzhled v noci s podsvícenými přístroji (modrá je dobrá).
+ v zadu si zatím taky nikdo na nedostatek prostoru nestěžoval

+ zvuk a lehkost zavírání dveří a kufru. To maj pěkně vyladěný.
+ parkovací kamera v zrcátku. Nejdřív jsem to nechtěl jako blbost (ovšem automatická klimatizace jde jenom s Paketem parking

+ motor 1,6 GDI. Pružnost a tichost v nízkých otáčkách. Dá se řadit do 2 tis. otáček, prakticky jako s TD, na běžné cestování v tomto režimu absolutně dostačující dynamika, na 6. jedu v pohodě 60 a plynule zrychluje (plynule pro cestovní jízdu).
+ rádio s USB (dnes asi standard), ale líbí se mi snadné ovládání, zobrazuje to co potřebuju, žádné blbosti. Zvuk pro běžného posluchače se mi zdá OK. Koupil jsem si malou mikro USB s 8GB a CD ani nepotřebuju.
- motor 1,6 GDI. Přiznám se, že jsem od motoru s 99 kW čekal větší zátah ve vyšších otáčkách, ale dneska je prostě vše podřízeno ekologii a spotřebě. Na sportovnější jízdu to prostě není ani zdaleka.
- v kufru mě štve instalovaná mezipodlaha s odkládacími schránkami (standard v případě auta s rezervou). Zbytečně snižuje využitelný prostor kufru na výšku o cca 10 cm. Přitom spousta bordelu se dá schovat přímo do a kolem rezervy a jinak to je opravdu odkládací místo jenom na bordel. Začínám přemýšlet jak to vymontovat

- začalo se ozývat nepříjemné pískání z průduchů vzduchu, asi od proudícícho vzduchu (na 2. rychlostní stupeň větrání, který ale také většinou používá automatika), když si pohraju s otevřením a zavřením průduchu, tak to někdy přestane
- začali se ozývat drobné pazvuky za prostoru odkládací přihrádky spolujezdce. Ale mám teď při každé jízdě nastražené uši, takže to možná moc prožívám.
- při zamknutí auta se automaticky nezavřou všechna okna (to mi přišlo jako samozřejmé, ale není...) zajímalo by mě, kolik by to automobilku stálo toto standardně zavést? že by stačilo přeprogramovat řídící jednotku?
- automatická klimatizace jde koupit jenom s Paketem parking (vysvětlí mi někdo logiku?)
- odhlučenění podběhů - je slyšet každý kamínek
- automatické stahování okna pouze u řidiče a to pouze směr dolů

Na doplnění spotřeba po 1500 km (zatím minimum město, hlavně mimo město a teď asi 400 km po dálnici): 6,7 l dle palubního počítače.
Postupně doplním o další poznatky.