Pomoc: Vlastni nekdo ZTP? (specha)

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Smajloch
*

Re: Pomoc: Vlastni nekdo ZTP? (specha)

Příspěvek od Smajloch »

Bruno píše:Zdravím vespolek. Tak si to tu pročítám a mám z toho divný pocit.Můj osobní postřeh!! Na tomto fóru by se neměly podporovat podobné praktiky. Je to obcházení zákonů!! Doufám, že toto fórum je loajální k existujícím právním předpisům. Toto téma by se mělo zamčít. To ale ať posoudí jiní.

P.S.
Jsem držitelem ZTP ale do takového podrazu bych nikdy nešel a pochybuji, že jakykoliv jiný seriózní držitel ZTP do toho půjde!!!
V zadném případe nejde o porušování zákonu. Co není zakonem zakázano, je dovoleno. Prostě jen chyba v zákonu. A český člověk je vynalézavý.
Při botičce také neplatím pokuty protože mi zákon umožnuje odvolat se na osobu blízkou.
Také tak činím.
Stčí jen poslat vyjádření na odbor. Pouze je potřeba dat si pozor na slovíčka v něm. Už nelze psát že nevím kdo řídil, musi se to psát takto : „Totožnost řidiče je mi známa, avšak odmítám podat vysvětlení k dané věci, protože bych jím sobě nebo osobě blízké mohl způsobit nebezpečí postihu za přestupek.“
Tím je zákonu učiněno zadost a více mě to nezajíma. Dokud mi nedokkáží že jsem řídil, musí ctít presumci neviny.
Také tohle není porušování zákona, jen jde o kličku kterou mi stát umožnuje
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Piskot: jsem, ac mam bydliste Slany, hodne casu travim na vesnici u pritelcinnych rodicu. Tam se vyskytuji i vozy jako R8, Hummer a dalsi :mrgreen:
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Smajloch:
Prosím tě, jaké máš právnické vzdělání středoškolské, vysokoškolské, doktorát věd?? Když tady tak rozdáváš rady o tom co je zákonné a co ne.
Máš velmi jednoduché a silně zkreslené představy o právu!To co popisuješ je jenom lidská vyčuranost nic víc. A co tahle svědomí při těch výmluvách na osobu blízkou. Tím se zřejmě nezabýváš. Každý si to musí sám se sebou srovnat. Ty to reš po svém a já to to budu rešit také po svém. Jen prosím tě nikde nevytrubuj své představy o tom co je a není zákonné. Pamatuj na to " že na každé prase se již vaří voda"-/moravské přísloví / i na tebe jednou dojde a budeš se pak divit jak bude někdo vyčuraně proti tobě uplatňovat tu tzv. chybu v zákoně. Přeji mnoho úspěchů a dobrého advokáta!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Jenze ony ty jeho rady jsou spravne, zatimco ty se neustle odvolavas na nejake pravnicke vzdelani, ktere k temto ukonum nepotrebujes. Nedoporucuje se odvolavat na osobu blizkou, ale na cely odstavec (4), ktery mimochodem zahrnuje i nas. At si necha na hlavu srat kdo chce, my si se Smajlochem nenechame, sam mam nekolik PDFek pripravenych k vytisknuti a pouzivam je. V tomto ma mou plnou podporu! Ja takto usetril uz x tisic a za parkovani uz me ani nepokutuji :mrgreen: ano, patrim k tem, co parkuji tam, kde potrebuji a vzdy tak, abych nebranil plynulosti provozu.
Přílohy
podani.JPG
podani.JPG (46.91 KiB) Zobrazeno 798 x

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Má poslední reakce v této věci !! Já parkuji zásadně a pouze tam kde je to dovoleno a né tam kde chci!! Pokud bych přesto zaparkoval špatně a dostal pokutu, tak jí prostě zaplatím, než bych se snížil k využívání institutu osoby blízké!!!
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Osoba blizka je zahrnuta uz v Zakladni listine prav a svobod, takze je pouze Tva smula, ze nevyuzivas svych zakladnich prav.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Smajloch
*

Příspěvek od Smajloch »

