beriem spat, vyskusane - stretavacky sa vypnu ak sa zapnu natrvalo dialkove. pri svetelnej hukacke ostanu svietit obidve vlaknaMexican píše:adam221 ehm.. myslim ze u Accentu sa stretavacky nevypnu. U fiesty ano, u Accenta veru nie
Denní svícení
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní svícení
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Reklama
- miro263
- **
- Kontaktovat uživatele:
Kedze ste ma na zraze troska nadcali s DRL, tak som sa zacal presviedcat o vyhodnosti.
Nejde mi o navratnost investicie ako takej, ale skor o zvedavost.
Zobral som merak a zacal merat odbery.
Meranie prebiehalo tak, ze som si najprv bypassol merak, aby mi nabehove prudy neodpalili poistku vnom ( mam len do 15A), a potom odpoji bypass.
Cize:
Napatie baterie: 12.51V
Odber prudu pri vypnutom aute : 15mA tj: 0.18765 W
Odber prudu pri zapnutom zapalovani a parkovackach: 4.76A tj: 59.55 W
Odber pri zapnutom zapalovani a stretavackach: 12,47A tj: 159.63 W
Odber prudu pri zapnutom radiu a ventilatore na 1 stupni ( moja oblubena poloha ) som sa neodvazil zmerat, kedze to by bolo uz asi mimo rozsah meraku.
Altik ma vykon: 90A pri 13.5V ( nebudem to prepocitavat na 12.51V a ani na voltaz pri beziacom motore 14.7V, jedna sa mi o ciste informativny prepocet)
to jest 1215W
Cize altik pri plnom vykone odobera cca 1519W Pri ucinnosti 80%
Stretavacky (neratam nabijanie akumulatora) odoberaju cca 13.14% z vykonu altika, ktory pri 80% ucinosti berie autu vykon: 199W
1.4 ma vykon 71,3kW a pri "jazdnych otackach" 3000 (90 -100 km na 5tku) ma vykon podla grafu: https://www.hyundaiclub.net/download/file.php?id=13677
38Kw, cize pri zapnutych stretavackach ( vypnuty vent. a radio) mu uberaju svetla ( a nie blbosti, kedze som nezmeral odber prudu pri zapnutom zapalovani a bez svetiel) vykon o 0.52%
Skoda, ze som nezmeral spotrebu prudu len pri zapnutom zapalovani...
Kazdopadne to na spotrebu nema teda velky vplyv pri konstantnej jazde.
Pri volnobehu altik odobera podstatne viac. Kedze krivka na grafe nejde nizsie ako 1500o/min tak to neviem posudit.
Ale pri tych otackach to je: 1,32% vykonu.
Cize ak poviem cisto hypoteticky ze pri 800o/min ma auto vykon 9kw tak to je 2,21%
Takze ten vplyv uspory tam bude Maly, ale predsa. ( samozrejme tie cisla budu ine, lebo DRL berie cca 15W, ale ako orientacna kalkulacia to staci)
Ale moje dovody pre kupu DRL su:
1. nebudem musiet rozoberat palubku ked sa vypalia ziarovky. troska ich prestanem trapit.
2. Chem ich.
PS: Pre tych co schu rypat, jedna sa len o priblizny vypocet pre moju potrebu. Nemal som chut s 2ma slivkami vsebe to merat na presno a mozno to niekoho bude zaujimat tak som to dal tu do fora
Nejde mi o navratnost investicie ako takej, ale skor o zvedavost.
Zobral som merak a zacal merat odbery.
Meranie prebiehalo tak, ze som si najprv bypassol merak, aby mi nabehove prudy neodpalili poistku vnom ( mam len do 15A), a potom odpoji bypass.
Cize:
Napatie baterie: 12.51V
Odber prudu pri vypnutom aute : 15mA tj: 0.18765 W
Odber prudu pri zapnutom zapalovani a parkovackach: 4.76A tj: 59.55 W
Odber pri zapnutom zapalovani a stretavackach: 12,47A tj: 159.63 W
Odber prudu pri zapnutom radiu a ventilatore na 1 stupni ( moja oblubena poloha ) som sa neodvazil zmerat, kedze to by bolo uz asi mimo rozsah meraku.
Altik ma vykon: 90A pri 13.5V ( nebudem to prepocitavat na 12.51V a ani na voltaz pri beziacom motore 14.7V, jedna sa mi o ciste informativny prepocet)
to jest 1215W
Cize altik pri plnom vykone odobera cca 1519W Pri ucinnosti 80%
Stretavacky (neratam nabijanie akumulatora) odoberaju cca 13.14% z vykonu altika, ktory pri 80% ucinosti berie autu vykon: 199W
1.4 ma vykon 71,3kW a pri "jazdnych otackach" 3000 (90 -100 km na 5tku) ma vykon podla grafu: https://www.hyundaiclub.net/download/file.php?id=13677
38Kw, cize pri zapnutych stretavackach ( vypnuty vent. a radio) mu uberaju svetla ( a nie blbosti, kedze som nezmeral odber prudu pri zapnutom zapalovani a bez svetiel) vykon o 0.52%
Skoda, ze som nezmeral spotrebu prudu len pri zapnutom zapalovani...
