Spotřeba
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Re: Spotřeba u IX20
Ahojte benziňáci , ja mám 1,4 CRDi a po 10tis.km mám priemer 4,9l a merané aj skutočnou spotrebou.Jazdím mesto, dialnicu a som spokojný. Prečo sa všetci toho diesla boja? Keď som sa ja rozhodoval, tak novinárske recenzie neboli moc dobré, ale mali pravdu, podľa mojej skúsenosti tak na 10% a ja neľutujem, nemenil by som...
Hyundai iX 20 1,4 CRDi Style, RED
- Reklama
Ahoj, já mám spotřebu tak kolem 8,8 LPG. Takže moje úvaha byla taková, ře auto ve stejné výbavě by bylo s nafťákem o cca 50 tisíc dražší, stovku by dělalo z nuly o 5 sekund pomalejc a 100 km by mě stálo o 13,- korun víc. O hlučnosti v interiéru ani nemluvím. Proto jsem se já rozhodl pro 1,6 benzín a zatím nelituji. Navíc poctivá klasická jednašestka bez turba a přímého vstřiku co umí euro 5 to se dneska cení. Očekávám i proti dieselu levnější servisní prohlídka a levnější servis u staršího auta.
Naposledy upravil(a) airwaves dne 15 led 2012, 16:18, celkem upraveno 1 x.
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
Co říkáte na soudní spor, co proběhl u ústavního soudu ohledně spotřeby?
ix 20 1,4 Trikolor Glowing Red 2010
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
ix 20 1,6 Trikolor White Sand 2019
- ZdeněkSvoboda
Myslíš toho mladýho debílka, kterej honil auto jako psa a nezdála se mu spotřeba???
Bylo to v týdnu v TV...
Bylo to v týdnu v TV...
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Ahoj airwaves, mať LPG je super, u nás to však moc nemontujú... ale inak tento dieslik je veľmi tichý, ozve sa až keď valí cez 120 km/h, minule sa ma jeden pýtal pred panelákom, prečo mám nálepku CRDi, keď mám benzín . No a ja najazdím cca 50 tis km ročne, tak uvidíme aký bedeme
Hyundai iX 20 1,4 CRDi Style, RED
50 tisíc ročně??? No teda to jsi král silnic. Já tak 25 tisíc.
v televizi jsem to teda neviděl, ale četl jsem:ZdeněkSvoboda píše:Myslíš toho mladýho debílka, kterej honil auto jako psa a nezdála se mu spotřeba???
Bylo to v týdnu v TV...
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/na ... ?id=714172
.. a plně s tím souhlasím. Cítím se úplně stějně podveden.
To naše 1,4 CVVT žere po městě cca od 9,5 a venku 8.
dle katalogu ix20 1,4CVVT má brát město 7,2 a okrsky 5 litrů.
autem se jezdí velmi ohleduplně, opravdu "na spotřebu", o "závodění" nemůže být řeč. (maximálně "ekonomyrun")
pokud bych tomu dupl na krk, tak si spotřebu nedovedu představit. A to jsem předtím měl 8let V6 třílitr!
Hyundai ix20 1.4/66kW Classic (Crystal White), LPG BRC, disky 16" PROLINE B700, 6.5x16" (ET45) @ GoodYear 205/55 R16.
koudý: hodně záleži i kde přesně jezdíš (kopcovitý terén /rovina)...na benál jsem jezdil cca +0,3l oproti výrobci v kombinaci s i30. Ale dost dělají i gumy, kolega má ten stejný motor i gumy co ty v ceed combi a na stejné trase za sebou jezdíme s rozdílem 0,5l.
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
S0T0 píše:koudý: hodně záleži i kde přesně jezdíš (kopcovitý terén /rovina)...na benál jsem jezdil cca +0,3l oproti výrobci v kombinaci s i30. Ale dost dělají i gumy, kolega má ten stejný motor i gumy co ty v ceed combi a na stejné trase za sebou jezdíme s rozdílem 0,5l.
jj, gumy 0,5L vemou to vím.
na místě záleží taky - myslím nadmořskou výšku.
osobně si myslím na těch kopcích až tak ne = dolů jedeš se zařazeným stupněm, brzdíš motorem = nulová spotřeba.
osobně si myslím, že to ix20 1,4 cvvt žere a výrobce to "fixluje". Bavil jsem se s dvěmi majiteli - náhodně, jak jsem je potkal - a oba potvrdili podobnou spotřebu a překvapení nad ní.... Prostě to auto žere... a ono není divu - je velký, široký, vysoký + na svoji váhu má slabý motor...
