Slabé pružiny?!?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Slabé pružiny?!?
Taky si rikam, ono to taky musi nejak jezdit, kdyz to neni nalozene, az po strop, jak asi nekteri cesi jezdi )
VW Passat Variant B8 2020 110kW TDI EVO
Hyundai i30 kombi 1.6 GDI Czech Edition Festival (08/2016 - 4/2023) :(
Ford Mondeo 2004 2.0 TDCI Ghia 5dv (UK)
Fiat Stilo 1.6 16V 5dv / 1.9 JTD 3dv (UK) / MW 1.6 16V (ČR)
Fiat Punto 1.2 8V 3dv (UK)
- Reklama
Ahoj .Ze vraj sa to da riesit gumenými dorazmi pružin ./autodoplnky.com.cz /.Chcem to vyskusat,uvidime. 1,6 88kw-2015.
Slabé pružiny?!?
Taky jsem o tom uz slysel. Dej pak vedet co a jak.
Peugeot 308 SW 2024, 1.5 BlueHDi 96 kW
Hyundai i30 kombi 2016, 1.6 CRDi 81 kW
Hyundai i30 kombi 2016, 1.6 CRDi 81 kW
Ahoj.Tak som tie gumene dorazy nahodil do zadnych pružin.Kupil som rozmer -105x33 mm./ Stranka-auto-doplnky .com-Ostrava/.Sadlo to tam dobre. ..Prvy dojem -jazda v pohode,zatial len kratka .Uvidim ako sa to bude chovat .Caute.
U i 30 se dají vyměnit zadní pružiny.. stačí říct že jezdíte pořád naložení a je je to nebezpečné ... Pak si jen vyfotí barevné označení pružin.. a podle toho vám tam hodí jinatsi tvrdší..
Zajímali by mně bližší informace.Nejezdím stále naložený ale jsme čtyři řádně urostlí dospělí.
25.7.2013Hyundai i30 combi.1.6GDi 99KW,Trikolor Parking světle modrá metalíza 170000km.6,59 l/100km
2.7.2003-13.7.2013 Š.fabia combi 2002 1.4 74KW,Comfort-modrá selhání rozvodového řemene.173000km.
4.1983-6.2003.Š120LS červená.Prasklou poloosu.340000km,
2.7.2003-13.7.2013 Š.fabia combi 2002 1.4 74KW,Comfort-modrá selhání rozvodového řemene.173000km.
4.1983-6.2003.Š120LS červená.Prasklou poloosu.340000km,
Záleží na ochotě servisu.. ale vím že jedno firemní dostalo jinatsi pružiny protože jezdilo věčně naložený.
Vím informací nemůžu říct
Vím informací nemůžu říct
Ahoj,
uvádím mou zkušenost s poddimenzovanými zadními tlumičemi, či pružinami: zkusil jsem to u prodejce /Domanský Zdiby - auto je na leasing , tak kvůli zachování záruky/.
V servisním oddělení sice trochu koukali co chci, ale když jsem jim ukázal naložený kufr / vozím v autě cca 150 kg nářadí / a auto s jedním pasažérem vypadalo jako bych vyloupil banku a vezu dvacet zlatých cihel, uznali, že to asi je k řešení....
Poptali u dovozce zřejmě jiné tlumiče / nemyslím ale , že to jsou zátěžové, které jsem chtěl /, auto jsem musel přivézt, měřili mezeru mezi kolem a lemem / zřejmě - nemohl jsem být u toho, asi bych neokoukal hyundai dílnu a nemohl pak prodat know-how například vietnamcům / a zjistili, že auto se po vyložení zvedne cca o 2.5 cm.
Druhý den měli resumé a to takové, že mají číslo dílu, které jak jim řekl importér a prý ,, by měl být ten správný ´´a že by se vůz měl zvednout o 3 cm ......garance žádná a celý postup mi přijde poněkud amatérský.....cena za tuto pro mě akci s nejasným výsledkem je bratru 8500,-Kč.
Jelikož nejsem kaskadér, ani osel , poděkoval jsem za snahu pánům od domanského a zřejmě se budu muset smířit s novým autem s poddimenzovanými tlumičemi s hyundai vizáže želvy a budu se bát přejet vyšší retardér, nebo jinou nerovnost......je to ale ku...a nepochopitelné a zfušované!
Je to škoda, je to má první zkušenost s Hyundai, chápu, že je auto levnější než třeba neustále zmiňovaná koncernová konkurence, ale tohle je fakt tristní...jo podotýkám žena má rok starou i10 a tenhle problém to auto nemá...samozřejmě není naložené tolik, ale i když jsme v něm jeli čtyři, tak to nebyl takovejhle prů..r.....
Jo a další negativní zkušenost na sebe dlouho nedala čekat - zadní tlumiče víka kufru po měsíci při teplotě okolo nuly a denním používání již nedokážou víko zvednout v celém rozsahu a zůstanou cca 30 cm pod vrcholem .....při zavírání se tváří , že to nebude moc dlouho trvat a budu muset zavírat tlakem zvenku.
