TPMS
Moderátor: Moderátoři
Re: TPMS
Ahojte.Trosku nerozumiem...dnes som nahodil nove disky na tucson N line s pneumatikami,snimace tam neboli tvrdil predajca.Prave som na nich urobil asi 50km a vobec nehlasi poruchu TPMS,mam tucson 2016.Ukazuje mi iba tlaky v pneu..ako keby tam boli ...fakt nerozumiem.Vcera mi montovali Pandoru s dialkovym startom,moze byt ze sa to tym vyblokovalo?
tucson 2016 1,6Tgdi 4x4 AT
- Reklama
-
- **
Ja som kúpil Fastbacka na letných 18", kúpil som 16" elektróny na zimu, pneu Nokian a neoriginálne TPMS z eBayu komplet za 60€ fungujú už druhú zimu a s autom sa spárujú automaticky po necelom kilometri 🥸
Btw. Ako to je so senzormi? Mne prišli v jednej krabičke neoznačené a mechanik v pneuservise hovoril, že originálne senzory majú označenie, na ktoré koleso majú ísť. Tie kolesá som nahodil hocijako a palubný pc mi ukazuje jednotlivé tlaky správne
Btw. Ako to je so senzormi? Mne prišli v jednej krabičke neoznačené a mechanik v pneuservise hovoril, že originálne senzory majú označenie, na ktoré koleso majú ísť. Tie kolesá som nahodil hocijako a palubný pc mi ukazuje jednotlivé tlaky správne
Hyundai i30 fastback 1.4 t-gdi 7DCT 2018 Ultimate
To už z logiky mi to přijde jako blbost, aby něco bylo označené. Ty senzory dáš do jednoho kola a když se Ti budou sjíždět kola ve předu více a budeš je chtít přehodit dozadu, tak bys musel gumy sundat a přehodit gumy ke správnému senzoru. Což je blbost. Takže jak říkáš... Buď se načtou sami, nebo se jen v servisu přes čtečku sparuji ke správnému kolu.
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Smart, R18, barva Phantom Black Pearl, 3/2021
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Freedom plus manuál, 7/2023
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Freedom plus manuál, 7/2023
Že by měl být senzor daný na konkrétní místo je pěkná blbost. Mechanici vědí kulový, mě např. jeden tvrdil, že v čidlech není baterka, že se napájejí dálkově.
Jinak k tomu že by měly být na konkrétním kole: již dvakrát jsem přezouval kola, vždy přehazuji celá kola mezi předkem a zadkem a nebyl problém s načtením.
Jinak k tomu že by měly být na konkrétním kole: již dvakrát jsem přezouval kola, vždy přehazuji celá kola mezi předkem a zadkem a nebyl problém s načtením.
Já jsem koupil eNko v lednu 2020. Rok starý auto. Do teď to jezdilo na zimních. Byli k tomu i letní komplety s ventílkama. Včera jsem přehodil kola a jel se projet asi 5km, aby se načetli. Ale vůbec se nenačetli. Myslíte, že to bylo málo km? Nebo budu muset zajet do , aby mi je načetli?
Dneska se ještě zkusím projet víc jak 10 km tak uvidíme.
Koukal jsem ještě na youtube a tam mají krabičku EL-50448 - je to přístroj na resetování tlaku. Máte nějakou zkušenost?
Dneska se ještě zkusím projet víc jak 10 km tak uvidíme.
Koukal jsem ještě na youtube a tam mají krabičku EL-50448 - je to přístroj na resetování tlaku. Máte nějakou zkušenost?
Hyundai i30n Performance hatchback Phantom BLack
- 28marosko28
- *
Zdravim kúpil som Tucson 2017 v Nemecku do teraz som jazdil s letnou sadou kde TPMS fungovalo správne nedávno som prehodil zimnú sadu ktorú mal pôvodný majiteľ len som dával dve nové gumy v pneuservise mi vôbec nepovedali či sú tam snímače či nie ani nič s tým neriešili. Po pár km mi nenačitalo snímače hlási skontrolujte systém TPMS a svieti výkričník plus symbol pneumatiky disky sú originál Hyundai. Otázka znie ako zistím či tam tie snímače vôbec sú ? Mohli sa nenačitat aj kvôli tomu že jednu letnú s TPMS vozím v aute ako rezervu ? Alebo sa to dá nejako resetovat ? Alebo ísť len do
Tak buď tam nejsou vůbec, jsou vybité nebo mají poruchu. Zjistíš asi jen tak, že se sundá pneu z jednoho disku a hned bude jasný, jestli je tam obyč ventílek nebo s TPMS. Je ale divný, že by původní majitel na těch kolech jezdil s tím samým autem a nic mu to nehlásilo28marosko28 píše: ↑18 lis 2021, 20:29 Zdravim kúpil som Tucson 2017 v Nemecku do teraz som jazdil s letnou sadou kde TPMS fungovalo správne nedávno som prehodil zimnú sadu ktorú mal pôvodný majiteľ len som dával dve nové gumy v pneuservise mi vôbec nepovedali či sú tam snímače či nie ani nič s tým neriešili. Po pár km mi nenačitalo snímače hlási skontrolujte systém TPMS a svieti výkričník plus symbol pneumatiky disky sú originál Hyundai. Otázka znie ako zistím či tam tie snímače vôbec sú ? Mohli sa nenačitat aj kvôli tomu že jednu letnú s TPMS vozím v aute ako rezervu ? Alebo sa to dá nejako resetovat ? Alebo ísť len do
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 136KW, A/T, Style Premium, barva Ara Blue +
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Hyundai i30 Fastback, 1.4 T-GDI, Style, barva červená
Hyundai Elantra Style Premium, 2011, světle modrá
Renault Scenic 1.9 dCi r.v. 2002
Peugeot 306 r.v. 1996
VW Golf I r.v. 1979
Já jsem na i30 2018 koupil letos tyhle https://granex.cz/snimac-kola-kontrolni ... f-43483000 není to sice levný eBay, ale nacetly se po 2km.
Není to sice ebay, ale koupeny 2 originální sady a fungují už 3 roky bez problémů.
https://auto.bazos.sk/inzerat/131301375 ... yundai.php
- 28marosko28
- *
neviem či sa to dá zistiť z vonka či tam snímač je alebo nie ale ventil vyzerá takto a takto isto vyzerá aj na letnej sade a tam TPMS funguje neviete poradiť ? chcem to skusiť poriešiť doma ešte pred tým ako ma ofuknu v servise nikde
- Přílohy
-
- ventil.jpg (80.17 KiB) Zobrazeno 978 x