Ved tej sa na cestach najviac bojim, ukludnovalo ma, ze mi aspon bude preblikavat kontrolka ESP, ked zacnu kolesa podklzavatlaufas píše: Ty porad s tou namrazouVsak vidis na teplomeru kolik je stupnu,ne?

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Ved tej sa na cestach najviac bojim, ukludnovalo ma, ze mi aspon bude preblikavat kontrolka ESP, ked zacnu kolesa podklzavatlaufas píše: Ty porad s tou namrazouVsak vidis na teplomeru kolik je stupnu,ne?
ale slovencina je stale peknaDire píše:Borek: mal som vyhliadnute auto v Korecar Pardubice a kupil a servisujem nakoniec v BOS Trutnov. V Cesku zijem uz 17 rokov
nechapu odpovedDire píše:Ved tej sa na cestach najviac bojim, ukludnovalo ma, ze mi aspon bude preblikavat kontrolka ESP, ked zacnu kolesa podklzavatlaufas píše: Ty porad s tou namrazouVsak vidis na teplomeru kolik je stupnu,ne?
Najviac sa bojim namrazy/snehu. A pri preklzavani kolies ma preblikavat na palubke kontrolka ESP, co by ma na namrazu upozornilo hned. Kedze mi furt svieti akorat tak ESP OFF, tj. zrejme ESP a TCS (resp. ASR, alebo ako sa to vola u Hyundaie) je vypnute, tak nemam ani poriadnu signalizaciu na displeji radia, ani na palubkelaufas píše:nechapu odpovedDire píše:Ved tej sa na cestach najviac bojim, ukludnovalo ma, ze mi aspon bude preblikavat kontrolka ESP, ked zacnu kolesa podklzavatlaufas píše: Ty porad s tou namrazouVsak vidis na teplomeru kolik je stupnu,ne?
Ked bude +10C alebo -5C, nie je je co riestlaufas píše:Dire:
Ja te porad nechapu. Pripada mi, ze v tom mas nejaky chaos. Na displeji radia mas teplomer a tam preci vidis, jestli je plus deset nebo minus pet. A kdyz bude minus pet, musis pocitat s namrazou,ne?:-) A esp blika jen kdyz zakroci. A preci kdyz je namrzlo, neznamena, ze budes porad ve smyku a ono ti bude svitit a ty se teda dozvis, ze je namraza
Pockej, pokud ja vim, tak u mondea je cervena, kdyz mrzne. A u tech skodovek to taky sviti az kdyz to zakroci (ASR urcite).Dire píše:Ked bude +10C alebo -5C, nie je je co riestlaufas píše:Dire:
Ja te porad nechapu. Pripada mi, ze v tom mas nejaky chaos. Na displeji radia mas teplomer a tam preci vidis, jestli je plus deset nebo minus pet. A kdyz bude minus pet, musis pocitat s namrazou,ne?:-) A esp blika jen kdyz zakroci. A preci kdyz je namrzlo, neznamena, ze budes porad ve smyku a ono ti bude svitit a ty se teda dozvis, ze je namraza![]()
Ja sa bavim o prechodovej teplote, tj. 0C az +4C. Ty si vspomenies pred kazdym vjazdom do lesa, do tiena, pred vystupanim do vyssej nadmorskej vysky (klasika je nenapadna Vysocina, kde stupas pozvolna) neustale kontrolovat teplotu na panelu radia ?
Ja teda nie a asi nie som sam, inak by konstrukteri nevymysleli upozornenie na namrazu. Lenze u inych aut je to urobene inteligentne (oranzova vlocka na palubke u Mondea, u Almery sa aspon teplota NA PALUBKE rozblikala, u Skodoviek to snad pri prekroceni krízovej teploty smerom dole i piskne !
A viem zo skusenosti kolegov, ktori uz nejaky cas ESP (lepsie povedane ASR, TCS a pod. systemy) maju, ze na namrazu spolahlivo upozorni uz prebliknutie kontrolky ESP (ASR) - napr. pri prudsom pridani plynu, rozjazdu apod.
Nejde mi o smyk, ktory riesi ESP, ale uz o prvotne preklznutie kolies na snehu/lade, ktore riesi Track Control System (u nas sucast ESP, inde montovany ako samostatny system i bez ESP).
Takze vlastne kto ma protisklzovy system, nahradzuje mu to upozornenie na namrazu cidlom vonkajsej teploty. A v to dufam i ja, ked uz ta vlocka na radiu je tak sikovne schovana a maskovana
Kto u i30 ESP nema, neverim, ze si prechod cez tu kriticku teplotu vzdy a spolahlivo na radiu vsimne.
Uff a uz dame namrazu "k ľadu", ok
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |