V zadném případe nejde o porušování zákonu. Co není zakonem zakázano, je dovoleno. Prostě jen chyba v zákonu. A český člověk je vynalézavý.Bruno píše:Zdravím vespolek. Tak si to tu pročítám a mám z toho divný pocit.Můj osobní postřeh!! Na tomto fóru by se neměly podporovat podobné praktiky. Je to obcházení zákonů!! Doufám, že toto fórum je loajální k existujícím právním předpisům. Toto téma by se mělo zamčít. To ale ať posoudí jiní.
P.S.
Jsem držitelem ZTP ale do takového podrazu bych nikdy nešel a pochybuji, že jakykoliv jiný seriózní držitel ZTP do toho půjde!!!
Při botičce také neplatím pokuty protože mi zákon umožnuje odvolat se na osobu blízkou.
Také tak činím.
Stčí jen poslat vyjádření na odbor. Pouze je potřeba dat si pozor na slovíčka v něm. Už nelze psát že nevím kdo řídil, musi se to psát takto : „Totožnost řidiče je mi známa, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych jím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek.“
Tím je zákonu učiněno zadost a více mě to nezajíma. Dokud mi nedokkáží že jsem řídil, musí ctít presumci neviny.
Také tohle není porušování zákona, jen jde o kličku kterou mi stát umožnuje