Všem děkuji za rady. Trochu se již považuji za odborníci
Snad se to vyřeší brzo neb aktuálně nemám čím jezdit
Nahradí vozidlo na hyundai nebylo k dispozici
Určitě dám vědět, jak jsem dopadla.
Hezký den! Šárka
Ovladač dvojspojky - problém
Moderátor: Moderátoři
-
- *
- Reklama
Re: Ovladač dvojspojky - problém
Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. V novembri roku 2021 som sa stal novým majiteľov vozidla Hyundai i40 2015 1.7 104kw s automatickou prevodovkou. Aktuálne som najazdil na aute okolo 10 tisíc km s tým, že tachometer ukazuje 150k km. Zrazu mi zasvietila kontrolka motora. Z motorového priestoru bolo počuť divný zvuk. Asi dva dni sme skúmali celý motor, že čo by to mohlo byť. Auto nestratilo výkon išlo stále normálne, len ten divný zvuk. Následne sme auto dali na zdvihák a zistili sme, že ten zvuk vychádza z prevodovky. Podľa všetkého treba vymeniť zotrvačník a spojku. Cena okolo 1500€ komplet oprava. Jediný problém v servise majú s tým, že nemajú sadu na nastavenie prevodovky, pobehal som celé mesto a jedine v originál servise Hyundai by to vedeli spraviť, lenže cena opravy v hrubom odhade by bola okolo 3000-5000€. Nemáte náhodou niekto z okolia Nitry, prípadne západné slovensko kto by mal sadu (viď príloha) na nastevenie prevodovky. Prípadne ak viete poradiť ako postupovať ďalej, budem rád za každé rady. Ďakujem
- Přílohy
-
- 0021_vs_toolbox_855513_001.jpg (46.42 KiB) Zobrazeno 720 x
-
- *
Ahoj, po delší době se ozývám, a i s výsledkem, jak jsem dopadla.
zde vše co mi vyměnili:
SET-DOUBLE CLUTCH
KROUŽEK POJISTNÝ(SEGROVKA)
LOŽISKO VYPÍNACÍ-DVOJITÉ
VIDLICE VYPÍNACÍ DVOJSPOJKY
SETRVAČNÍK
ŠROUB SETRVAČNÍKU
POTRUBÍ SÁNÍ MOTORU
a pak mi měnili i ten OVLADAČ DVOJSPOJKY, ale nemám ho zapsaný na faktuře takže teď nevím, zda tam neměl tedy být, ale cenově za 0kč.
Oprava cca 73tisíc Kč bez DPH bez toho ovladače dvojspojky a práce.
Ještě mě trápí jedna věc a to je, že při mírném stoupání mi cuká auto, a to mezi rychlostí 100-110km. Zařazenou mám 7. Nemyslím si, že by mi to předtím dělalo. Jakmile překročím rychlost přes 110km tak to už nedělá.
Co myslíte?
Příští týden jdu do servisu a uvidím co mi řeknou.
Jinak všem moc děkuji za pomoc!
Šárka
zde vše co mi vyměnili:
SET-DOUBLE CLUTCH
KROUŽEK POJISTNÝ(SEGROVKA)
LOŽISKO VYPÍNACÍ-DVOJITÉ
VIDLICE VYPÍNACÍ DVOJSPOJKY
SETRVAČNÍK
ŠROUB SETRVAČNÍKU
POTRUBÍ SÁNÍ MOTORU
a pak mi měnili i ten OVLADAČ DVOJSPOJKY, ale nemám ho zapsaný na faktuře takže teď nevím, zda tam neměl tedy být, ale cenově za 0kč.
Oprava cca 73tisíc Kč bez DPH bez toho ovladače dvojspojky a práce.
Ještě mě trápí jedna věc a to je, že při mírném stoupání mi cuká auto, a to mezi rychlostí 100-110km. Zařazenou mám 7. Nemyslím si, že by mi to předtím dělalo. Jakmile překročím rychlost přes 110km tak to už nedělá.
Co myslíte?
Příští týden jdu do servisu a uvidím co mi řeknou.
Jinak všem moc děkuji za pomoc!
Šárka
-
- **
Cena mě teda docela šokuje, protože u vozu co mám teď je největší strašák kompletní repas aut. převodovky kde v nejhorším případě je cena 40-50k včetně práce a s DPH
To škubnutí by mohla být "jen" banalita, pokud si řídící jednotka se špatnou spojkou ukládala adaptace, mohlo by pomoct zresetovat adaptace ŘJ (buď diagnostikou nebo aspoň přes noc odpojit autobaterii). Na druhou stranu by to měli udělat automaticky po opravě.. A nebo taky špatně spasovalí tu trubku sání.
To škubnutí by mohla být "jen" banalita, pokud si řídící jednotka se špatnou spojkou ukládala adaptace, mohlo by pomoct zresetovat adaptace ŘJ (buď diagnostikou nebo aspoň přes noc odpojit autobaterii). Na druhou stranu by to měli udělat automaticky po opravě.. A nebo taky špatně spasovalí tu trubku sání.
E60 525D 145kW 2007
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015
2x Accent 1.4 MCIII 74kW 2007
i30 GDi 99kW 2015
-
- *
Cena byla vysoká a to v tom není ten ovladač dvojspojky (cca 30 tisíc bez DPH).
V servisu to budu chtít určitě vyřešit. Určitě sem dám info, jak jsem dopadla.
Šárka
V servisu to budu chtít určitě vyřešit. Určitě sem dám info, jak jsem dopadla.
Šárka