Co tvrdím je, že to ale mají napsat narovinu, a né pohádky o 5litrech na okrsce a sedmi ve městě....
.. ale kolik lidí by si to pak koupilo, že?
Hyundai ix20 1.4/66kW Classic (Crystal White), LPG BRC, disky 16" PROLINE B700, 6.5x16" (ET45) @ GoodYear 205/55 R16.
tak oni to musí udávat podle jednotné evropské normy, která s realitou nemá moc společného...to naopak způsob testování podle americké normy +- odpovídá reálným spotřebám...
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím se S0T0 - toto není chyba výrobců, ale debilní metodiky EU Ten co vyhrál soudní spor měl jediné štěstí, že pochybila automobilka u manuálu k vozidlu - stačí jedna větička a možných rozdílech ve spotřebě a má vymalováno...
Každopádně, když si kupuju auto, tak se snad rozhlédnu, podívám a ideálně otestuji - ať vím do čeho jdu ne?
Přijde mi to stejné, jako se zhluboka napít vařícího čaje a pak reklamovat, že pálí pálí
Každopádně, když si kupuju auto, tak se snad rozhlédnu, podívám a ideálně otestuji - ať vím do čeho jdu ne?
Přijde mi to stejné, jako se zhluboka napít vařícího čaje a pak reklamovat, že pálí pálí
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
FISHkaa: si asi neslyšel o soudu se starbucks v USA co? Někdo tam vysoudil těžké prachy za to, že si spálil hubu kávou...a od té doby je na víčkách upozornění HOT!
Ja bych velky rozdiel medzi výrobcami = udavanymi udajmi a realnymi nevidel...teda sa dostanem v priemere aj do lepsich hodnot a casto aj do horsich...ale dlhodobo to sedí
8l mimo mesta...no to bych videl na servis...v momente,ked uz mam auto rozbehnute a plyn len tak "lýžem"...5-6litrov ...a to je 1,6 AT... do tých 90km/h nemoze byt aj pre 1,4 - 90k motor rýchlo!
dalsia vec...Palivo! Skusal som lacnu 95ku...houby som usetril, spotreba pri rovnakom jazdeni sla o 0,5-0,8l hore...po vrateni sa na predchadzajuce palivo(stale 95ka ale "znackova"),nielen ze chod motora bol lepsi,bez trhania,ale spotreba sa vratila do priemeru...
8l mimo mesta...no to bych videl na servis...v momente,ked uz mam auto rozbehnute a plyn len tak "lýžem"...5-6litrov ...a to je 1,6 AT... do tých 90km/h nemoze byt aj pre 1,4 - 90k motor rýchlo!
dalsia vec...Palivo! Skusal som lacnu 95ku...houby som usetril, spotreba pri rovnakom jazdeni sla o 0,5-0,8l hore...po vrateni sa na predchadzajuce palivo(stale 95ka ale "znackova"),nielen ze chod motora bol lepsi,bez trhania,ale spotreba sa vratila do priemeru...
1,6 AT
40500km
40500km
Jak píše SOTO může za to norma. Ja už jsem se to snažil někde vyšvětlit v jiné debatě tak jen že se asi opakuji.....Výrobcům se podle mě podařilo v náš prospěch oblafnout EU s emisema. Auto musí plnit euro5 a to splní pouze s tou nesmyslně nízkou spotřebou, kterou uvádějí a kterou naměřili na motoru na brzdě, když ho ovládal počítač podle předpisového programu. Kdyby přepočetli naše aktuální spotřeby co fakt máme na céočko tak plníme max euro 4 možná!
Naposledy upravil(a) airwaves dne 15 led 2012, 16:20, celkem upraveno 1 x.