příčníky na i30 kombi 2012

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
PremekC
*

Re: příčníky na i30 kombi 2012

Příspěvek od PremekC »

jeear píše:Instalace nosiče - poslední pokračování:

3) někdo se ptal, kolik toho vydrží plastové krytky. Odpovím: moc ne, dvakrát jsem jednu odklápěl a při každém odklopení ulomil jednu packu. Uznávám, že bylo těsně nad nulou, takže plast byl křehčí, ale je to v podstatě tak, že po nainstalování kotvících patek je na zvážení, jestli je tam už nenechat na pořád (když jsou tam patky, nedá se to přikrýt krytkou, takže to zase bude časem reznout, zanese se to a tak.. no nevím)
20121204_223625.jpg
Tak to je zatím vše, doufám, že bude pokračování s úspěšným koncem.
j.
Jak se dívám na ten šroub se žlutou plastovou matkou, nemá se šroub pouze lehce zašroubovat a pak jen dotahovat tou plastovou matkou patrně patku nosiče? Tzn že šroub bude trčet nahoru a plastová matka po něm sjede dolů? Ten šroub tam nejde určitě zašroubovat celý, to by vylezl stropem:-)
2002-XI.2012 Elantra 1.6
XI.2012 Hyundai i30 1.6 GDI kombi
Reklama

lukij
*

Re: příčníky na i30 kombi 2012 - Thule

Příspěvek od lukij »

Zdravím, jelikož mě řešení fixních úchytů Hyundai velice pobavilo, tak se s Vámi rád podělím o další zážitky. Do tohoto vozu jsem měl vždy kombi s hagusy a musím říci, že vybírat znovu nové auto tak tomu dám patřičnou váhu (už bych si to nekoupil!). Ty plastové krytky a šrouby pod nimi - hrůza. Dávam několikrát za letní i zimní sezónu příčky na střechu a nikdy mě to nebavilo, hlavně v zimě. Jelikož už jsem měl starší příčky Thule na hagusy, rozhodl jsem se z nich použít příčky (obyčejné čtvercový průřez, délka 120 cm) a k nim přidat pouze nové patky 753 a kit 3120.
P1010130x.jpg
P1010130x.jpg (58.34 KiB) Zobrazeno 4331 x
Uchycení do střechy na jeden šroub, nově dodané plastové krytky s dírou jsou pouze položené, pak na to gumová patka nastrčená na šroub, pak kovový L profil do patky 753 uchycený 2 šrouby, na závěr plastový kryt se záměčkem.
P1010132x.jpg
P1010132x.jpg (42.15 KiB) Zobrazeno 4331 x
P1010134x.jpg
P1010134x.jpg (45.66 KiB) Zobrazeno 4331 x
Ještě jsem to nebyl projet, takže uvidím jaká bude hlučnost, stejně tak zatím jen doufám, že to půjde sundat a zase vrátit na střechu pouze uvolněním toho jednoho šroubu do střechy a nebude s tím až tolik šroubování.
i30 1.6 CRDi combi
PremekC
*

Příspěvek od PremekC »

jeear píše:Instalace nosiče - poslední pokračování:

3) někdo se ptal, kolik toho vydrží plastové krytky. Odpovím: moc ne, dvakrát jsem jednu odklápěl a při každém odklopení ulomil jednu packu. Uznávám, že bylo těsně nad nulou, takže plast byl křehčí, ale je to v podstatě tak, že po nainstalování kotvících patek je na zvážení, jestli je tam už nenechat na pořád (když jsou tam patky, nedá se to přikrýt krytkou, takže to zase bude časem reznout, zanese se to a tak.. no nevím)
20121204_223625.jpg
Tak to je zatím vše, doufám, že bude pokračování s úspěšným koncem.
j.
Mám pocit, že tu vložku máš obráceně, proto ten šroub drtí plast. Ale vypadá to prapodivně.
Já jsem dnes rozbalil Thule a tam je to bez problémů, pro novou i30 je Fixpoint 3120. A s hliníkovými užšími příčníky 127cm /křídlo nechci/ to bylo za Baťovských 3999 Kč.
2002-XI.2012 Elantra 1.6
jeear
*

Příspěvek od jeear »

Konec dobrý, všechno dobré - střešní nosiče jsou na svém místě.