Bruno píše:Smajloch:
Prosím tě, jaké máš právnické vzdělání středoškolské, vysokoškolské, doktorát věd?? Když tady tak rozdáváš rady o tom co je zákonné a co ne.
Máš velmi jednoduché a silně zkreslené představy o právu!To co popisuješ je jenom lidská vyčuranost nic víc. A co tahle svědomí při těch výmluvách na osobu blízkou. Tím se zřejmě nezabýváš. Každý si to musí sám se sebou srovnat. Ty to reš po svém a já to to budu rešit také po svém. Jen prosím tě nikde nevytrubuj své představy o tom co je a není zákonné. Pamatuj na to " že na každé prase se již vaří voda"-/moravské přísloví / i na tebe jednou dojde a budeš se pak divit jak bude někdo vyčuraně proti tobě uplatňovat tu tzv. chybu v zákoně. Přeji mnoho úspěchů a dobrého advokáta!!!
Nepotřebuji práv. vzdělaní. Stačí mi to co vím, to co nevím si lehce dohledám pomoci G.
Nikdo nic nevytrubuje, toto jsou jen rady které jsou právně čisté tedy zákoné. Jestli Ty maš jiný nazor na věc je to jen Tvůj názor na který máš samozřejmě plný nárok.
Nicméně musím znovu opakovat : Co není zákonem zakázano, je dovoleno.
Nevím jak by jsi se zachoval až by třeba tvé manželce hrozila pokuta 5 nebo 20 tis.2 nebo 3 roky za katrem.
Modelová situace:Zavinila bouračku, odjela z místa nehody, nikdo ji neviděl, řekne to jen tobě.
Otázka na tělo, PRÁSKNEŠ JÍ ?.
Nebo budeš pěkně potichu? Zamysli se, jako čestny občan který dodržuje striktně zákony máš přeci povinnost jí dojít ohlásit!
A neříkej že je to něco jiného, bavíme se o dodržování zakonů, ne o tom co je malý a co velký přestupek!
Dokud nezmění ustavu, a to se jim nepovede, budu využívat to co mi zakon umožnuje.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Smajloch: snad bych si i tipnul, ze by to hlasil...

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Piskotkiller
Moderátor

Příspěvek od Piskotkiller »

Tak si říkám jestli nezaloží někdo téma :mrgreen: Jak vysírat zákony :D legálně :mrgreen:
Hyundai Scoupe GT
R.e.d.m.a.n.
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R.e.d.m.a.n. »

Hm ty jo Bruno , je hezky , ze je aspon nekdo poctivej , ale pro me za me i trochu najivní , pac lidi su vychcany a vzdycky budou a kdyz uz to dela vetsina , tak to ze ja to neudelam svet nespasi . neco jinyho bude kdyz budu krast a tak , ale tohle je proste vyuzivani moznosti
/-/Yundai Accent 1997 , třídvéřko , 1.3i 12 ventil , tmavě červený , uz to valim přes 205 000
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Pokud to legislativa umoznuje, tak proc ne. Vzdyt tak nam to zakonodarci pripravili. Stejne jako osoby ZTP osvobodily od ekopoplatku. Ale to je jakasi forma ulehceni lidskyho nestesti a stim, jak sem psal na predchozi strane, by se kseftovat nemelo.

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Accentdevil

Příspěvek od Accentdevil »

Svata pravda, nemelo :)
Volkswagen Passat 2.8 V6 30V 142KW r.v.1999 LPG (ČERNÁ-METALÍZA)
Fiat Tipo 1,6 57KW r.v. 1991 LPG (ZELENÁ-METALÍZA)
Mazda Xedos6 1.6 16V DOHC 79KW r.v.1996(ZELENÁ-METALÍZA)
Bylo:
Škoda Favorit
Hyundai Accent 1.3 12V 62KW 3-dv, r.v.1997(ŠEDÁ-METALÍZA)

V.a.l.i.5@seznam.cz
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Smajloch:
Nevím jak by jsi se zachoval až by třeba tvé manželce hrozila pokuta 5 nebo 20 tis.2 nebo 3 roky za katrem.
Modelová situace:Zavinila bouračku, odjela z místa nehody, nikdo ji neviděl, řekne to jen tobě.
Otázka na tělo, PRÁSKNEŠ JÍ ?.
Nebo budeš pěkně potichu? Zamysli se, jako čestny občan který dodržuje striktně zákony máš přeci povinnost jí dojít ohlásit!

Nevybral jsi si vhodný příklad ale budiž.
Kdyby měla manželka nehodu a navíc jí zavinila nikdy od nehody neujela. Kdyby snad přesto od nehody ujela např. z důvodu stresové reakce, v momentě kdyby se mi s tím svěřovala bychom oba bez váhání odjeli na nejblžší služebnu PČR a tam celou věc ihned ohlásili.
To není proklamace. My bychom to tak opravdu udělali. Samozřejmě, že bychom byli rádi kdyby pak náš advokát hledal polehčující okolnosti. Ale zapřít skutek, který jsem spáchal, tak to v žádném případě!
No a tady bude zřejmě ten rozdíl mezi námi v chápání věci.
Institut osoby blízké tu není proto aby ho někdo využíval k beztrestnosti své osoby pokud něco "spáchal" ale proto, pokud se mně osoba blízká skutečně dostane do nesnází " spáchá nějaký skutek" tak abych mohl odepřít výpověď, kterou bych mohl tuto osobu blízou poškodit. V tom je úmysl zákonodárce! A né se na tento institut vymlouvat abych zakryl čin, který jsem spáchal já sám a tak se stal beztrestným.
Jestli je to naivní názor to tu řešit nebudem.
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

úplně mimo konkrétní diskuzi přidám svůj názor. Pokud budeme k zákonům přistupovat tak, že se je budeme snažit obejít (osoba blízká apod.), nemáme morální právo jakkoli kritizovat situaci v naší zemi. Jinými slovy máme to co si zasloužíme. Taková ta provolání: v tomhle státě apod. nebo že zákonodárci tohle a tohle, stát jsme především my všichni ...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Lukino: =D>
Odpovědět

Zpět na „Pokec“