Kazdopadne to na spotrebu nema teda velky vplyv pri konstantnej jazde.
Pri volnobehu altik odobera podstatne viac. Kedze krivka na grafe nejde nizsie ako 1500o/min tak to neviem posudit.
Ale pri tych otackach to je: 1,32% vykonu.
Cize ak poviem cisto hypoteticky ze pri 800o/min ma auto vykon 9kw tak to je 2,21%
Takze ten vplyv uspory tam bude Maly, ale predsa. ( samozrejme tie cisla budu ine, lebo DRL berie cca 15W, ale ako orientacna kalkulacia to staci)
Ale moje dovody pre kupu DRL su:
1. nebudem musiet rozoberat palubku ked sa vypalia ziarovky. troska ich prestanem trapit.
2. Chem ich.
PS: Pre tych co schu rypat, jedna sa len o priblizny vypocet pre moju potrebu. Nemal som chut s 2ma slivkami vsebe to merat na presno a mozno to niekoho bude zaujimat tak som to dal tu do fora
Naposledy upravil(a) miro263 dne 16 kvě 2011, 10:32, celkem upraveno 2 x.
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
a kopec dalsich nehyundaioidnych
- ZdeněkSvoboda
Já jsem si taky nekupoval denní svícení kvůli spotřebě paliva (které se taky nekonalo), ale kvůli úspoře v žárovkách. Používám drahé žárovky od Philips (s modrou baňkou) a když jsem je používal denně, tak jsem měnil snad po půl roce (cena sady cca 550 Kč). Teď už je tam mám přes rok a vlákno se zdá být ještě dobré (ťuk ťuk).
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
miro263
Jdeš nato hezky vědecky Jentak jsem to přelítnul očima ale vypadá to že to máš ok..
V palubce ti žádný žárovičky nepopraskaj, jsou tam diody..
Jinak, pokud jsi je okukoval na srazu, mám stejný jako 69Pavel. A řeknu ti je to pohoda.. o nic se nestaráš, jen nastartuješ a jedeš.. Zato je to horší, když řídím auto manželky, tam věčně zapomínám..
Jdeš nato hezky vědecky Jentak jsem to přelítnul očima ale vypadá to že to máš ok..
V palubce ti žádný žárovičky nepopraskaj, jsou tam diody..
Jinak, pokud jsi je okukoval na srazu, mám stejný jako 69Pavel. A řeknu ti je to pohoda.. o nic se nestaráš, jen nastartuješ a jedeš.. Zato je to horší, když řídím auto manželky, tam věčně zapomínám..
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
- miro263
- **
- Kontaktovat uživatele:
Ak by ste sa niekto rozhodli montovat DRL
Tak vzdialenost od zeme je 260mm a otvor pod hmlovkou ma 26mm a zuzuje sa. Takze radsej si vyberte DLR 23mm siroke. Tou cestou pojdem aj ja.
Pravdepodobne Philips DayLight 4 alebo 5
Nejake to video:
http://www.youtube.com/watch?v=NcEcrZLcspg
Ako inspiracia mi je zolda:
Tak vzdialenost od zeme je 260mm a otvor pod hmlovkou ma 26mm a zuzuje sa. Takze radsej si vyberte DLR 23mm siroke. Tou cestou pojdem aj ja.
Pravdepodobne Philips DayLight 4 alebo 5
Nejake to video:
http://www.youtube.com/watch?v=NcEcrZLcspg
Ako inspiracia mi je zolda:
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
A o tom to je. Já je mám na obou autech a naprostá pohoda. Nastartuješ a jedeš. A na sluníčku jsou líp vidět než obyč. žárovky.miro263 píše:
.....