Dnes mě přijali v servisu prodejce :hyu: a podívali se na ty příčníky (posílal jsem jim předtím popis a fotky) - podivovali se, jak je možné, že Hyundai něco takového poslal do světa, ale povedlo se jim je nainstalovat a v rámci dobrých vztahů to bylo gratis. Poznatky k doplnění mých předchozích obrázků a hlavně problémů:

1) Kovové patky (co nejsou kovové, ale plastové) obrousili technici vnitřním pilníčkem tak, že už lícují se šrouby.
2) Jak už správně napsal PremekC, přichycení nosičů do kotevních patek šroubem se žlutým plastovým vrškem probíhá jinak, než jsem si původně myslel (a zkoušel) - nejdříve zašroubovat samotný šroub, ale ne přes odpor (ani malý), vychází to asi na 10 otočení (a je to i v návodu), potom šroubovat už jen tou žlutou matkou, i ta se utahuje poměrně lehce
3) Plastové krytky mi nové nedali, ale předají mou žádost o jejich náhradu na nějaký vyšší Hyundai a možná nakonec dostanu náhradní za ty polámané packy. Nová krytka stojí baťovských 333,- Kč bez DPH za KUS! No neber to...

Toť vše, snad to někomu pomůže.
j.
PremekC
*

Příspěvek od PremekC »

....Nová krytka stojí baťovských 333,- Kč bez DPH za KUS! No neber to...
Toť vše, snad to někomu pomůže.
j.[/quote]
Mám blbý pocit, že se to začne krást....
2002-XI.2012 Elantra 1.6
jostrih
**

Příspěvek od jostrih »

:shock: 333 :shock:
Se snad posr...
Za kus plastu :( No jo, tak to bude lukrativna zalezistost na novych i30 :(
Hyundai i30 kombi 1.6GDI Style cool red 10/2012 -
Štof

Příspěvek od Štof »

pale píše:Měl bych dotaz, je možné osadit příčníky /má hagusy/ i I30 kombi s panoramatickým oknem?Mám objednáno i s oknem a jen tak přemýšlím, zda tam půjdou nosiče osadit, jak kvůli místu, tak i povolené váze na střeše.
Ano, mělo by to jít. Máme taky i30 kombíka s panoramatickou střechou a doma mám složené příčníky. Až po přečtení tohoto fóra jsem zjistil jak je tam přidělat a zítra to chci zkusit v reálu. Návod v knížce k autu i v krabici k příčníkům je na ... pár facek. Díky zde přítomným za názornou ukázku "jak na to". Zítra dám vědět jak jsem dopad. Doufám, že neskončím s ulomenou krytkou a nepřidělanýma příčníkama. [-o<

EDIT: Tak jsem to zkusil už dnes a nemůžu říct, že úspěšně. V Balení mi totiž chybí ty dvě kotevní součástky co se musí nejdříve našroubovat do těch podélníků. To jsem teda zvědavej jestli mi je u prodejce dodatečně dají nebo jen řeknou, že jsem je někde ztratil. To bych je asi nakopal do ... neměl rád.

Poznámka k sundavání krytek z podélníků. Osvědčili se mi dva velké šroubováky. Jedním to nadzvednout za příslušnou díru a druhým tomu pomoct cca ve 2/3 postupně na obou stranách. Vydžely sundavání i zpětné vrácení při dnešních 0°C bez porušení.
PremekC
*

Příspěvek od PremekC »

