dovolená s Getzem

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Cemar
*

Příspěvek od Cemar »

vipe píše:To teda čumím :shock: kam si to všechno narval nebo jste měly jenom plavky a pasy . :lol: My když jedem na dovču (já, manželka a dcera) tak ta moje bere sebou snad celou skříň, máme věci i na zadní sedačce.
Vpohodě jsem všechno srovnal do kufru - jeli jsme do kempu (pronajatý zařízený stan), takže nebylo potřeba společenské oblečení... :) Vešly se i potraviny na týden. Akorát karimatky zacláněly na platu u zadního okna.
Červený Getz 1.1 - třídveřový (byl), bílý Getz 1,4 - pětidveřový (byl), bílý Bayon 1,2 (je)
Reklama

XMira

Příspěvek od XMira »

My sme letos vyrazili jenom na dva dny do Alp. Jeli jsme ve dvou a v kufru bylo vsechno: Spacaky, jidlo, stan, karimatky a hlavne vsechny ty kraviny na chozeni (boty, bundy, batohy.....). Pocitali jsme, ze kdyz nebude dobry pocasi, tak zustanem i dyl, takze v kufru bylo misto i na vic jidla :D .
Jinak muzu doporucit Grossglockner Hochalpenstrasse a Spiellmann (3027mnm). I Getzanek se podival nekam do 2500mnm.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
mozimy

dovča

Příspěvek od mozimy »

Mám Getz 1,1 a tento rok sme boli na dovolenke v Chorvátsku. Dvaja dospelí, 10 a 2 ročné deti, stan, spacáky, karimatky, kemp.stolík, stoličky, varič. Nejaké to jedlo, oblečenie, plienky, ale hlavne asi 40 cm bager pre synove rozptýlenie. Jazdím pohodovo, dovolená rýchlosť + 10, bežne mám spotrebu okolo 5,5 - 5,8. V Chorvátsku primer 5,5 a skoro stále klima. Auto malo na dovolenke nejké 2-3 mesiace, teraz mám 11000 km a žiadne problémy. Pre kludasa, ktorý jazdí na spotrebu vrelo doporučujem Getz 1,1.
Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Vítej v klubu a přeji mnoho pohodových výletů s GETZem :wink:
GETZ Dynamic 1.1/48kW
XMira

Příspěvek od XMira »

Tak si dovolim male (asi dost subjektivni) hodnoceni letosni dovolene:
Projeli jsme ve dvou lidech Alpy a Dolomity. Bydleli jsme na Garde a cestovali po okoli (i Verona byla). Vzhledem k tomu, ze alpska cast probihala ve znameni turistiky a stanovani, byl Getzanek docela plnej.

Ujeli jsme cca. 2500km. Spotrebu jsem nejak vyrazne nesledoval, ale tusim, ze byla neco pod 7l. Co jsem si naprosto maximalne uzival, bylo jezdeni pres alpske pasy. Felbertauernstrasse jsem vyjel na 4ku se zapnutou klimou. Nejvyssi bod byl cestou zpatky Timmelsjoch pres 2500m. n. m. Kombinace pomerne silneho motoru a maleho lehkeho auta zpusobovala naprosto uzasne zazitky na mistnich uzkych cestach plnych serpentin. Urcite tomu pomohlo i trochu mensi ET na kolech (proti plechacum lezou vic z blatniku). Getz naprosto uzasne drzel stopu (sice jsou to uzke cesty, ale asfalt je kvalitni).
Moc me bavila hejna nemcu v jejich BMW a Mercedesech, kteri meli vubec starost, jak zatacky projet a nekolikrat jsem byl i svedkem toho, ze museli couvat. Domorodci asi vedi, proc si tak radi kupuji auta jako Fiat Panda, Nissan Micra, Suzuki Swift a pod.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Jak to tak čtu, vidím, že Getzíka vůbec nešetříš, ale hezky si s ním užíváš! Jezdíš na čtyřku do kopců se zapnutou klimou?! Počítám, že já bych tu svou jednajedničku musel snad tlačit :lol: Pro mýho Getze je se zapnutou klimatizací každý kopeček výzvou :( . Mi nezbývá, než si říkat "Co se vleče, neuteče". Ale zase se utěšuji, že mám chládeček a nizkou spotřebu :lol: Ona ta jednajednička je pro běžný ježdění v pohodě, ale třeba na dálnici dává rychle najevo, kde jsou její limity.
Za týden mám naplánovaný Chorvatsko a tam si to asi taky "užiju" :wink:
GETZ Dynamic 1.1/48kW
XMira

Příspěvek od XMira »

Janjan: Tohle vubec neres. Jel s nami jeste svagr s rodinou. Ti jeli ve trech v Cliu 1.2 8V. Svagr taky porad resil, jak mu to nejede a radsi vypinal klimu. Me to ale prislo uplne zbytecny. Meli jsme vysilacku a nebyl problem trochu ujet a zas pockat. Ja mam tu teorii, ze radsi si to uzivat (k tomu patri i klima) a to, jestli jedu 60 nebo 70 bych neresil. Stejne tak bych mohl brecet, ze na dalnici jsou auta, ktera jezdi 250 a me to tak nejede.

Takze preju stastnou cestu a uzivejte dovcu!

PS: ja nejel nijak "na krev". Spis jsem byl prekvapeny, jak se to Getzankovi libilo :D
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Abych řekl pravdu, nemám moc rád ty skupinový jízdy. Přecejenom, každý má jiný auto, je jinak schopnej řidič, k tomu dopravní situace, a to se pak ten nejrychlejší musí krotit a ten nejpomalejší se stresuje.
Ale abychom moc neodbočili od tématu, dovolená je od toho, aby si člověk odpočinul a změnil na pár dnů životní rytmus. A já k tomu dodám, že i cesta může být cíl. Když mám pod kapotou dost koníků, měl bych je občas trošku popohnat a když ne, prostě se kochám okolní přírodou :lol:

Dík za přání. Už se těším!
GETZ Dynamic 1.1/48kW
randompct
**

Příspěvek od randompct »

Mna teraz caka prva dovolenka s Getzom. Uz sa neviem dockat.. pretoze konecne vyskusam aj inu jazdu ako horske priechody + okresne cesty kde jazdym stale. Najazdenych KM vsak vela nebude cca. 1500 - 1800..., co je pri mojom beznom najazde celkom skromne ( povodne som chcel ist dalej, ale nevyslo :( )
Hyundai Getz 1086cm Active od 6.6.2008 do 4.2.2012 ( kupovane nove - najazdene 118.245km )
Hyundai i20 electric red 1,2 57kw od 4.2.2012 ( za chvilu 30.000km ... )
mylys
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mylys »

Tak mam za sebou prvni letosni dovolenou.
Tyden v Tatrach a v Getzu 3 dospeli, 1 dite v robustni sedacce a 1 dite na podsedaku.
Autosedacka na prednim sedadle, podsedak uprostred vzadu, dospeli po stranach a samozrejme ja jako ridic.
Myslim, ze nikdo se nemackal a to jsme vezli napr. i skladaci detskou postylku, krosnu na dite apod. Kdo ma deti asi tusi kolik toho 2 na tyden potrebuji. Kufr jsem naplnil az po strechu a pred prednim sedadlem byly boty a mensi batoh.
Celkem jsem cumel, co vsechno se do Getze vejde a jak je pomerne zivy i se zapnutou klimatizaci.
Na mych 195/50 R15 ET35 byly tatranske serpentiny perfektni zazitek.
Celkove s Getzem spokojenost i kdyz pristi rok uz asi neco vetsiho bude potreba.
Cemar
*

Příspěvek od Cemar »

Janjan píše:Jak to tak čtu, vidím, že Getzíka vůbec nešetříš, ale hezky si s ním užíváš! Jezdíš na čtyřku do kopců se zapnutou klimou?! Počítám, že já bych tu svou jednajedničku musel snad tlačit :lol: Pro mýho Getze je se zapnutou klimatizací každý kopeček výzvou :( . Mi nezbývá, než si říkat "Co se vleče, neuteče". Ale zase se utěšuji, že mám chládeček a nizkou spotřebu :lol: Ona ta jednajednička je pro běžný ježdění v pohodě, ale třeba na dálnici dává rychle najevo, kde jsou její limity.
Za týden mám naplánovaný Chorvatsko a tam si to asi taky "užiju" :wink:
Letos jsem si Chorvatsko taky užil, celá cesta tam (až pod Makarskou) po dálnici, v noci, bez zácp, skoro pořád 130 - 140 km/h. Cesta zpátky pak vnitrozemím přes hory a doly - prostě paráda :D Spotřeba byla necelých šest l/100km.
Mám taky "jednajedničku" a i s nákladem dvou dospěláků, tří dětí a výbavou na týden kempování jedu svižně a limituje mě spíš obava z pokut za rychlou jízdu... :lol:
Přeju hezkou dovolenou!
Červený Getz 1.1 - třídveřový (byl), bílý Getz 1,4 - pětidveřový (byl), bílý Bayon 1,2 (je)
Janjan
**

Příspěvek od Janjan »

Cemare, dobře se to čte. Už se nemůžu dočkat. Někdy kolem 12.9. poreferuji své dojmy z Chorvatska a hlavně, jak to zvládlo autíčko :wink:
GETZ Dynamic 1.1/48kW
paces

Příspěvek od paces »

Tak dovolená getzem byla moje nejlepší. Jeli jsme ve čtyřech(dva chlapi a dvě ženský) a byly jsme nacvaknutý až úplně po střechu. Byl to getz 1,3 benzin. Modlil jsem se,aby jsme to nemuseli někde na hranicích vyházet,protože to bylo tak precizně naskládaný ty zavazadla,že bych to tam už nedal :) Mimochodem ten pár co seděl vzadu se celou cestu neviděli,protože mezi sebo měli zavazadla :) A to nemluvím o tom,když on "pustil" :lol: Prostě paráda dovča a ta cesta na tom byla nejlepší. Co se týče getze,tak jel úplně bez problémů,ale musím uznat,že v horách se "zadejchával" a musel jsem párkrát podřadit i z kopce :lol: Klimu jsem nezapínal. Všichni čučeli,kolik se tam toho vleze. Kdybych uměl,dám sem foto.
ondra.rs
**

Příspěvek od ondra.rs »

To bych aji rád viděl, ať se kouknu, jak se balí jinde. Pár takových nákladů "až po střechu" už mám za sebou.
Getz 1,3 MAX
XMira

Příspěvek od XMira »

Myslim, ze my, majitele Getze, jsme v baleni a uspore mista dosahli urcite dokonalosti. Myslim, ze se nemusime bat srovnani ani s winzipem :wink:
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Odpovědět

Zpět na „GETZ“