spotřeba diesel
Moderátor: Moderátoři
Re: spotřeba diesel
Co by si plakal, spotreba je dobra.
Svagor teraz obisiel Taliansko na Stile 1.9 JTD so spotrebou okolo 5,5. Treba si uvedomit, ze Matrix ma vyssiu stavbu a teda vyssi odpor vzduchu, navyse je tu vysoky vykon vyzdimany z maleho motora. Takze v poho.
Svagor teraz obisiel Taliansko na Stile 1.9 JTD so spotrebou okolo 5,5. Treba si uvedomit, ze Matrix ma vyssiu stavbu a teda vyssi odpor vzduchu, navyse je tu vysoky vykon vyzdimany z maleho motora. Takze v poho.
Matrix 1.6
- Reklama
Na pozicanom matrixe 1.5 CRDi, 81 kw r. 2007, najazdene 16 tis. km od sestry som v BA tankoval plnu az po hrdlo.
Trasa februar 2009: teplota cca - 10 st., zimne pneu.
Ba - Slovenska Volova, okr. HE, ztade do Porubky - okr. SO ztade spat do Slovenskej Volovej.
Slovenska volova - Zilina - Trencin - Trnava - Ba.
Celkom najazdene 1190 km a az potom som tankoval do nadrze voslo 54,7 litra po hrdlo.
Priemerna spotreba 4,59 l/100 km.
Cestou na vychod sme sli 2 v aute a spat po Nove Mesto nad Vahom 5, ztade zase 2 do Ba.
Rychlost neprekrocila 110 km a slo sa prevazne podla predpisov.
Velmi, ale velmi zalezi ako sa moc tlaci na plyn.
Doteraz som vzdy vedel urobit na kazdom aute, ktore som mal v ruke mensiu spotrebu ako udava vyrobca.
Zaklad je vediet ako ten onen motor pracuje a zohladnit to v pevadzke.
Trasa februar 2009: teplota cca - 10 st., zimne pneu.
Ba - Slovenska Volova, okr. HE, ztade do Porubky - okr. SO ztade spat do Slovenskej Volovej.
Slovenska volova - Zilina - Trencin - Trnava - Ba.
Celkom najazdene 1190 km a az potom som tankoval do nadrze voslo 54,7 litra po hrdlo.
Priemerna spotreba 4,59 l/100 km.
Cestou na vychod sme sli 2 v aute a spat po Nove Mesto nad Vahom 5, ztade zase 2 do Ba.
Rychlost neprekrocila 110 km a slo sa prevazne podla predpisov.
Velmi, ale velmi zalezi ako sa moc tlaci na plyn.
Doteraz som vzdy vedel urobit na kazdom aute, ktore som mal v ruke mensiu spotrebu ako udava vyrobca.
Zaklad je vediet ako ten onen motor pracuje a zohladnit to v pevadzke.
WAW si čaroděj to je fakt hezká spotřeba přímo scifi ale je fakt že já když jedu po dálnici tak pod 130 nejdu nejspíš to bude tim
kdybych jezdil trochu jako důchodce ..... možná je i trasa do práce krátká ,33 km to se tak akorát stihne ohřát motor
kdybych jezdil trochu jako důchodce ..... možná je i trasa do práce krátká ,33 km to se tak akorát stihne ohřát motor
Matrix 1.5 CRDi VGT
Momentalne jazdim na renault thalia 1.2 16 V 55 kw.
Dlhodoby priemer vacsinou v meste 2/3 mesto mam v lete ked je teplo priemer 5.7 / 100
Ked je zima tak to stupa na 6.2.
Inac vyrobca udava mesto so studenym startom 7.7., priemer 5.9, mimo 5
Mimo mesta jazdim aj za 4.8.
Jazdim plynulo do max. 3 tis. ot., a ked idem uz 60 tak pekne na 5 - motor toci nejakych cca 1900 ot.
Proste na spotrebu.
Dlhodoby priemer vacsinou v meste 2/3 mesto mam v lete ked je teplo priemer 5.7 / 100
Ked je zima tak to stupa na 6.2.
Inac vyrobca udava mesto so studenym startom 7.7., priemer 5.9, mimo 5
Mimo mesta jazdim aj za 4.8.
Jazdim plynulo do max. 3 tis. ot., a ked idem uz 60 tak pekne na 5 - motor toci nejakych cca 1900 ot.
Proste na spotrebu.
tak najeto 45tis. spotřeba stále stejná - 7,51 l .Svižná jízda po Praze.
1.5CRDI (98kW)
ahoj všichni,
zajímalo by mne kolik múže zústat nafty v nádrži při rosvícení kontroky rezervy,případně kolik ještě najedete kilometrú.
dík pagy
zajímalo by mne kolik múže zústat nafty v nádrži při rosvícení kontroky rezervy,případně kolik ještě najedete kilometrú.
dík pagy
HYUNDAI MATRIX 2009 1,5 CRDI-VELVET RED
mam sice benzin ale osobna skusenost je taka ze ked zacne svietit kontrolka tak tam dam maximalne 40-45 litrov.
naposledy mi blikla kontrolka a po prejdeni asi 30 km tam voslo 47 litrov... takze rucicka je dost orientacna...
naposledy mi blikla kontrolka a po prejdeni asi 30 km tam voslo 47 litrov... takze rucicka je dost orientacna...