2. Chem ich.
V pátek jsem byl s Atosem na STK a prošly bez jediné připomínky.
miro263: A na té fotce Zoldových DRL je moje ruka! Já se holt vnutím všude
Sice jsem to psal už jinde, ale taky se na to letos chystám, jen vybrat vhodný typ z aktuální nabídky z hlediska rozměrů a zapojení. Co se týká důvodů, taky je v prvé řadě na autě "chci" a pak je tu příjemný komfort ovládání, kontrastní svítivost ve dne i příjemný estetický efekt. Finanční úspora je (včetně investice do DRL) spíš hypotetická, ale když bude, tak jedině dobře
Sice jsem to psal už jinde, ale taky se na to letos chystám, jen vybrat vhodný typ z aktuální nabídky z hlediska rozměrů a zapojení. Co se týká důvodů, taky je v prvé řadě na autě "chci" a pak je tu příjemný komfort ovládání, kontrastní svítivost ve dne i příjemný estetický efekt. Finanční úspora je (včetně investice do DRL) spíš hypotetická, ale když bude, tak jedině dobře
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
DRL u Accenta je prave skor ta imageovka. S tym bodom u Mira a dalsich, ze to proste chcu je bod opodstatneny
brane ciste racionalne nema vyznam nad DRL vobec uvazovat
elektricka sustava je stabilna (az prekvapujuco)
svetla su automaticke (staci nechavat stale zapnute - po starte sa zapnu, po vypnuti motora a otvoreni vodicovych dveri sa vypnu)
spotreba sa so zapnutymi/vypnutymi svetlami nelisi
odjazdene 115 000km, svetla zapnute cca 85% kilometrov (po prepocte na hodiny je to krasa)
- v lavom prednom menena ziarovka pri 40 000km
- osvetlenie znacky (2x vypalena lava strana, nahradene LED pri 80 000km)
- vsetky ostatne ziarovky povodne
Mne by sa DRL pacili vo vnutornej strane hmlovky (teda smerom do stredu vozidla), skoda ze to tam nie je od vyroby - v poistnej skrinke je ale miesto na poistku s oznacenim DRL, tak teda neviem. Moc som to nesledoval, ale je celkom mozne ze v hlbinach Accentu je priprava na DRL uz od vyroby a netreba to divoko zapajat
brane ciste racionalne nema vyznam nad DRL vobec uvazovat
elektricka sustava je stabilna (az prekvapujuco)
svetla su automaticke (staci nechavat stale zapnute - po starte sa zapnu, po vypnuti motora a otvoreni vodicovych dveri sa vypnu)
spotreba sa so zapnutymi/vypnutymi svetlami nelisi
odjazdene 115 000km, svetla zapnute cca 85% kilometrov (po prepocte na hodiny je to krasa)
- v lavom prednom menena ziarovka pri 40 000km
- osvetlenie znacky (2x vypalena lava strana, nahradene LED pri 80 000km)
- vsetky ostatne ziarovky povodne
Mne by sa DRL pacili vo vnutornej strane hmlovky (teda smerom do stredu vozidla), skoda ze to tam nie je od vyroby - v poistnej skrinke je ale miesto na poistku s oznacenim DRL, tak teda neviem. Moc som to nesledoval, ale je celkom mozne ze v hlbinach Accentu je priprava na DRL uz od vyroby a netreba to divoko zapajat
jiste jak pise mexican ,na co DRL, kdyz vemem kde zacalo povinne sviceni pres den-kdo nevi Rakousko, tam po letech prisli na to a spocitali kolik usetri paliva kdyz prestanou svitit a ejhle co se nestalo, vsichni okolo rakouska musi svitit aneb zavadeji povinne sviceni pres den a pani z rakouska to zrusili a mnou si ruce kolik tech 1.000.000 litru paliva rocne usetri a nasledne zplodin do zemske sfery. holt asi tam zadni blbci nebudou jako u nas a jinde, takze ja uz podporim vsechny ty kteri chtej DRL at si ho daji uz jen proto ze budou vypoustet mene skodlivych zplodin do ovzdusi,nebot jim klesne spotreba byt jen o 1/2 litru na 100KM ale pri rocnim provozu to udela peknou sumu tech zplodin a aspon nebudou muset u nas chodit deti s rouskama na puse aby nemusely dychat smog a MHD zadarmo vozit obcany ostravy,kdy v dusledku to stejne plati danovi poplatnici.
takze vsichni kdo chcete denni sviceni jen do toho, usetrite jak sve penize tak ovzdusi ktere dychame vsichni.