Štof píše:
pale píše:Měl bych dotaz, je možné osadit příčníky /má hagusy/ i I30 kombi s panoramatickým oknem?Mám objednáno i s oknem a jen tak přemýšlím, zda tam půjdou nosiče osadit, jak kvůli místu, tak i povolené váze na střeše.
Ano, mělo by to jít. Máme taky i30 kombíka s panoramatickou střechou a doma mám složené příčníky. Až po přečtení tohoto fóra jsem zjistil jak je tam přidělat a zítra to chci zkusit v reálu. Návod v knížce k autu i v krabici k příčníkům je na ... pár facek. Díky zde přítomným za názornou ukázku "jak na to". Zítra dám vědět jak jsem dopad. Doufám, že neskončím s ulomenou krytkou a nepřidělanýma příčníkama. [-o<

EDIT: Tak jsem to zkusil už dnes a nemůžu říct, že úspěšně. V Balení mi totiž chybí ty dvě kotevní součástky co se musí nejdříve našroubovat do těch podélníků. To jsem teda zvědavej jestli mi je u prodejce dodatečně dají nebo jen řeknou, že jsem je někde ztratil. To bych je asi nakopal do ... neměl rád.

Poznámka k sundavání krytek z podélníků. Osvědčili se mi dva velké šroubováky. Jedním to nadzvednout za příslušnou díru a druhým tomu pomoct cca ve 2/3 postupně na obou stranách. Vydžely sundavání i zpětné vrácení při dnešních 0°C bez porušení.
To je Thule? Já to měl v zataveném plastovém sáčku, stejně jako lukij na fotce nahoře. Nic nechybělo.
2002-XI.2012 Elantra 1.6
jeear
*

Příspěvek od jeear »

Já měl originál :hyu: taky zatavené v plastovém pytlíku..
Štof

Příspěvek od Štof »

PremekC píše: To je Thule? Já to měl v zataveném plastovém sáčku, stejně jako lukij na fotce nahoře. Nic nechybělo.
Sorry zapomněl jsem to napsat. Ne je to originál :hyu: . A v té krabici prostě nebyl celý ten pytlík a ani nějaký návod na přidělání kotev. Zítra to budu řešit a uvidíme jestli jsou prodejci slušný lidi.
Štof

Příspěvek od Štof »

Tak jsem už přišel na to, kde je chyba. Dodali mi místo příčníků na kombi, příčníky na krátkou verzi. ](*,)
To je fakt diletantismus. :evil:
Rozdíl mezi krátkou a dlouhou verzí je jestli se nepletu docela značný. Zatímco krátká verze i30 má kotevní systém zapuštěný pod úrovní střechy,
kotevní systém pod úrovní střechy
kotevní systém pod úrovní střechy
kratka.jpg (146.26 KiB) Zobrazeno 4172 x
tak kombi (WG) je má ve vystouplých podelníkách.
vystouplé podélníky
vystouplé podélníky
kombi.jpg (122.7 KiB) Zobrazeno 4172 x
:roll:

Tímto děkuji panu Vlčkovi z Auto Palace Spořilov za příjemně strávené odpoledne montováním něčeho co mi je úplně k ... :-# Ten člověk je fakt zlo. O způsobu jeho ne-komunikace při prodeji bych mohl napsat několik stránek. Co ten dokáže pos... :x To sem ještě neviděl.
PremekC
*

Příspěvek od PremekC »

enjoy píše:Cena dobra.. ale aero tyc se prestane delat,nahradila ji Wing bar tyc. A stoji uplne stejne.
Ale jak rikam,cena dobra:-)
No zatím se dají aero normálně koupit. To křídlo - wing je blbé, protože je moc široké a pokud se nešroubuje příslušenství shora na T- šrouby, ale klasicky spodním úchytem, tak se tam spodní úchyt nevejde.
A ještě jedna informace: musel jsem vyměnit příčníky 127cm za 120cm, zadní nešel na i30 kombi namontovat, byl moc dlouhý.
2002-XI.2012 Elantra 1.6
prof0021
*

Příspěvek od prof0021 »