Hyundai Matrix 1.6 (novy model 2008) - ostalo pre rodinku
Hyundai Matrix 1.6 (stary model 2002) - mamina
Peugeot 407 2.0 100kW - moja laska
Hyundai Matrix 1.6 (stary model 2002) - mamina
Peugeot 407 2.0 100kW - moja laska
Zdravím, najel jsem na novém Matrixovi zatím tři nádrže. Denně udělám okolo 80 km, z toho tak 20 km město. Řek bych klidná průměrná jízda, občas zapnu klimu. Na nádrž najedu 1000 km a beru 55l do plné, takže 5,5l/100km. Naftu beru zatím U Shell a OMV, časem se pokusím přejít k někomu levnějšímu. Do úplně nového auta jsem nalil i 60l nafty, takže by snad bylo možné na nádrž najet i 1100 km ale nemám odvahu, žíznivé oko svítí aji tak proklatě dlouho. Zatím spokojenost, spotřeba dobrá a když je potřeba vyškolit nějakýho toho frajera, dostatečný výkon se vždycky najde
Matrix 1,5CRDi VGT
Matrix 1,5CRDi VGT
Tak a prvých 1000 km mám už za sebou a všetko iba po meste. Spotreba 6,4 l, takže zatiaľ spokojnosť .Tankujem iba na slovnafte a do nafty nepridávam nič!
MATRIX 1.5 CRDi VGT
tak rok a púl,najeto 19 000 km a spotřeba dlouhodobě těsně pod 6,4 l.
tankuju v makru a přidávám VIF,občas AGIP.
tankuju v makru a přidávám VIF,občas AGIP.
HYUNDAI MATRIX 2009 1,5 CRDI-VELVET RED
Zdravím mám najeto 26 000 matrix crdi 81kw 10/2008 baští 6 l nijak se neomezuji naposled když jsem vyrazil jsem doma zapoměl natankovat ,myslím tím z domácího zdroje a projel jsem červené světlo o 110 km dotankoval jsem 50 litrů do nafty přidávánm super diesel aditiv ,protože se z nafty stává skoro řepkový olej a kdysi když jsem měl passat tdi tak jsem natankoval omylem bio a bylo po střikách nevěřte a to nedělám reklamu a dávejte aditiv v zimě v létě těch pár kaček na nádrž už Vás nespasí ale vaše střiky jo. a od začátku co ho miláška mám tankuji jen u jediné pumpy ,tedy kromě jedné dálkoviny do Itálie v v Rakousku , Němce dělám v poho na otočku 750 km a levně lidi pomlouvají ONO a ono je to asi v něčem jiném kdyby prodával sračky tak ho asi ČOI přegumuje jak tužku když tam byli naposledy celníci nabírali vzorky 14 dnů u každého stáčení a nocovali tam aby jim nic neuteklo.To víte závist je veliká čechy malý udavačů jak máku.
-
- *
Tak aditivum žádné neliju, ale kdybych měl nové auto, resp. nový motor, asi bych o tom přemýšlel víc. Ale už mám 110 tisíc, takže to teď asi už nemá smysl řešit. Je fakt, že zelená loby s řepkou nadělá víc škody než užitku a kdoví, jak ještě víc se to v budoucnu negativně projeví, viz: http://kolarj.blog.idnes.cz/c/143491/Re ... adrzi.html. Jinak u ONO tankuju pravidelně delší dobu a zatím žádný problém i v extrémních zimních dnech. Myslím si, že oni dohánějí zisk z levnějších PHM velkým obratem, protože u nich je, narozdíl od prázdných pump v okolí, věčně fronta. V kvalitě to myslím nebude, možná bychom se divili, u jakých renomovaných pump se míchaj sračky. Škoda, že je ČOIka tak neprůstřelná. Když někdo koupí nazelenalý salám v Kauflandu, ví to celá republika večer ve zprávách, ale kde jsou mizerné PHM, to nesmí říct? Nechápu...
Matrix 1,5 CRDi 60kW 2003
No praveze na tvojom mieste by som s tym aditivom rychlo zacal. Nam sa zacal sluzobny Matrix, rovnaky model ako tvoj, kazit pri cca 120-130.000 km. Najskor vstrekovacie cerpadlo, potom vstreky... Ak chces najdi si to v starsich temach. Nikdy sme tam ziadne aditivum nedavali. Myslim, ze tebe moze este pomoct.
Matrix 1.6
-
- *
No nevím, jestli přidané aditivum je tak všemocné, ale je fakt, že nejsem motorář odborník. Já spíš věřím na šetrné zacházení s motorem a citlivý způsob jízdy obecně. Tam si myslím, že je velký prostor ovlivnění poruchovosti, či životnosti motoru, resp. celého auta. Čím jezdím poslední léta klidněji a plynuleji, tím méně servisuji. V servisu jsem nebyl vlastně posledních 6 let vůbec, když nepočítám jednou výfuk, což je spotřební věc. Nedivím se, že se jakýkoliv služebák sype, protože se k němu většina šoférů prostě neumí chovat. Kolikrát neumí zacházet se svým, natož s cizím. A čím víc šoférů se na autě střídá, tím větší je jeho zkáza. Vím z vícero osobních zkušeností. Jinak poslední měření spotřeby kombinace 1/3 město, 1/3 okresky, 1/3 silnice 1.třídy a to vše na 1/2 s klimatizací a s typickým chalupářským zatížením většinou na max , za 6,26l/100km.
Matrix 1,5 CRDi 60kW 2003