Ani by mi je nenanutilslabostka píše: ↑02 říj 2021, 08:48 však ti ich nikto nenúti.... všeobecne ľudia jazdia na kde čom ale ešte som nevidel aby niekde v zime stála pod kopcom kolona áut ktoré to nevyšli lebo mali obuté to či hento. Každý na tom svojom vehikli s tými svojimi gumami vyjde tam kde potrebuje. Teraz nehovorím o lazoch kde sa jazdí bez údržby.
A já tu kolonu co píšeš několikrát u nás zažil. Konkrétně při výjezdu do Přemyslova od Koutů nad Desnou. Stála lajna a nasazovala řetězy, nebo tlačili. A dalo se to vyjet vcelku bez problémů...
Už delší dobu sleduju spokojenost zákazníků v servisu s pneumatikami u nás a všeobecný trend je, že lidi od Nokianu odchází. Hlavně kvůli hluku.
A i mechanici v pneuservisech už delší dobu doporučují jiné značky, než Nokian.
Nikdo se prvotazatele nezeptal, ani on sám nenapsal kde a v jakých podmínkách se bude v zimě převážně pohybovat.
Takže tím bych začal.
Třeba moje zkušenost z minulé a docela solidní zimy byla s Polaris 5 velmi dobrá. A to bych to do nich fakt neřekl, ale dal jsem v nouzi - moje odzkoušené a oblíbené Matadory nebyly k dostání - na radu mechaniků v pneuservisu a nelitoval. A pohyboval jsem se s nimi všude. Od nížin s deštěm, až po hory se slušnou vrstvou sněhu i neudržovaného.
Ono je to nakonec nejvíc o tom dílu mezi sedačkou a pedály s volantem, jeho citu, zkušenostem a rozumu.