Tak jsem si originál příčníky koupil současně s autem. Včera jsem měl možnost je vyzkoušet. No řeknu vám, že kdybych to byl býval věděl, tak jsem si koupil jiné auto. To přidělávání je opravdu strašné. Také se mi podařilo ulomit dvě packy na dvou krytkách. Zatím drží, ale po čase asi budu muset kupovat nové. Co nechápu, proč to aspoň nevymysleli tak, že by ty montážní kyty mohly zůstat na autě překryté těmi krytkami. Sice v návodu je nakresleno, že je tam mohu nechat, ale bez zakrytí krytkami .... vypadá to hrozně ... dva hnusné šrouby ... barva také nesedí. Přidělání na auto trvá minimálně půl hodiny a sundání také. A to mám strach, že mi z ruky vypadne imbus a poškrábu si střechu. No a ty krytky ... sundat je a nepoškodit ... to snad ani nejde.

No hrůza ... snad Thule něco vymyslí a bude to lepší, jak originální řešení. Tyto potom hodím do koše.
Hyundai i30 kombi, 2012, 1,6 GDI, trikolor, paket style, cashmere brown
Renault Laguna, 1999, 1,8 16V 88kw, dark blue
Renault Twingo
PremekC
*

Příspěvek od PremekC »

prof0021 píše:Tak jsem si originál příčníky koupil současně s autem. Včera jsem měl možnost je vyzkoušet. No řeknu vám, že kdybych to byl býval věděl, tak jsem si koupil jiné auto. To přidělávání je opravdu strašné. Také se mi podařilo ulomit dvě packy na dvou krytkách. Zatím drží, ale po čase asi budu muset kupovat nové. Co nechápu, proč to aspoň nevymysleli tak, že by ty montážní kyty mohly zůstat na autě překryté těmi krytkami. Sice v návodu je nakresleno, že je tam mohu nechat, ale bez zakrytí krytkami .... vypadá to hrozně ... dva hnusné šrouby ... barva také nesedí. Přidělání na auto trvá minimálně půl hodiny a sundání také. A to mám strach, že mi z ruky vypadne imbus a poškrábu si střechu. No a ty krytky ... sundat je a nepoškodit ... to snad ani nejde.

No hrůza ... snad Thule něco vymyslí a bude to lepší, jak originální řešení. Tyto potom hodím do koše.
No, ono nejde nic rozumnějšího asi vymyslet, ty krytky jsou neštěstí, i30 krátká je má šoupací, to je OK. Ale potom vlastní přimontování Thule je OK, našroubovat trny, nasadit nosič, zašroubovat 4 matky a nasunout a zamknout kryty nosiče. Pokud srovnávám s hlinikovým italským nosičem, co jsem montoval na hagusy, tak tohle je lepší, to byl strašný krám. A klasické nosiče, co se chytaly za rám dveří, to byl porod, pořád jsem měl poškrábanou střechu a rám dveří.
Naposledy upravil(a) PremekC dne 05 led 2013, 10:42, celkem upraveno 1 x.
2002-XI.2012 Elantra 1.6
Štof

Příspěvek od Štof »

Příběh pokračuje...
Před vánoci nám bylo přislíbeno, že si budeme moci příčníky vyměnit 27.12. a že jsou již připravené na skladě. V daný den nám bylo e-mailem :!: oznámeno, že příčníky jsou ještě někde mezi Belgií a Německem a tudíž k vyzvednutí nejsou. Po "trochu" ostřejším telefonátu nám bylo přislíbeno, že se vynasnaží jak jen budou moci, ale že dřív jak druhý týden v lednu asi nebudou. [-X Dali jsme jim tedy možnost, že buď budou příčníky k dispozici k vyzvednutí do 31.12., nebo je budou muset na vlastní náklady poslat do Belgie. A hle co se nestalo, 31.12. byly příčníky jako zázrakem připraveny k vyzvednutí. Toliko k akci výměny příčníků v Auto Palace Spořilov. Příště ještě připojím poznatky a fotky jak se příčníky přidělávají a vypadají na autě.
Odpovědět

Zpět na „i30 2012- Ostatní“