Aky olej kupit na 1.garancnu na benzin 1.4 ?

Motorové součásti, spojka, provozní kapaliny

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Re: Aky olej kupit na 1.garancnu na benzin 1.4 ?

Příspěvek od Mexican »

Vilda píše:
cert píše:Tak já pořídím na první garančku tento olej:
http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... -litry-583
Viskozitu 10W-40 jsem požíval na VW Golf III a max. spokojenost.
Certe, jakej máš olej v motoru teď od prodejce ?? Mě tam předávací technik tlouk do hlavy klíny, že tam musí být plná synt. 5 W-30 ...... a 10W-40 je polosyntetika ??

ale ved odkaz ide na syntetiku 5W40.. cert len pisal ze rovnaku znacku ale 10W40 pouizval v Golfe a tak je spokojny
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Reklama

cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Vilda píše:Certe, jakej máš olej v motoru teď od prodejce ?? Mě tam předávací technik tlouk do hlavy klíny, že tam musí být plná synt. 5 W-30 ...... a 10W-40 je polosyntetika ??
No, na můj dotaz mi prodej řekl, že tam je nějaká prvonáplň a pořádně nevěděl co. Tak jsem se nedal odbýt a řekl jsem, že se stavím druhý den, aby mi to zjistili. Takže v Accentu je z výroby 5W-30. Přímo Hyundai - em je doporučeno používat oleje Castrol, ale lze samo i jiné. Mrkněte sem: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... sc&start=0 - tam jsou lidi, co tomu rozumí a tazatel se vlastně ptá na "naši záležitost".
Jinak já jsem sondoval u nás prodejce olejů Q8 a do Accenta by připadal ve viskozitě 5W-30 olej Q8 Formula G Longlife nebo Q8 Formula V Longlife (G je testovám pro General Motors a V je testovám pro VW). Od obou mám technické listy a zítra je předhodím autorizáku k tomu, který si mám vybrat. Ač tady neznámý je Q8 jeden z nejlepších olejů vůbec.

Jinak v Golfu jsem jezdil na Q8 Formula Advanced (10W-40) 4 roky a max. spokojenost. A navíc jsem ho měl stáčený za superšpic cenu.

Jo a 10W-40 neznamená že je olej polosyntetický, 5W-40 syntetický a 15W-40 minerální. Čísla udávají viskozitu na studena (to před W) a za tepla to druhé zjednodušeně řečeno. Pokud to někoho zajímá, tak si projděte diskusní forum na www.oleje.cz
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

Koupil jsem nedávno olej Q8 Formula Excel 5W-40. Prodejce mě velmi příjemně překvapil, jednak celkem solidní cenou, rychlostí, info-maily o průběhu objednávky a navíc dovozem zdarma do domu (po Brně), kdy se ještě telefonicky ujistil, že ho očekávám. Věřím, že servis v Hodoníně nebude mít problém, aspoň tady se psalo, že tam jsou z hlediska dovezených olejů v pohodě :)

http://www.moto-oleje.cz/q8-formula-exc ... odukt-333/
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Motor a převodovka“