to: koloman.brutus, Mr. Hyundai
Myslel som tú výplň, ktorá sa dáva vznútra prednej kapoty. V predchádzajúcich autách som ju mal, ale samozrejme neviem porovnať ako by sa správal motor z hľadiska poklesu teploty bez nej. O ten hluk mi ani veľmi nešlo, ale už viem, že takáto výplň nie je v ponuke ND Hyundai, tak sa tým už nebudem zaoberať.
Tou presnosťou radenia som myslel, či sú tie problémy so zaradením spiatočky také časté, prípadne ak auto stojí v mrazoch či v prvých kilometroch je problém s radením. Pýtam sa, lebo niektoré autá s tým majú problém, iné zas nie.
Nuž, ale najdôležitejšie je, že mám za sebou predvádzaciu jazdu, na ktorú som šiel s malými očakávaniami aby som nebol sklamaný. Ale opak je pravdou, i20ka ma veľmi milo prekvapila. Dnes dokonca pršalo, takže som si vyskúšal stierače, mimochodom fungujú bezproblémovo, taktiež som si overil hlučnosť podvozku, myslel som, že odletujúca voda a štrk budú spôsobovať väčší hluk, ale je to ok. Radenie sa mi zdalo bezproblémové, spojka taktiež. Podvozok sa mi zdá vpohode odladený, naschvál som občas triafal výmoly ale i20ka to zvládala vpohode. Riadenie nie je veľmi komunikatívne ale akosi mi úplne k charakteru auta sedí. Najviac ma však prekvapil motor, keďže predchádzajúce auto som mal objemu 1,6 litra. Má veľmi dobrý záťah od nízkych otáčok (nemá tento motor variabilné časovanie?), kultivovaný a tichý chod. Jediné slabšie miesto tohto agregátu čo som našiel, možno len problém daného kusu kt. mal 1500 km bola neochota motora výraznejšie zrýchlovať na 2. prevodový stupeň. Naozaj je to veľmi vydarená jednotka. Palubný počítač ukazoval priemer 6,5 ale to je predvádzačka a po meste je to skvelá hodnota. Mám skôr otázku na majiteľov: dá sa reálne jazdiť za 5,2? Moje skúsenosti sú také, že vždy som jazdil za menej ako uvádza výrobca. Hyundai ma dokonca prekvapil, že už v tejto výbave obsahuje ukazovateľ momentu preradenia, ktorý sa nevída ani v o triedu vyšších kategóriách.
Som rád, že ma Hyundai takto milo prekvapil, a nakoniec som si ho objednal vo výbave Classic Plus ice blue metalíza. Dal som prednosť metalíze pred klimatizáciou, snáď nebudem ľutovať keď i20ka nemá ani len tónované sklá.
Edit: a čo zabezpečovacie zariadenie, odporúčate alebo stačí poistenie