Nu jsem zvědavý , co mě ještě čeká......ostatně mám co jsem chtěl
uvádím mou zkušenost s poddimenzovanými zadními tlumičemi, či pružinami: zkusil jsem to u prodejce /Domanský Zdiby - auto je na leasing , tak kvůli zachování záruky/.
V servisním oddělení sice trochu koukali co chci, ale když jsem jim ukázal naložený kufr / vozím v autě cca 150 kg nářadí / a auto s jedním pasažérem vypadalo jako bych vyloupil banku a vezu dvacet zlatých cihel, uznali, že to asi je k řešení....
Poptali u dovozce zřejmě jiné tlumiče / nemyslím ale , že to jsou zátěžové, které jsem chtěl /, auto jsem musel přivézt, měřili mezeru mezi kolem a lemem / zřejmě - nemohl jsem být u toho, asi bych neokoukal hyundai dílnu a nemohl pak prodat know-how například vietnamcům / a zjistili, že auto se po vyložení zvedne cca o 2.5 cm.
Druhý den měli resumé a to takové, že mají číslo dílu, které jak jim řekl importér a prý ,, by měl být ten správný ´´a že by se vůz měl zvednout o 3 cm ......garance žádná a celý postup mi přijde poněkud amatérský.....cena za tuto pro mě akci s nejasným výsledkem je bratru 8500,-Kč.
Jelikož nejsem kaskadér, ani osel , poděkoval jsem za snahu pánům od domanského a zřejmě se budu muset smířit s novým autem s poddimenzovanými tlumičemi s hyundai vizáže želvy a budu se bát přejet vyšší retardér, nebo jinou nerovnost......je to ale ku...a nepochopitelné a zfušované!
Je to škoda, je to má první zkušenost s Hyundai, chápu, že je auto levnější než třeba neustále zmiňovaná koncernová konkurence, ale tohle je fakt tristní...jo podotýkám žena má rok starou i10 a tenhle problém to auto nemá...samozřejmě není naložené tolik, ale i když jsme v něm jeli čtyři, tak to nebyl takovejhle prů..r.....
Jo a další negativní zkušenost na sebe dlouho nedala čekat - zadní tlumiče víka kufru po měsíci při teplotě okolo nuly a denním používání již nedokážou víko zvednout v celém rozsahu a zůstanou cca 30 cm pod vrcholem .....při zavírání se tváří , že to nebude moc dlouho trvat a budu muset zavírat tlakem zvenku.
Nu jsem zvědavý , co mě ještě čeká......ostatně mám co jsem chtěl
Tak nevím co má společného tlumič s tím že auto sedí, ale že majitelé octávií si nechají zvedat auto podložkou pod péra je zřejmě normální. Potřebuji nebo chci vyšší, nebo auto s vyšší nosností- tak si ho koupím. Koupil jsem pro mně nevyhovující auto (nic jsem si o autě před koupí nezjistil a jsem trubka) a nechci ho měnit, tak se to musí nějakým způsobem upravit. Ať už nějakou podložkou, nebo výměnou za tvrdší pera. Já chtěl normální osobák pro rodinu s dostatečným kufrem, tak mám hyundai i30.
Hyundai I30 kombi, 1.6gdi, weekend. Tucson 2022, 1,6 T-gdi, 110kw, 4x4, smart
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
Honda Jazz, 1,4, 2008- prodaný
Hyundai Getz, 1.3, 2003- prodaný
psal jsem tlumiče, nebo pružiny, u domanského při popsání problému sami navrhovali výměnu tlumičů , byl u toho i jejich mechanik...já sám bych řešil zřejmě spíš silnějšími, nebo delšími pružinami, zřejmě včetně jiných tlumičů, popisuji jen zkušenost s autorizákem, jelikož možnost bastlení / podložky , tenisáky apod. / vzhledem k záruce nemám....Martinsp píše:Tak nevím co má společného tlumič s tím že auto sedí, ale že majitelé octávií si nechají zvedat auto podložkou pod péra je zřejmě normální. Potřebuji nebo chci vyšší, nebo auto s vyšší nosností- tak si ho koupím. Koupil jsem pro mně nevyhovující auto (nic jsem si o autě před koupí nezjistil a jsem trubka) a nechci ho měnit, tak se to musí nějakým způsobem upravit. Ať už nějakou podložkou, nebo výměnou za tvrdší pera. Já chtěl normální osobák pro rodinu s dostatečným kufrem, tak mám hyundai i30.
nepotřebuji auto s vyšší nosností, tenhle korejec není mé první auto, ale je první nové a první s tímto problémem. Jezdil jsem se stejným zatížením peugeotem 406 break, nebo vw golfem IV variant a ani jedno auto o tom prakticky nevědělo.Co se toho samotného zatížení týče , váhu zhruba odhaduju, ale je to podle mě 130 kg , max 150...a to mi tedy věru nepřijde s řidičem jako neúměrné zatížení kombi auta .....pokud bych tam narval 10 pytlů cementu a divil se , že to sedí , tak jsem magor , ale já spíš hádám, že většina čechů, kteří nutně potřebují kombíka ho ani nevyužívají, možná na vánoce na nákup a dvakrát za rok na dovolenou a korejští šetřílci se těmto kombíkářům přizpůsobili...chápu i nutnost kompromisu s nějakým nastavením podvozku, ale soudný člověk když se na to podívá, vidí, že se tady šetřilo až příliš.Já takhle jezdím prakticky každý den po Praze a bát se u každého retardéru, nebo obrubníku , jestli nebudu drhnout se mi úplně nechce.
Jinak trubka zřejmě jsem , že jsem si chtěl dopřát nový auto a nekradu, neměl jsem 600- 700 t na něco koncernovýho a koupil hjúnda .Co se dalo jsem si samozřejmě zjišťoval, zkouknul recenze , přečetl nějaké statistiky, auto prohlédl a projel, ale fakt jsem nepřijel s nářadím do autosalonu, jestli náhodou korejci nezapomněli na dostatečné odpružení zadní nápravy.
Tento problém vyřeší pružiny z IX35 ale musí se změřit vzdálenost od středu kola k lemu blatníku protože je víc druhů pružin.
Pan OndraB jen neví o čem mluví. Vztek mu zatemnil mozek.
Pan OndraB jen neví o čem mluví. Vztek mu zatemnil mozek.
Naposledy upravil(a) Os12 dne 22 pro 2016, 10:53, celkem upraveno 6 x.
-
Vážený pane Ondro,
Dovolím si reagovat na Váš příspěvek jménem společnosti Domanský pobočka Zdiby. Vede mě k tomu přesvědčení, že celá situace není popsána zcela objektivně. To, že Váš „problém" technika překvapil, je pravda. S podobným případem jsme se opravdu nesetkali, takže jsem ani neznali řešení.
Přesto jsme se pokusili vyjít Vám vstříc a celou záležitost následně konzultovali s HMCZ a to právě s ohledem na zachování záruky na vozidlo. Doporučeným řešením, které Vám bylo nakonec navrhnuto, byla montáž pružin z modelu iX35. Současně jsme se zaručili, že pokud to problém nevyřeší, nebo pokud pružiny nebudou konformní, uvedeme vůz do původního stavu, a nic Vám nebudeme účtovat. Toto řešení jste odmítl.
Velmi mě mrzí, že snahu našeho pracovník a lidí z HMCZ vyřešit Váš problém nazýváte amatérským postupem. Každopádně naše nabídka na tuto úpravu vašeho vozu stále platí a pokud se rozhodnete ji přijmout neváhejte mě kontaktovat.
Tomáš Novák
Vedoucí servisu
Dovolím si reagovat na Váš příspěvek jménem společnosti Domanský pobočka Zdiby. Vede mě k tomu přesvědčení, že celá situace není popsána zcela objektivně. To, že Váš „problém" technika překvapil, je pravda. S podobným případem jsme se opravdu nesetkali, takže jsem ani neznali řešení.
Přesto jsme se pokusili vyjít Vám vstříc a celou záležitost následně konzultovali s HMCZ a to právě s ohledem na zachování záruky na vozidlo. Doporučeným řešením, které Vám bylo nakonec navrhnuto, byla montáž pružin z modelu iX35. Současně jsme se zaručili, že pokud to problém nevyřeší, nebo pokud pružiny nebudou konformní, uvedeme vůz do původního stavu, a nic Vám nebudeme účtovat. Toto řešení jste odmítl.
Velmi mě mrzí, že snahu našeho pracovník a lidí z HMCZ vyřešit Váš problém nazýváte amatérským postupem. Každopádně naše nabídka na tuto úpravu vašeho vozu stále platí a pokud se rozhodnete ji přijmout neváhejte mě kontaktovat.
Tomáš Novák
Vedoucí servisu
Pán Novák, jednanie na úrovni,tak by to malo byť.
Len bohužial pán Os12,ktorý sa zdá má tiež niečo spoločné so servisom dosť neguje celkový dojem.
Len bohužial pán Os12,ktorý sa zdá má tiež niečo spoločné so servisom dosť neguje celkový dojem.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
-
Já bohužel netuším, kdo je autorem zmiňovaného příspěvku. Z tohoto důvodu nemohu tvrdit, že se nejedná o našeho zaměstnance, ani že jde o pracovníka jiného koncesionáře. Každopádně to na mě působí tak, že se dotyčný již s podobným problémem setkal a toto řešení je mu známé.
Ale souhlasím s vámi, že v kontextu s tím co jsem psal, to vyznívá negativně. Pokud by se ukázalo, že jde opravdu o někoho z naší pobočky, mělo by to pro něj zcela jistě nějaké důsledky.
Ale souhlasím s vámi, že v kontextu s tím co jsem psal, to vyznívá negativně. Pokud by se ukázalo, že jde opravdu o někoho z naší pobočky, mělo by to pro něj zcela jistě nějaké důsledky.
Co psal "OS12" ... ted to vypada, ze to smazal.
VW Passat Variant B8 2020 110kW TDI EVO