Koupit nebo nekoupit ix20

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
mmv

Re: Koupit nebo nekoupit ix20

Příspěvek od mmv »

napsal si to dost povrchně, že sou obě auta menší (nejsou), toto tvoje upřesnění už je na místě :-)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Reklama

JoDo
**

Příspěvek od JoDo »

A ten B sloupek bude překážet asi u všech aut s touto koncepcí, musí být mohutný aby se zajistila tuhost střechy.
HYUNDAI ix20 TRIKOLOR 1,4 CVVT
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
frawd
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frawd »

Kupodivu v ix20 B-stĺpik nezavadzia ani náhodou. To bude asi tým, že v tom aute môžem sedieť a nie ležať.
2014 Hyundai ix20 1,6 A/T Style
2012 Hyundai ix20 1,4 CRDi Style - predané
ims
**

Příspěvek od ims »

Mám 170cm, v aute sedím - neležím a za A stĺpik sa mi už niekoľko krát schovalo auto prichádzajúce z ľava. Preto pri vchádzaní do križovatiek si zvykám nakloniť sa ešte dopredu, aby som za ten masívny A stĺpik trochu videl. B stĺpik mi neprekáža...
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
JirN
**

Příspěvek od JirN »

O koupe/nekoupe ix20 trocha z jineho soudku...

Vcera byla manzelka s nasi ix20 na skole smyku (tj. skola bezpecne jizdy) v Cetru bezpecne jizdy. Ja jsem se byl podivat na praktickou cast a byl jsem hooodne prekvapen. ix20 (se zimnimi pneu ne moc jetymi jednu zimu) mela jak ve vodni vane (tam je skoro 10 cm vody), tak i na neustale smacene smykove plose daleko nejkratsi brzdni drahu. Mluvim o srovantelnych rychlostech (+-1km), byl tam radar. Vsechna ostatni auta ji mela alespon o tretinu ale spise o pulku delsi. Navic pri vyrovnavani smyku to auto pracovalo naprosto uzasne, bylo nejlepsi, jedine dve vozidla, ktere se k ix20 trochu priblizily, byly VW Tiguan a vekke SUV Volvo. Plati to pro vyrovnvani smyku, brzdni draha tech tezkych vozu byla i vice jak dvojnasobna :shock:. Na dve jizdy s ix20, kdy smykova deska simulovala jen mensi (tak 30-40cm) trhnuti zadkem vozidla se stezovala, ze ani nemohla zkusit vyrovnat ten smyk, protoze ix20 to udelala velice rychle za ni :D. Ja jsem se na to vsechno dival od velinu, koukal jsem obe skupiny a fakt jsem neveril ocim, co dokaze. Jedine hodiny dostala, kdyz meli vyzkoset pri nejake padesatce ve smyku zatahnout rucni brzdu, at vedi, ze je to nema napadat delat :lol:.
Pozdeji rikal instruktor, ze oni testovali od Hyundaie zapujcene vozidla na svem polygonu a ze ty maji naprosto uzasne funkcni bezpecnostni elektroniku. Uz na zacatku pry reagoval na ix20 slovy: To bude bez problemu, to je :hyu:. Jeste tam se mnou byl jeden chlapik, ktey tam mel svou zenu taky a taky rikal, ze maji v praci nejake ix20 a ze to auto je nesrovnatelne (v normalnim provozu) napr. s Fabii a ohledne bezpecnosti je to fakt nekde jinde. On jezdi casto na ten polygon se svymi ridici, tak asi vi, o cem mluvi.
Ten vcerejsek me proste utvrdil, ze ix20 ani z hlediska bezpecnosti nebyla spatna koupe.

P.s.: Byli tam auta Renault megane, nejaky kombik Nissan, Yaris 1. generace, starsi Opel Vectra kombik, :hyu: Atos :D a jeste jedno, vypadalo to jako ten delsi Golf predch. generace, ale kvuli tme jsem todobre nevidel+uz spomenute Tiguan a Volvo+nase ix20. Vsechny na dobrych zimnich gumach, jen ten Nissan mel na zadni naprave starsi zimni pneu ](*,).
A manzelka jezdi asi 3 mesice (predtim asi 5 let nejezdila vubec, to mela najete mozna 2000km po dalnici ve Formanovi), najela s ix20 uz asi 3000km a vcera ji jeste nebylo moc dobre.
Miloš Navrátil
*

Příspěvek od Miloš Navrátil »

Tak to je super dobrá zpráva. Gratuluji všem spokojeným uživatelům a inženýrům do Německa! Však se tady v té smršti zevšeobecňujících negativních příspěvku občas někdo nesměle ozve že mu auto jezdí dobře. :D No někteří teď asi budou mít honičku nějak ti to vymluvit .... :D že to bylo kvůli tomu a tomu a že jim prostě odskakuje zadek i na rovné silnici I. třídy. =D>
JirN
**

Příspěvek od JirN »

To mozna budou, ale smula, ponekud vice verim odbornikum, kterim pod rukama preslo hodne tisicovek aut nejruznejsich kategorii (pilicajti, hasici, zachranari + normalni lide + testovani).

Ale jinak bacha! Ja sice tady pisu, ze jsem spokojeny s autem, ze tady spominane problemy neregistruji, ale to jeste neznamena, ze bych si myslel (napr. o mmv), ze si stezujici se lide vymysleji. I "zautomatizovana" vyroba produkuje kusovou variabilitu a holt, nekdo ma stesti na dobry kus, nekdo na horsi. Toto nezavisi ani od znacky auta, ani od kategorie ani od ceny. Ja jsem mel taky auto, s kterym vetsina lidi nemela zadny problem, ja jsem mel sam e(sice male, ale neprijemne), az jsem se nasral a auto vracel - nakonec jsem se s dovozcem a prodejcem domluvil, oni vuz poradne opravili a potom uz to bylo fajn. A taky jsem uz zazil velice neprijemne veci na ruznych autech, takove, kterym nikdo nechtel verit, kde fungoval generalsky efekt ale problemy tam byly. Takze ja spise doufam, ze stezujicim se povede predvest problemy a servisu/vyrobci se podari problem opravit ke spokojenosti. A jsem za to, ze kdyz se k tomu nemaji, je treba na ne tlacit vsemi pakami - i reklamaci pres soudni znalce, odstupovani od smluv, atd.
airwaves

Příspěvek od airwaves »

Také díky za pozitivní čtení. On má ix20 celkem předpoklady.Malé přesahy karoserie a hodně široký rozchod. Už se těším na sníh až probudím kontrolky :D .
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
popel
*

Příspěvek od popel »

Tak jsem to přečetl a zjistil jsem, že jedni jsou spokojení a druzí ač ix20 jezdí, nemluví o svém autě dobře. Tak by mne zajímali dnešní názory ... .
Jedno ale vím jistě, na mou vysokou postavu je více místa v ix20 i v Merivě. V i30 ač vnější rozměry jsou větší (krom výšky) jsem se nějak necítil. A navíc ... to nastupování.
Díky předem za komentáře. :?
ix20 1,6 Komfort 2016
JirN
**

Příspěvek od JirN »

Co Ti k tomu psat? Je par lidi, kteri maji od zacatku problemy, par, co asi ocekavali od toho auta neco jineho. A potom je tady spousta spokojenych uzivatelu, kteri vedi, co to auto dokaze, k cemu je dobre, k cemu min a co s nim nemaji delat ale nevadi jim to.
Kazdopadne, pokud chces jezdivat 150+km/h na dalnici, agresivni jizdu brzda-plyn na plno, na to toto auto urcene neni. Pokud mas pokojnejsi, klidnejsi jizdny styl a jezdis +- max. povolene rychlosti a nevadi Ti, ze ke klidne jizde na D1 a D2 je lepsi nejet rychleji nez 110-120 (a kdyz pridas, vyskoci Ti i spotreba o litry), tak budes spokojeny. Pokud jsi mezi tema dvema skupinama, tak to uz bude zaviset na Tvych prioritach.
milda h

Příspěvek od milda h »

Souhlas s JirN, Za mě spokojenost, preferuj motor 1,6.
Obrázek ix20 1.6 CVVT trikolor Cashmere Brown 12/2011
popel
*

Příspěvek od popel »

Zdá se tedy, že jsem vybral dobře: ix20 1.6 komfort. Kandidátů bylo více, ale spíš budu jezdit město a okolí - 70% ... zbytek mimo. Už mi ho dělají ... . Máte taky nějaký srazy?
ix20 1,6 Komfort 2016
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Jednou do roka je velký sraz a kromě toho se nikomu nebrání něco zorganizovat :wink: . Na titulní straně je přehled jednotlivých sekcí a je tam přímo i sekce srazy.
Celkem pravidelně se pořádají malé srázky u nákupních center na pár hodin na pokec. Sám můžeš nějaký na jaře navrhnout.

Já osobně teď auto vlastně nemám, Tusík je auto služební. Ale i v návaznosti na zkušenosti s ix20, kterou ve firmě máme (1,4 benzín), kdybych teď měl kupovat auto, půjdu do :hyu: ix20 s motorem 1,6 CVVT. Jestli manuál nebo aktuálně šestikvalt automat, to bych měl asi honičku, to kvedlání mě po městě už začíná nebavit....
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
popel
*

Příspěvek od popel »

Mr. HYUNDAI píše:Jednou do roka je velký sraz a kromě toho se nikomu nebrání něco zorganizovat :wink: . Na titulní straně je přehled jednotlivých sekcí a je tam přímo i sekce srazy.
Celkem pravidelně se pořádají malé srázky u nákupních center na pár hodin na pokec. Sám můžeš nějaký na jaře navrhnout.

Já osobně teď auto vlastně nemám, Tusík je auto služební. Ale i v návaznosti na zkušenosti s ix20, kterou ve firmě máme (1,4 benzín), kdybych teď měl kupovat auto, půjdu do :hyu: ix20 s motorem 1,6 CVVT. Jestli manuál nebo aktuálně šestikvalt automat, to bych měl asi honičku, to kvedlání mě po městě už začíná nebavit....
OK, může být ... myslím ten sraz. Objednal jsem si 1.6 benzín, až přijde čas, pojedu pro něj do Prahy. Tak by mne ještě zajímalo, uživatelská příručka na ix20 je tu někde k mání, nebo jsem přehlédl? Díky
ix20 1,6 Komfort 2016
milda h

Příspěvek od milda h »

Příručku dostaneš s autem. :wink:
Obrázek ix20 1.6 CVVT trikolor Cashmere Brown 12/2011
Odpovědět

Zpět na „ix20“