Ad "každého věc" : tzn. když doma budu topit tzv. raketama, tak je to také jenom moje věc jo? OMG...
Moderátor: Moderátoři
Ááá pán je odborník,FORD píše:To Fiskaa,
když už jsi to rozpitval tak doufám že než si to tady napsal tak o tom něco víš konkrétního a ne jen psaní v časopisech...
Ano,máš pravdu,že tam probíhá částečné spalování ale víš ty vůbec co vzniká za sračky po tom spálení sazí a podobně?
Pokud nechápeš celkový princip této součástky tak tu raději o tom nepiš...
Při spalování těchto napěchovaných sraček ve filtru vzniká chemická reakce,při které jsou vypouštěny odpadní látky které jsou mnohem více škodlivé než nějaký kouř,jen to nejde vidět...
Za 5 let se o tom teprve začne psát ale to už bude euro 7 a hromada funkčních aut s filtry už beztak jezdit nebude a když už tak to malé procento se stratí...
Proč moderní euro 6 již někdy nemají filtry pevných částic?Ale diezel s vysokými tlaky to je nebo ne???
Pobav se s nezávislým a znalým člověkem co dělá na emisích a pak se možná budeš divit...
Co jsem zaslechl tak asi budeš ten z řad odpůrců dieselů....
Proč ne,je to každého názor na danou věc a tu nikomu neberme...
ještě ti dám jeden příklad aby jsi mne lépe pochopil...
Znáš firmu Mittal Steel z Ostravy?
Víš kolik tato firma vypouští sraček do ovzduší a my to tady dýcháme?
Každý rok mají reklamu,že mají nové filtry a lidi tomu věří a víš co za tím je?
Koupí si emisní povolenky...
Chces nám snad říct,že když tato firma převede hromadu peněz do státní pokladny tak ty splodiny z jejich komínů se nějak vytratí nebo zmizí???My je tady na Ostravsku dýcháme pořád stejně....Kdyby ty peníze šly aspon zpět do regionu na revitalizaci,pro děti a pod...Kdepak,postavíme další nákupní centrum kde z lidí tahat další prachy....
Tak už jsi mě konečně pochopil co jsem tím myslel???
Budeš se divit, ale v Pekinu nesmí jezdit auto starší 10 let a motocykly se spalovacím motorem, jen elektro. Smog v Pekinu je způsoben zejména blízkostí poště Gobi (cca 150 km) tím že se sráží jemný pouštní prach s teplým a vlhkým oceánským vzducem. Samozřejmě, velký vliv má i okolní průmysl, který tohle zhoršuje. Stejný smog jsem tam zažil v padesátých letech i předloni. Je to fakt dost hnusné.XMira píše:mkarais: Je mi jedno, jak to má zbytek světa, já jsem rád, že to tu nevypadá jak v Pekingu. A argumentovat tím, že jsou i jiné karcinogeny? No já mám teď nějak špinavé auto. Ale nezačnu kvůli tomu jezdit bahnem... když už je přece trochu špinavé....
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |