Moderátoři: amaize, Moderátoři
Upřímně? Žádnou Octavii se kterou jsem měl tu čest jezdit (OII 2.0 PD kombi a OIII 2.0 CR kombi) nevyměnil za i30. Samozřejmě, že má i30 spoustu nedostatků, které zamrzí, ale celkový vyvážený dojem je ten, že kdybych volil znovu, rozhodl bych se stejně. Faktem je, že Octávky mají silnější motor, ale já jsem šel do 1.6 CVVT 88 kW u i30 cíleně. Nebudu tady vypisovat plusy a mínusy, těch už tady proběhlo hodně a jen bych se opakoval, ale zopakuji jen jedno, že nemůžu potvrdit zdejší domněnku, že by byla i30 nějak hůře zpracovaná než konkurence. Ale třeba mám jen dobrý kus, to nemůžu samozřejmě popřít. Čerpám však i ze zkušeností 4 lidí, kteří si za poslední rok i30 koupili.Dalin píše:Linux, Jen pro zajímavost mi uveď který konkurent i30 je horší volba, co se týká kvality zpracování, materiálů nebo jízdních vlastností. Mne osobně nic nenapadá, tedy když nebudu přemýšlet nad Ladou nebo Dacií.
Mluvím o blízkém okolí, čili rodina, kamarádi, kolegové. Auta, která jsem reálně viděl, jel v nich. Nemluvím o internetových diskuzích plných anonymních lidí. Tam nikdy nezjistíš procento problémových aut, protože takoví, jako já a lidé z mého okolí, co neměli a nemají jediný problém, to sem napíšou maximálně jednou (pokud se už z nějakého důvodu registrovali), ale nepíšou to ke každému tématu o nějakém problému. Pak bys zjistil, že volant se loupe třeba 1,5 % aut, motor po 9000 km odešel 0,06 % aut a podobně...Borek píše:To si děláš legraci nebo bydlíš na pusté Sibiři.Nebo chceš napsat,že neumíš číst ty stohy různých problémů v sekcích i30??tmx píše: Naopak z lidí, co mají v mém blízkém okolí i30 a ix35 nikdo neřešil žádnou záruční závadu.
Z tohoto pramení můj dojem, že Hyundai vyráběl levná nic moc auta aale dnes je zcela srovnatelný s konkurencí.
...
Když stavíš i30 nad OII, tak to máš dobré vnímání kvality. Taky mám jednoho známého který má na stěně takové ty velké, zlaté náramkové hodinky a jinde než u větví nenakupuje. Každý jsme jiný, já ten rozdíl vidím opačně, tu poctivost vnímám u OII okamžitě u i30 ji bohužel nevidím.Linux píše:Upřímně? Žádnou Octavii se kterou jsem měl tu čest jezdit (OII 2.0 PD kombi a OIII 2.0 CR kombi) nevyměnil za i30. Samozřejmě, že má i30 spoustu nedostatků, které zamrzí, ale celkový vyvážený dojem je ten, že kdybych volil znovu, rozhodl bych se stejně. Faktem je, že Octávky mají silnější motor, ale já jsem šel do 1.6 CVVT 88 kW u i30 cíleně. Nebudu tady vypisovat plusy a mínusy, těch už tady proběhlo hodně a jen bych se opakoval, ale zopakuji jen jedno, že nemůžu potvrdit zdejší domněnku, že by byla i30 nějak hůře zpracovaná než konkurence. Ale třeba mám jen dobrý kus, to nemůžu samozřejmě popřít. Čerpám však i ze zkušeností 4 lidí, kteří si za poslední rok i30 koupili.Dalin píše:Linux, Jen pro zajímavost mi uveď který konkurent i30 je horší volba, co se týká kvality zpracování, materiálů nebo jízdních vlastností. Mne osobně nic nenapadá, tedy když nebudu přemýšlet nad Ladou nebo Dacií.
Děkuji, pracuji mimochodem jako kvalitář v jedné větší strojírenské firmě, tak uznání potěšíDalin píše:Když stavíš i30 nad OII, tak to máš dobré vnímání kvality. Taky mám jednoho známého který má na stěně takové ty velké, zlaté náramkové hodinky a jinde než u větví nenakupuje. Každý jsme jiný, já ten rozdíl vidím opačně, tu poctivost vnímám u OII okamžitě u i30 ji bohužel nevidím.Linux píše:Upřímně? Žádnou Octavii se kterou jsem měl tu čest jezdit (OII 2.0 PD kombi a OIII 2.0 CR kombi) nevyměnil za i30. Samozřejmě, že má i30 spoustu nedostatků, které zamrzí, ale celkový vyvážený dojem je ten, že kdybych volil znovu, rozhodl bych se stejně. Faktem je, že Octávky mají silnější motor, ale já jsem šel do 1.6 CVVT 88 kW u i30 cíleně. Nebudu tady vypisovat plusy a mínusy, těch už tady proběhlo hodně a jen bych se opakoval, ale zopakuji jen jedno, že nemůžu potvrdit zdejší domněnku, že by byla i30 nějak hůře zpracovaná než konkurence. Ale třeba mám jen dobrý kus, to nemůžu samozřejmě popřít. Čerpám však i ze zkušeností 4 lidí, kteří si za poslední rok i30 koupili.Dalin píše:Linux, Jen pro zajímavost mi uveď který konkurent i30 je horší volba, co se týká kvality zpracování, materiálů nebo jízdních vlastností. Mne osobně nic nenapadá, tedy když nebudu přemýšlet nad Ladou nebo Dacií.
To je naprosto přesně napsané!Mr. HYUNDAI píše:........To, o čem je tady řeč není tvrzení, že jinde je to výrazně lepší, ale že to sámkdysi uměl mnohem lépe
Zatím pozorujeme růst agresivity reklamy, občas nesmyslné ceny a klesající kvalitu. To není dobrý mix. Nebo ano?
Tak tady je článek o jedné, která těch 400.000 skoro mámsifa píše:i30 je bezpochyby pěkné a na první pohled kvalitní auto, ale nevěřím, že by vydrželo bez vážných závad 400 tis. a nebylo na něm vidět zub času (ale, mohu se plést).
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |