Zimní pneu na Getze???
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Reklama
Nemáte nekdo zkusenost s temahle pneu? Zacinam pomalu resit co tam v zime nazuju
http://eu.goodyear.com/home_en/tires/re ... /index.jsp
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
par ludi ich ma na novom accente a moc si ich pochvalujuXMira píše:Nemáte nekdo zkusenost s temahle pneu? Zacinam pomalu resit co tam v zime nazuju![]()
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Otazku zimneho obutia budem riesit uz na buduci mesiac ( istoto je istota ), idem do rozmeru 165/65 R14 , este som to moc nesledoval ale asi rozhodne cena.... Asi budem vyberat s Barum, Sava, Matador, Kumba ci napr. Debica. Kleber ma na predoslom aute moc nepresvedcil ( jedine na snehu si viedol dobre, vyslovene jej ale nesedela mokra cesta ), matador na firemnom aute nieje tiez ziadny zazrak, najme na snehu ..., nemate nejaky slusni typ v cene cca. do 1500,-SK.
Moc vsak podcenovat zimne gumy nechcem ..., posledny sneh tam kde jazdym napadol 13.aprila a uzil som si ho cez zimu naozaj dost. Ale viac mi uz pride skor platenie za znacku ako nejaka lepsia kvalita.
Moc vsak podcenovat zimne gumy nechcem ..., posledny sneh tam kde jazdym napadol 13.aprila a uzil som si ho cez zimu naozaj dost. Ale viac mi uz pride skor platenie za znacku ako nejaka lepsia kvalita.
Hyundai Getz 1086cm Active od 6.6.2008 do 4.2.2012 ( kupovane nove - najazdene 118.245km )
Hyundai i20 electric red 1,2 57kw od 4.2.2012 ( za chvilu 30.000km ... )
Hyundai i20 electric red 1,2 57kw od 4.2.2012 ( za chvilu 30.000km ... )
re
Zimné pneu sú na mokru zásadne horšie ako letné- na to si treba dať pozor, jednoducho horšie odvádzajú vodu drážkami do strán von mimo miesto styku pneu a cesty... a čo sa týka značky a ceny, myslím že sú medzi nimi aj zásadnejšie rozdiely napr. brzdná dráha, aquaplaning.... a závisí na aute a sposobe jazdy- na getzíkovi jazdím zvačša predpisovo, ani po dialnici nie na doraz, zvačša po známych cestách a teda stačia mi aj matadory. Ak by som mal niečo silnejšie a jazdil inak tak by som priplatil a hlavne by som priplatil za esp....
- mylys
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
Nemyslim si, ze mas pravdu - mozna tak pri vyssich teplotach, ale pri teplotach kolem nuly rozhodne vyhravaji zimni i na mokru a pres zimu byva 15 stupnu plus malokdy
.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
slabostka píše:Zimné pneu sú na mokru zásadne horšie ako letné....
re
Nie som odborník ale moje vlastné pozorovanie že zimné na vode troška plávajú sa potvrdilo v teste autobild november 2007- test zimných pneu a mali v teste aj celoročnú a letnú. V meraniach na vode jasne najlepšia letná- brzdná dráha, aquaplannig....
re
...ešte jedna vec ma napadla, podľa mňa je v zime na vode viac menej jedno koľko je stupňov lebo správanie sa pneu na vode asi nezáleží primárne na makkosti resp. tvrdosti zmesi ale na drážkach dezénu a teda schopnosti odviesť vodu. Celá veda okolo pneu je vec kompromisu- ani v zime ani v lete nie sú na ceste vždy rovnaké podmienky- raz je mínus raz plus, raz sneh a raz sucho alebo voda. Pneu nemôže byť za všetkých okolností výborná. Existujú aj celoročné pneu- snaha o kompromis.
Onehdy som videl v CR stránky na pneu so zaliatými kúskami myslím že tvrdý minerál v dezéne- nejaký diamond. Máte skúsenosti? Myslím že to sú protektory.
Onehdy som videl v CR stránky na pneu so zaliatými kúskami myslím že tvrdý minerál v dezéne- nejaký diamond. Máte skúsenosti? Myslím že to sú protektory.
- mylys
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To co jsem napsal vychazi z osobni zkusenosti se zimnimi pneumatikami se smerovym dezenem - konkretne ty MP58 a ne z nejakeho testu.
Pouze blazen jezdi pri hustem desti a centimetrove vrstve vody na silnici nejak extreme rychle. Aquaplanning jsem dostal pouze parkrat a nikdy to nebylo pouze na mokre silnici, vzdy to bylo spojene s hustym destem.
S temi protektory zkusenost nemam, ale uz proto, ze jsou to protektory bych je nekupoval.
Pouze blazen jezdi pri hustem desti a centimetrove vrstve vody na silnici nejak extreme rychle. Aquaplanning jsem dostal pouze parkrat a nikdy to nebylo pouze na mokre silnici, vzdy to bylo spojene s hustym destem.
S temi protektory zkusenost nemam, ale uz proto, ze jsou to protektory bych je nekupoval.
re
K testom- my bežní smrtelníci sme odkázaní na naše subj. pocity- jeden chváli Micheliny, iný Good year, další nedá dopustiť na Klebery.... Jedine meranie ktorého výstupom sú nejaké čísla samozrejme pri nejakej správnej metodike môže umožniť nejaké porovnanie. Či sú správne alebo nie neviem, ale keď niečo neviem zmerať tak neviem nič. Takže tieto testy sú asi lepšie ako nič- ak ich robia správne. Záver pre mňa je: pozor na vode, na zimných ešte viac....
Tak jsem dneska objednal pneu. Nakonec to vyhral vytez testu: Vredestein Snowtrac 3. Cena je 1176 Kc. Az v praxi vyzkousim tvrzeni ADAC, ze tyhle pneu daly jizde na snehu novy rozmer, tak dam vedet ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6