takze vsichni kdo chcete denni sviceni jen do toho, usetrite jak sve penize tak ovzdusi ktere dychame vsichni.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
keby bol ten rozdiel pol litra na 100, tak nepoviem ani slovo. Aj keby to boli dve deci. Bohuzial to nie je ani tolko. A ked sme uz pri ekologii - tie DRL treba vyrobit, previezt. Ono je ta ekologia vzdy relativna. V ostrave nie je za smog zodpovedna doprava ale priemysel. Resp podiel na znecisteni ma doprava relativne maly. A znizil by sa nebyt jedno auto= jeden clovek, tak ako vidim tu v Brne z okna autobusu
Musim povedat ze som si na denne svietenie tak zvykol, ze v nemecku na dialnici mam trochu problem. Pretoze vela aut svieti (tie nove maju DRLraktickyvsetkyod vyroby) a zaradit sa do laveho pruhu medzi svietiacich a jedneho nesvietiaceho je niekedy dost nebezpecne. najma v spataku to clovek lahko prehliadne. DRL ma skvele vyriesene Audi a podstate aj nove VW & Citroen. U Skody je hrozne nizko
Musim povedat ze som si na denne svietenie tak zvykol, ze v nemecku na dialnici mam trochu problem. Pretoze vela aut svieti (tie nove maju DRLraktickyvsetkyod vyroby) a zaradit sa do laveho pruhu medzi svietiacich a jedneho nesvietiaceho je niekedy dost nebezpecne. najma v spataku to clovek lahko prehliadne. DRL ma skvele vyriesene Audi a podstate aj nove VW & Citroen. U Skody je hrozne nizko
mexicane, nechci se do nikoho navazet ale uz mam neco na tomto svete odjete, muzu klidne rict ze uz pres 1.000.000 a predtim jsme nemuseli svitiit a nikdy mi to nevadilo, clovek se musel venovat rizeni, lec bohuzel k nasi smule co ted vylizaji za ridicaky z autoskoly tak je fakt hrozne a i kdyby se svitilo 1.000 W zarovkama tak je to malo, a stejne do tebe najebou. toto ale o sviceni ale o necem jinem ...... dal to fakt nema cenu rozebirat , to bychom skoncili uplne nekde jinde, a taky vem si jednu vec kdysi jsme meli vyhlasku a ta mela jasne pravidla ,dnes mame zakon a ten se snazi kazdy obejit jak se da, a priznejme si ze zakjony v teto republice stoji za hovno,pardon za vulgaritu,ale jinak to nejde. nebot tu neni jediny zakon ktery by byl v poradku. kolik stalo milionu doplneni autolekarnicek kviuli ppojebane rousky a rovnych nuzek a ted to znova zrusi ale co vsak my mame doast penez a firma se uz nabazila tak to muzem zrusit a tak je to se vsim. udelame sviceni a oni si budou kupovat co chvili zarovky nebo koupi nove DRL, to same v bledemodrem, je to jen o penezich jak je vytahnout nam normalnim lidem kteri jezdi normalne.
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
s tym plne suhlasim. najma s tymi lekarnickami. Mne nastastie koncila teraz, takze som si ju kupil o 4 mesiace skorej. Takze ziadna tragedia. Ale uznavam, ze za to by mal ist niekto sediet. Alebo odpustit tu sumu za lekarnicku aspon sestkou plzne kazdemu majitelovi motoroveho vozidla. Ja som si zvykol svietit prakticky stale ked som si kupil Accenta, tie automaticke svetla su proste parada
Tak jsem se konečně k tomu dostal. Denní svícení dodělával asi "PAT a MAT". Opravdu při dálkových svítila obě vlákna. Pod deklíkem, kde je zásuvka na připojení počítače byla malá krabička s vypínačem, O-I . Při vypnutí vypínače je denní svícení vypnuto, musí se zapínat manuálně. Protože uvažuji o svícení Ledkami, dám to zapojit opravdu odborníkovi.matýsek píše:Blesk 007
Toho Hyundaje jsem koupil staršího, je možné, že to zapojení denních světel někdo dodělával, ale když si přečteš můj první příspěvek, citoval jsem tam manuál, kde je psané, jak to denní svícení vypnout při nastartovaném motoru. A to podle manuálu nefunguje. Zkusím se stavit v servisu a uvidím, jak si s tím poradí. Potom napíšu, jak jsem dopadl.
Demontáž mřížky předního nárazníku
Dobrý den, poradí mi někdo, jak se demontuje ta úzká černá mřížka předního nárazníku. Je to ta, kde jsou umístěné buď mlhovky , u druhého typu nic. Chtěl bych si tam umístít světla pro denní svícení a nerad se plazím pod autem, rampu nevlastním a v servisu by za to chtěli majlant. Snad se najde někdo, kdo to už dělal. Předem děkuje starší řidič "Matýsek".
- ZdeněkSvoboda
Re: Demontáž mřížky předního nárazníku
Ahoj
Když jsem si přidělával denní svícení do mřížky (stejná jak popisuješ), musel jsem sundat celý nárazník. Ta mřížka je přidělaná zevnitř nárazníku.
Koukni na fotomontáž od PabloPicasa viz odkaz
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... AD#p253317
P.S. Práce je to nic moc
Když jsem si přidělával denní svícení do mřížky (stejná jak popisuješ), musel jsem sundat celý nárazník. Ta mřížka je přidělaná zevnitř nárazníku.
Koukni na fotomontáž od PabloPicasa viz odkaz
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... AD#p253317
P.S. Práce je to nic moc
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)