N 95 efecta: 36,9 - 1,45€
Verva 100 : 40,9 - 1,61€
K tomu není moc co dodávat
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Vím, pohyboval jsem se u Vás týden na dovolené a jen díky spotřebě jsem to naštěstí dotáhnul až domů bez tankování u vás.
Abychom se vrátili k tématu a tvému dotazu.endrju píše: ↑12 říj 2021, 18:22 Brzy budu mít v rukách přímovstřikový oturbený benzin a vlastně to bude i poprvé, co se o takový motor budu starat, tak se trochu víc zajímám o kvalitu paliv. Auto bude sloužit rodinným účelům, žádná víkendovka, ale přesto bych mu rád dopřál žrádlo, po kterém ho nebude po čase bolet zažívací ústrojí.
A tady nevím, jak aktuální jsou informace, které jsem posbíral. Můžete potvrdit/opravit?
- Benzina: VERVA 100 (aditivovaný 100 oktanový benzin, místo biosložky EBTE)
- Čerpo/EuroOil: Natural 95 (95 oktanový benzin "bez" biosložky; % množství biosložky lze zjistit u pokladny nebo přes jejich aplikaci)
TankONO zřejmě bez biosložky nenabízí a Eurobit to na svém webu nemá uvedeno. EuroOil ovšem na svém webu taky neuvádí, že by nabízel benzin i zcela bez biosložky (jen v apce).
Tak mi z toho vychází, že abych motoru neškodil a nemusel platil cca +4Kč/L za VERVU, tak budu tankovat Natural 95 u EuroOil (dokud Čerpu tu výjimku nevezmou) a budu přidávat VIF. Nebo máte jiný názor, který by mě přesvědčil, proč jít třeba i tak do té VERVY?
Díky![]()
Jasně, takže vyšším podílem bude karbonovat míň, že?
Rozumim tomu, co tě zaskočilo, ale v konečném důsledku, je ETBE menší zlo, než klasický bioethanol. Hlavně nevím, co tu pořád řešíte, naše auta jsou na tuhle sračku už z výroby konstruována a jediné problémy, které mohou nastat jsou popsané zpátky. Podle mě je tohle šílenství kde a co a jak koupit za palivo úplně nesmyslné a to ještě ani nevíte, co konkrétně z toho tanku aktuálně teče, papír snese všechno..., spíš bych začal řešit, co budete lít do aut za rok, až bude stát litr sraček 70kč a auta na Adblue nepojedu, protože ho je taky nedostatek... Budete ještě rádi, že natankujete vůbec něco
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |